125 jaar
innovatie


Wij geloven dat er altijd een manier is om het leven beter te maken. En we zijn ervan overtuigd dat we dit kunnen bereiken door innovatie. Innovatie die het leven van mensen helpt verbeteren. Dit is onze missie.

 

Countdown
Van 15 mei 1891 tot 15 mei 2016

0
Day Days
0
Hour Hours
0
Minute Minutes
0
Second Seconds

Uitgelichte  gebeurtenissen

Artikelen

 • Tijdlijn 125 jaar Philips

  Tijdlijn 125 jaar Philips

  125 jaar Philips, verschillende gebeurtenissen tussen 1891 en 1926 uit de Philips Company Archives.

 • Philips opent ‘Innovation and you’ Experience

  Philips opent ‘Innovation and you’ Experience

  Philips opent ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan een nieuw onderdeel in de tentoonstelling van het Philips Museum, de ‘Innovation and you’ Experience. De nieuwe experience geeft op begrijpelijke wijze bezoekers, jong en oud, een spectaculaire blik in de toekomst en de rol die moderne technologie daarin speelt. De interactieve expositie is vanaf zaterdag 14 mei in het Philips Museum te zien.

 • Wat maakt jou trots?

  Wat maakt jou trots?

  De afgelopen 125 jaar hebben onze medewerkers onverwachte mogelijkheden omgezet in mooie innovaties. We vroegen onze collega’s wat hen trots maakt om bij Philips te werken. Lees in dit artikel hun persoonlijke verhalen.

 • Winactie 125 jaar

  Winactie 125 jaar

  Ter ere van ons 125 jarig bestaan, én omdat kunst het leven net iets beter maakt, geven we 125 paar tickets weg voor het Rijksmuseum.

 • Onthulling historische tijdslijn van 125 jaar Philips op Eindhoven Airport

  Onthulling historische tijdslijn van 125 jaar Philips op Eindhoven Airport

  Miljoenen reizigers zien bij aankomst op Eindhoven Airport de historische tijdslijn van Philips ter ere van het 125-jarig jubileumEindhoven - In het weekend waarin Eindhoven viert dat Philips 125 jaar bestaat, onthullen Philips en Eindhoven Airport een 15 meter lange tijdslijn van Philips met een selectie aan innovaties die impact hebben gehad op het leven van mensen in een tijdspad van 125 jaar.

 • Eindhoven viert de toekomst op 15 mei

  Eindhoven viert de toekomst op 15 mei

  Zit uitvinden in onze genen? Zoek het zelf uit op zondag 15 mei in het Evoluon! Philips en de Gemeente Eindhoven nodigen jong en oud uit om de nieuwste technieken en innovaties te ontdekken. Het wordt een interactief spektakel met shows, demonstraties en uitvindingen, die een blik geven op de toekomst van techniek en innovatie. En… het Evoluon zelf is ook 50 jaar!

 • Op de blauwe loper

  Op de blauwe loper

  125 jaar Philips. Een feestelijke dag met een feestelijke loper, in een toepasselijke kleur: het Philips blauw. Dit weekend staat in het teken van 'Philips 125 jaar' en 'Eindhoven viert de Toekomst.' We vroegen de de bezoekers wat hen naar de blauwe loper bracht.

 • Celebrate the future: Techniek & Innovatie in het Evoluon

  Celebrate the future: Techniek & Innovatie in het Evoluon

  Op zondag 15 mei vieren meer dan 60 bedrijven de toekomst van techniek en innovatie in het Evoluon met een programma voor jong en oud. Centraal staat het Philips Innovators podiumprogramma met Dennis en Valerio, zij testen Philips innovaties op het gebied van zorg. Een greep uit de aanwezige bedrijven: ASML, Panalytical, NXP met de Stella Lux – de energie-positieve auto-, Shapeways met de 3D print shaver ter ere van het Philips 125 jubileum, VDL met Robotsports, FEI, Gibson voor de muzikale invulling.Tijdens deze dag spraken wij diverse bezoekers. Wat bracht hen naar het Evoluon? En hoe vieren zij 125 jaar Philips en daarmee de toekomst?

Events planning

Het Philips museum is gevestigd op de historische locatie waar Gerard Philips in 1891 zijn eerste gloeilamp heeft geproduceerd.  

 

Ter ere van 125 jaar Philips opent het Philips Museum op zaterdag 14 mei haar nieuwe, digitale ‘Innovation and you’ experience. Ontdek hier zelf, jong of oud, de toekomst van technologie en innovatie. Ervaar zelf hoe Philips innovaties biedt die waardevol zijn voor jou.

 

Gratis entree op 14 en 15 mei. Open van 11.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op: www.philips-museum.com

 

Lees meerSluiten

Het veld van het Philips Stadion, dat normaal gesproken het toneel van topwedstrijden uit Eredivisie en Champions League is, zal op zaterdag 14 mei, voor iedereen toegankelijk zijn. PSV daagt jong en oud uit om op verschillende manieren met ‘voetbal’ aan de slag te gaan.

 

Schiet jij een penalty achter een van de PSV-keepers? Test jij je conditie in het innovatieve PSV FieldLab waar ze precies kunnen zien hoeveel je gelopen hebt? Of grijp je de kans om kennis te maken met walking football? Naast echt meedoen kun je ook een kijkje nemen bij de Frits Philips vitrine, op de promenade van het Philips Stadion.

 

Bezoek het Philips Stadion aan de Frederiklaan op 14 mei tussen 10.00 en 17.00 uur.

Gratis toegankelijk.

 

Lees meerSluiten

Maar liefst twaalf organisaties uit de Eindhovense cultuurwereld zetten hun kennis en talent in voor een inspirerend programma in het Klokgebouw op Strijp-S.

 

’s Middags wordt er gestart met een veelzijdig programma met voor elk wat wils, ’s avonds start een programma bestaande uit muziek, performances en presentaties om vervolgens om 12.00 uur over te gaan in een nachtprogramma tot 4.00 uur waarbij verschillende dj’s acte de présence zullen geven. Aan het programma wordt nog hard gewerkt, zo gauw meer bekend is wordt dat hier bekend gemaakt.

 

Lees meerSluiten

Zit uitvinden in onze genen? Ontdek op zondag 15 mei de laatste innovaties in het ‘ruimteship’ van Eindhoven: het Evoluon. Bereid je voor op een afwisselend programma met shows, demonstraties en uitvindingen. Je kunt zelf uitvinden op een echte uitvindersplaza.

 

De nieuwste technieken en laatste innovaties komen hier aan de orde. Tientallen kleine en grote bedrijven uit de regio Eindhoven delen hun blik op de toekomst. Op het podium staan bekende Nederlanders die met Philips experts onder andere de nieuwste innovaties voor onze gezondheid live gaan testen!

 

Bezoek het Evoluon op zondag 15 mei tussen 11.00 en 17.00 uur.

Gratis toegankelijk.

 

 

Lees meerSluiten

Philips
Museum

‘Innovation and you’ experience

 

Op 14 mei start Philips in het Philips museum in het centrum van Eindhoven een nieuwe, speciale experience over het heden en de toekomst van ons bedrijf. Daarin laat Philips jou beleven welke innovatieve oplossingen je in de toekomst van Philips kunt verwachten, hoe Philips het leven van mensen zal blijven verbeteren.

Van en voor de Eindhovenaar

 

Het programma van het weekend is er één voor maar ook van de Eindhovenaren. Daarom nodigt de Gemeente Eindhoven iedereen uit een passende activiteit voor 'Philips 125 viert de toekomst' te bedenken. Wil je een activiteit delen? Mail dan naar: philips125@eindhoven.nl.

Facebook

Twitter