Eindhoven viert de toekomst op 15 mei  

Celebrate the future: Techniek & Innovatie in het Evoluon

 

Ben jij de uitvinder van de Toekomst?

Zit uitvinden in onze genen? Zoek het zelf uit op zondag 15 mei in het Evoluon! Philips en de Gemeente Eindhoven nodigen jong en oud uit om de nieuwste technieken en innovaties te ontdekken. Het wordt een interactief spektakel met shows, demonstraties en uitvindingen, die een blik geven op de toekomst van techniek en innovatie. En… het Evoluon zelf is ook 50 jaar!

 

Uitvinders van de Toekomst: Workshops & Show "Innovators on stage"

Bereid je voor op een grandioos spektakel met shows, demonstraties en uitvindingen. De Philips show wordt gepresenteerd door Dennis & Valerio. Zij komen de proef op de som nemen hoe innovatief jijzelf eigenlijk bent. Zij doen dat met scherpe vragen en proefjes…. Met hulp van enkele Philips experts worden ook de nieuwste innovaties voor onze gezondheid live getest!

 

De podiumshows "Innovators on stage" zijn vooral bedoeld voor uitvinders van 12 t/m 18 jaar. Toegang is gratis, wel moet je je hiervoor aanmelden: Er zijn slechts 500 plekken per voorstelling en vol = vol! De shows vinden plaats op de volgende tijdstippen:

11.30

12.30

14.30

15.30

 

Je kunt daarnaast ook zelf aan de slag op een echte “uitvindersplaza”. De nieuwste technieken en innovaties komen hier aan de orde. Het Uitvindersplaza is zoals het gehele programma vrij te bezoeken, de workshops zijn geschikt voor kinderen van 8 jaar tot 108.

Kooldraadlamp

 

Bedrijven van de Toekomst: Hightech & Startups
Naast de show en het Uitvindersplaza geven naast Philips vele kleine en grote bedrijven uit de regio Eindhoven een blik op de toekomst. De invulling van het programma ligt niet alleen bij Philips, maar juist bij vele gepassioneerde bedrijven die op een of andere wijze een link hebben met de historie van Philips. Denk hierbij aan high-tech topbedrijven, maar ook start-ups en tech pioniers uit de regio, die een demonstratie willen geven van hun uitvinding.

 

Een van de blikvangers zal de energiezuinige Stella Lux, de energie positieve gezinsauto van het Solar Team Eindhoven zijn. Deze auto van de toekomst is ontwikkeld door Technische Universiteit Eindhoven ondersteund door diverse “Hightech bedrijven zoals NXP. Het team van de TU/E werd afgelopen jaar winnaar van de Bridgestone World Solar Challenge.

 

Eten van de Toekomst

In het restaurant gedeelte van het Evoluon beleef je een ware Food Experience. The Philips Chef Martin Senders, bekend van zijn recepten op Facebook, zal onder andere laten zien hoe de nieuwste technologische innovaties in de keuken uitpakken.

 

Daarnaast kan de bezoeker zelf ervaren wat er mogelijk is op het gebied van “food en health”: Hutten Catering is aanwezig voor meer uitleg over de Verspillingsfabriek en andere voedselinnovaties.

 

Eindhoven viert de Toekomst

Eindhoven en Philips delen een historische band. Onze historie, daar staan wij graag bij stil, niet om die te verheerlijken, maar als inspiratiebron voor de toekomst. Dit jaar bestaat Philips 125 jaar, een mijlpaal die we gaan vieren met een groter publiek.

 

Het Evoluon is één van de vieringen in het weekend van 14 en 15 mei. In het Philips Stadion zijn er sportdemonstraties waar het publiek aan mee kan doen en op Strijp-S in het Klokgebouw is een indrukwekkend cultureel en muzikaal programma. Tevens opent ons Philips museum hun Innovation and you Experience Center: bezoekers kunnen zelf de digitale toekomst ervaren van een gezond leven.

 

Kijk voor het hele programma op Eindhoven viert de toekomst!