Mad Science Days

26 en 27 november 2016

Mad Science Days

 

Op 26 en 27 november nemen de professoren, uitvinders en ontdekkers van Mad Science het Philips Museum over. Het belooft een razend interessant event te worden met spectaculaire proeven, gruwelijk spannende demonstraties en verrassende activiteiten.

De Mad Scientists hebben maar één missie om kinderen op een leuke en speelse manier enthousiast te maken voor wetenschap en techniek. In het Philips Museum kunnen kinderen samen met de Mad Scientists verschillende proeven doen.

Zoeken naar Zintuigen

Zonder er bij stil te staan gebruiken we onze zintuigen de hele dag door. Maar welke 5 zintuigen hebben we eigenlijk?


Smakelijke Smaken

De tong én de neus zijn heel belangrijk om smaak volledig waar te nemen.  Onderzoek jouw tong en smaakpapillen met een prikkelende proef. Ontdek hoeveel suiker er in jouw favoriete drankje zit?


Telecommunicatie
Tegenwoordig heeft iedereen een eigen mobieltje. Maar hoe was dat vroeger? Hoe is de telefoon ontstaan? Kun je een afbeelding maken van je eigen stemgeluid?
 
Licht, kleur en….actie!
Leer de fascinerende eigenschappen van licht, de primaire kleuren, de chemische zaklamp, vuurwerk en nog meer experimenten met licht in de hoofdrol.


IJzige Avonturen
IJs van -79 graden Celsius. Leer meer over de fascinerende eigenschappen van bevroren koolstofdioxide met borrelende drankjes en magische bellen.


Reserveren

Je kunt meedoen met een geldig entreebewijs voor het museum. Reserveer snel een toegangskaartje!

Meer nieuws: