Lezing van TV tot YouTube

65 jaar televisie

Van TV tot YouTube    

Lezing door Ronald van der Heijden

 

In oktober is het precies 65 jaar geleden dat de landelijke televisie in Nederland van start ging. Om dit te vieren organiseert het Philips Museum een speciale lezing over de ontwikkeling die televisie heeft doorgemaakt. Op zondag 6 november om 14.00 uur neemt Ronald van der Heijden je mee naar de beginjaren van de experimentele televisie in Eindhoven. In zijn lezing legt hij verband tussen de eerste experimenten van Philips en de massale opkomst van YouTube tegenwoordig.

Na de eerste experimenten van Philips met televisie, opnames en uitzendingen in de jaren dertig en veertig, volgden de ontwikkelingen in televisietechniek in de decennia daarna elkaar in rap tempo op. Vele stappen verder, in de tijd waarin wij nu leven, heeft het gebruik van online video’s een nieuw tijdperk voor ‘televisie’ ingeluid. Wat echter maar weinig mensen weten is dat een in Eindhoven ontwikkelde technologie het startpunt van het nieuwe tijdperk vormde.


De spreker, Ronald van der Heijden, is regisseur, producer en eigenaar van Media Park Rotterdam, een bureau voor video en verhalen. In zijn lezing beschrijft hij de parallellen tussen heden en verleden, zoals het verband tussen de uitzendingen van Experimentele Televisie in Eindhoven en de circa 1 miljard gebruikers van YouTube nu.

 

Aanmelden
Aanmelden voor de lezing kan via info-museum@philips.com  Bezoekers van de lezing ontvangen bij aanmelding 50% korting op entrée van het museum. 

Meer nieuws: