Op de blauwe loper

Philips 125 jaar in beeld

Op de blauwe loper

 

125 jaar Philips. Een feestelijke dag met een feestelijke loper, in een toepasselijke kleur: Blauw. Dit weekend staat in het teken van 'Philips 125 jaar' en 'Eindhoven viert de Toekomst.' We vroegen de bezoekers wat hen naar de blauwe loper bracht.

Kooldraadlamp

Gerard - PSV-supporter

 

Op de blauwe loper: We treffen PSV-supporter Gerard tijdens de shirtparade van de Supportersvereniging PSV. Met een enthousiaste stoet loopt hij, in PSV shirt, over de loper. We vroegen wat hem naar de binnenstad van Eindhoven bracht. 

 

“PSV is Philips. Ik ben al PSV fan van jongs af aan en ben vandaag speciaal vanuit Groningen afgereisd.”

Kooldraad

Walter

 

Op de blauwe loper: We lopen Walter tegemoet op de loper. In zijn handen een grote doos, zijn nieuwste aankoop. Een Philips product! We vroegen hem naar zijn bezoek aan de Eindhovense binnenstad en zijn beeld bij Philips.


“We hebben thuis veel Philips producten en dat bevalt mij goed.”

Eerste winst

Rosemarie – Beiaardier

 

Op de blauwe loper: De Markt is een van de plekken waar de loper te vinden is. Daar staat een truck met enorme klokken, die worden bespeeld door Rosemarie. Beiaardier van Eindhoven. Met haar innoverende composities weet zij de klassieke klokken te combineren met house en trance. We vroegen haar wat zij wil over brengen tijdens de Philips 125 jaar viering.

 

“Laat de feestklokken luiden, inspire to connect.”

Anton Philips

Kasper - muzikant en student van de TU/e

 

Op de blauwe loper: Je hoort hem van verre al aankomen, Kasper. Muzikant bij Tuna Ciudad de Luz en studeert aan de Technische Universiteit Eindhoven. Tuna Ciudad de Luz is een studentenmuziekvereniging van de TU Eindhoven. Samen met zijn band is hij de hele dag te vinden in de Eindhovense binnenstad. Gehuld in middeleeuwse pakken, spelen zij op traditionele instrumenten én zingen Spaanse liederen. De sfeer zit er goed in! 

 

“Wij spelen vandaag voor de verjaardag van Philips!”

Charlotte

 

Op de blauwe loper: Een van de hoogtepunten waar de loper ons naartoe brengt is het Philips Museum. Dit weekend is daar de ‘Innovation and You’ experience geopend. We namen een kijkje in het museum en spraken met de allerjongste bezoekers. De uitvinders van de toekomst! Hoe ervaren zij het verjaardagsweekend van Philips? En wat vonden zij het allerleukst om te doen? Charlotte vertelde over haar dagje uit in Eindhoven. Samen met haar ouders was zij op bezoek in Eindhoven!

 

“Ik ben in het stadion in het Philips Museum geweest. Ik heb een leuke dag gehad en geleerd hoe het bedrijf gegroeid is.”

Stoomtram

Ruud Snel - Illuminator

 

Op de blauwe loper: Door de binnenstad kleurt het met lange stroken blauw. Zo ook op het 18 septemberplein. Daar treffen wij, voor de Bijenkorf, Ruud Snel. Hij is Illuminator en met zijn kunst en visie entertaint hij het publiek in de binnenstad. We vroegen hem wat Philips 125 jaar voor hem betekent. 

 

“125 jaar verlicht. Ik ben er om dit vandaag creatief te verspreiden.”

Erik - Philips Brass

 

Op de blauwe loper: Op het 18 septemberplein klinken de feestelijke noten van de Philips Harmonie. Met hun muziek brengen zij een gezellige sfeer in de binnenstad en verrijken zij het 125ste verjaardagsfeest. Zoals de naam al doet vermoeden, een harmonie ontstaan vanuit Philips. Wij vroegen wat Erik en het orkest naar ‘Philips viert de Toekomst’ brengt.


“We willen het Eindhovense publiek vandaag laten zien waar Philips ook voor staat."

Anton Philips

Nico - Vrijwilliger Philips Museum

 

Op de blauwe loper: In het museum spreken wij niet alleen Charlotte maar ook een van de vele vrijwilligers die werken in het museum. We spreken Nico, enthousiast begint hij te vertellen over de dag en de vele bezoeker die hij heeft mogen ontvangen en spreken. We vragen wat hij het allerleukst vindt aan deze viering.

 

“Ik geniet erg. Alle inspanningen die in de stad gebeuren maken het leuk. Het is niet alleen Philips die iets viert, maar de hele gemeente.”