Dag van de Architectuur

Zaterdag 18 juni 2016 in het Philips Museum

Dag van de Architectuur    

Speciale activiteiten: lezing en fietstocht

 

Op zaterdag 18 juni om 11.00 uur start de Dag van de Architectuur met een lezing in het Philips Museum over het ‘Philipsgroen’ in Eindhoven door Gerrie Andela en Peter Lubbers. Er is geen stad in Nederland waar een familie zo’n stempel op het stadsgroen heeft gedrukt als in Eindhoven.
 

Gerrie Andela deed voor Architectuurcentrum Eindhoven onderzoek naar de geschiedenis van parken en plantsoenen in Eindhoven. Ze zal in haar lezing vooral ingaan op de historie van het Philipsgroen: in Philipsdorp; Villa De Laak; Het Philips De Jongh wandelpark. Peter Lubbers is oprichter van Buro Lubbers, een ontwerpbureau dat betrokken is bij de herbestemming van enkele Philipscomplexen: De Lichttoren; Gerard en Anton (Strijp-S), Strijp-R en Vredeoord. Hij zal in zijn lezing ingaan op deze groene vernieuwing van het Philipserfgoed.

 

Architectuurgids

Na afloop van deze lezingen wordt de nieuwste architectuurgids van Architectuurcentrum Eindhoven gepresenteerd: Afslag groen. Geen gids met een vastomlijnde route, maar een beknopte beschrijving van parken, plantsoenen, landschap en architectuur als aanvulling op bestaande fiets- en wandelroutes. Om 13.00, 13.30 en 15.00 uur vertrekken er begeleide fietstochten (met eigen fiets) vanaf het Philips Museum. Belangstellenden kunnen aan de hand van het gidsje ook zelfstandig op pad.


De lezing is gratis toegankelijk. Ook deelname aan de fietstocht (met eigen fiets) is gratis. De lezing en fietstocht worden georganiseerd door het Architectuurcentrum Eindhoven.

Meer nieuws: