Contact us    

Met licht schakel je van leegstand naar woonstand

Studentencampus Diemen Zuid veilig en prettig verlicht met Philips LED
Thomas Leenders - Zit jij, net als ik, vaak op de weg? Dan is het je vast ook opgevallen hoeveel bedrijfspanden en kantoorgebouwen leegstaan. Reclameborden schreeuwen om aandacht: huur mij! Het lijkt wel of de vierkante meters in de uitverkoop zijn gegaan. Ik weet niet hoe het jou vergaat, maar ik denk dan altijd: krijgt al die kostbare ruimte ooit nog weer een functie?

It was an exhilarating event to be a part of and to learn from. We contributed by hostingThe Philips Digital Innovation Challenge.

 

The challenge saw three promising start-ups, specializing in digital tools to improve people’s health and well-being, pitch on stage in front of an expert panel, in a battle of ideas.

Studentencampus Diemen Zuid veilig en prettig verlicht met Philips LED

Om de ernst van de situatie te schetsen: op dit moment is er in Nederland bijna 7 miljoen m2 kantoor- en bedrijfsruimte te huur. Het is ondenkbaar dat er ooit weer een tijd komt dat al die ruimte nodig is voor nieuwe bedrijfsactiviteiten. Zeker niet nu we steeds vaker van huis uit werken en er door flexwerken minder kantoorruimte nodig is. Maar wat het nog erger maakt: hoe langer deze gebouwen leegstaan, hoe minder aantrekkelijker ze worden. Ze raken langzaam in verval. Vooral 's avonds geeft zo'n omgeving een onprettig, onveilig gevoel.
 

En dat terwijl de woningnood de laatste jaren enorm toeneemt. Werden er in 2009 nog 80.000 woningen gebouwd, in 2014 waren dit er nog maar 35.000. Als dit zo doorgaat, zitten we in 2020 met een tekort van 300.000 woningen! Mensen die recht hebben op een dak boven hun hoofd vallen dan tussen wal en schip.
 

Metamorfose
Het kan anders. In mijn woonplaats Oisterwijk is een oude leerfabriek verbouwd. Onder de noemer 'Van leerfabriek tot woonkwartier' heeft dit complex een geweldige metamorfose ondergaan naar luxe appartementen en lofts. Dat is nog peanuts bij wat er in Diemen Zuid is gedaan. Daar werd een grootschalig, deprimerend leegstaand kantorencomplex verbouwd tot een levendige studentencampus waar inmiddels bijna 1.000 studenten hun intrek hebben genomen. Een prachtig voorbeeld van hoe je bestaande gebouwen een nieuwe woonbestemming kunnen geven.

Studentencampus Diemen Zuid veilig en prettig verlicht met Philips LED

Een tweede leven   
Bij het hergebruik van kantoor- naar woonruimte kan ook Philips een belangrijke rol spelen. Zo kan onze LED-verlichting kleur geven aan een omgeving die eerst zielloos of saai was. Op de Campus Diemen Zuid hebben wij de hoofdingangen van de vijf gebouwen bijvoorbeeld allemaal een eigen kleur gegeven met strijklicht van onze LED-strips. Dat zorgt meteen voor herkenning en geeft de architectuur meer uitstraling. Maar bovenal zorgt onze LED-verlichting van de openbare ruimte hier voor een gevoel van veiligheid. Want als de kleuren van auto's en andere objecten hetzelfde zijn als overdag en je gezichten al van een afstand kunt herkennen, geeft dat meteen een gevoel van veiligheid. Dat ook binnenverlichting het hergebruik van gebouwen kan vergemakkelijken, bewijst gebouw SX in Eindhoven. In deze voormalige lampenfabriek, kregen oude, metalen TL-bakken een tweede leven doordat de TL-buizen konden worden vervangen door energiezuinige LED-tubes. Een mooi voorbeeld van duurzaam hergebruik, want zij passen perfect bij het trendy, industriële interieur. Dat je met LED-verlichting minstens 30% op energie bespaart, maakt het hergebruik van ruimtes nóg aantrekkelijker. Helemaal interessant wordt het als je bedenkt dat je met LED-verlichting in een bestaande ruimte, dus ook midden in de stad, allerlei gewassen kunt kweken. Dankzij de innovatieve technieken van Philips City Farming kunnen ze bovendien sneller groeien. Als je dat weet, kijk je ineens heel anders naar een leegstaand gebouw...
 

Verruim je blik
Kortom, wat     goede (LED-)verlichting al niet kan doen. Dus, projectontwikkelaars, woningcorporaties en ondernemers: verruim je blik. Er zijn meer mogelijkheden dan je denkt om bestaande, leegstaande panden te hergebruiken!
     

Meer informatie over onze LED-verlichting op de studentencampus in Diemen-Zuid lees je terug in ons persbericht.

Thomas Leenders

Thomas Leenders

Innovatie, duurzaamheid en business. Drie woorden die mijzelf duidelijk omschrijven als young professional binnen Philips Lighting.

Ik ben binnen Philips verantwoordelijk voor het sportsegment en ben daarnaast New Business Development Manager voor Lighting Outdoor in Nederland. Ik blog over de toegevoegde waarde van duurzaamheid & innovatie binnen bestaande business modellen vanuit de 4 P’s: People, Planet, Profit en Pride!

 

Volg Thomas op

LinkedIn

 

Gerelateerde artikelen

 • De toekomst is digitaal

  Het Nederlandse zorgstelsel is uitstekend, zo stelt The Commonwealth Tank in een onlangs verschenen onderzoek. Tegelijkertijd vergrijst Nederland en brengt ouderdom vaak chronische ziektes met zich mee, en daarmee samenhangend een groter beroep op de zorg.

 • De gevaren van te weinig slaap

  Het is al langer bekend: we slapen te weinig. In 1900 sliep een volwassene nog gemiddeld ruim negen uur, tegenwoordig wordt nauwelijks zes en een half uur slaap per nacht gehaald. Structureel veel minder dus terwijl nationale gezondheidsinstituten tussen de zeven en acht uur nachtrust adviseren voor een volwassene, om lichamelijk en geestelijk goed te kunnen functioneren.

 • Ontsluiting van het meest complexe orgaan van het menselijk lichaam

  Oplossingen van Philips kunnen clinici helpen antwoorden te vinden voor complexe indicaties en nieuwe terreinen in neurologische beeldvorming te ontsluiten.

 • Kan point-of-care-echografie de spoedeisende zorg verbeteren? Absoluut.

 • Genomica: de toekomst ontcijferen

  Vijftien jaar geleden werd de eerste grove schets van het menselijke genoom voltooid door het Human Genome Project. Over vijftien jaar zal dit inzicht in onze levenscode een vanzelfsprekend onderdeel van de geneeskunde vormen. Dat wil zeggen dat we ons momenteel midden in de genoomrevolutie bevinden,

 • Het zorglandschap verandert en wij veranderen mee

  Zorgorganisaties hebben vandaag de dag te maken met sterk veranderlijke, complexe omstandigheden. Voortschrijdende technologische vooruitgang en nieuwe bedrijfsmodellen brengen zowel uitdagingen als kansen met zich mee. Om de zorgverlening te optimaliseren, moeten dergelijke organisaties adequaat reageren op deze steeds veranderende omstandigheden en hier flexibel mee omgaan.

 • Beeldsturingsinnovaties bij radiotherapie brengen patiëntenzorg van morgen dichterbij

  Philips zet zich al ruim tien jaar in voor de ontwikkeling van technologieën op het gebied van radiotherapie, en streeft ernaar om procedures te vereenvoudigen, zorgresultaten te verbeteren en de kwaliteit van leven te verhogen. Radiotherapie blijft zich snel ontwikkelen. Naarmate behandelingen steeds complexer worden, is het van het grootste belang dat radio-oncologen de meest geavanceerde hulpmiddelen kunnen gebruiken die bewezen effectief, krachtig, nauwkeurig en vooral geïntegreerd zijn. Zo kunnen ze kostbare tijd besparen en efficiëntere en nauwkeurigere zorg verlenen.

 • Wacht niet op verandering, maar wees zelf de verandering

  Wij leven niet in een tijdperk van verandering maar in een verandering van tijdperk. De wereld om ons heen ondergaat een ware metamorfose. De digitalisering is een deel in alle facetten van ons leven en neemt razend snel toe, de opwarming van de aarde is een geaccepteerd reëel probleem, de beschikbaarheid van grondstoffen zal eindig zijn, mobiliteit en zorgstelsels zijn in hun huidige vorm uiteindelijk niet houdbaar, enz. Dat er zaken moeten veranderen, mag helder zijn.

 • Innovatie: De drijvende kracht achter de veranderende gezondheidsketen

  Recentelijk werd ik uitgenodigd om te spreken tijdens het Nationaal Economisch Forum een uitnodiging die ik graag aannam. In mijn dagelijkse werk staat de noodzaak om het wereldwijde gezondheidssysteem te verbeteren, meer toegankelijk te maken, maar vooral ook betaalbaar te houden voorop. Daarbij leggen wij bij Philips de nadruk op de mens in de gezondheidsketen – van ziekenhuisbestuurder, arts, of verpleegkundige tot patiënt en de consument die bewust met zijn of haar gezondheid omgaat. Onze innovaties zijn altijd gericht op het verbeteren van uitkomsten, behalen van efficiëntie en effectiviteitswinst, en het beheersen van kosten in de integrale zorgketen.

 • Begrijpt de gezondheidszorg de ‘on demand’-consument?

  De opkomst van de ‘on demand’-consument is in de afgelopen jaren veelvuldig onderwerp van discussie geweest. Sectoren zoals de detailhandel, horeca, media, overheid en onderwijs hebben allemaal een periode van ingrijpende veranderingen doorgemaakt als gevolg van digitale innovaties.

 • Innovatieve oplossingen voor de uitdagingen van complexe hart- en vaatziekten

  Volgens de American Heart Association (AHA) zijn hart- en vaatziekten wereldwijd de voornaamste doodsoorzaak[1]. Aangezien hart- en vaatziekten steeds vaker voorkomen, is het van belang de risicofactoren te begrijpen die met complexe hartaandoeningen samenhangen, evenals de impact van innovatieve oplossingen die de grootste klinische voordelen voor zowel preventie als behandeling kunnen bieden.

 • Patiënt en consument centraal

  Bovenstaande laat een niet-omkeerbaar proces zien waarin patiënten en consumenten centraal komen te staan, artsen en ziekenhuizen een andere rol krijgen en zorg verschuift naar de eerste lijn en de thuissituatie. Deze veranderingen raken gevestigde belangen en verdienmodellen en zullen daarmee een bron zijn van scepsis en weerstand. Dat is begrijpelijk, maar niet onoverkomelijk. Het is wel zaak dat alle partijen nauwer met elkaar gaan samenwerken, vooral op landelijk niveau en rond thema’s zoals informatiebeschikbaarheid en chronische ziektes. Dat moet gebeuren vanuit een gevoel van urgentie en vertrouwen, transparantie en begrip voor elkaars belangen. We hebben samen het huidige stelsel gemaakt en samen zullen we moeten werken aan een nieuwe versie. Eén die ook toekomstige generaties toegang zal bieden tot betaalbare zorg van wereldklasse.

 • Kennis is macht - Hoe artsen optimaal kunnen presteren

  Terwijl wetenschappelijke ontdekkingen dagelijks tot doorbraken in de medische zorg leiden, dreigen artsen te bezwijken onder de werkdruk. Dit probleem kan deels worden opgelost door digitale gegevens en diagnostiek om te zetten in geïntegreerde werkstromen die leiden tot effectievere en efficiëntere behandelingen, aldus Abby Godee, hoofd Design bij Healthcare Informatics Solutions en Services & Population Health Management bij Philips

 • De menselijke conditie verbeteren via gezondheidstechnologie

  Een nieuwe generatie gezondheidstechnologieën zal mensen mogelijkheden aanreiken om structureel gezonder te leven. Met behulp van deze technologieën kunnen revolutionaire, directe inzichten in onze persoonlijkheid, gemoedstoestand en fysieke functioneren worden gebruikt voor contextgevoelige gezondheidscoaching. Marieke van der Hoeven, hoofd van de afdeling Brain, Behaviour & Cognition bij Philips Research, zegt dat dit zal leiden tot meer welzijn en een beter begrip van onszelf.

 • Hoe scanners van Philips Pompeï weer tot leven brachten

  As, stenen en dodelijke gassen werden tot 33 kilometer hoog de lucht in geblazen; per seconde regende anderhalf miljoen ton pyroclastisch materiaal neer; duizenden mensen werden verpletterd en begraven onder metershoog puin; twee steden werden volledig van de kaart geveegd.

 • Verbetering van het diagnostische proces en versnellen van behandeltrajecten

  Elk jaar overlijden er 17,5 miljoen mensen aan hartgerelateerde aandoeningen en volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zal dit cijfer in 2030 naar verwachting stijgen tot meer dan 23 miljoen mensen over de hele wereld. Er is steeds meer behoefte aan vereenvoudiging van zorg en procedures zodat zorgverleners effectieve zorg kunnen bieden waarbij de patiënt centraal staat. Als een van de mondiale leiders op het gebied van cardiologie, biedt Philips krachtige instrumenten voor diagnosticering en behandeling van patiënten met zowel chronische aandoeningen als acute cardiale gebeurtenissen.

 • De waarde van goede mondhygiëne

  18-04-2016 Egbert van Acht Is het effect van goede mondhygiëne te meten? En wellicht nog belangrijker: hoe maken we de consument duidelijk dat goede mondhygiëne ook maatschappijbreed welzijnseffecten heeft? Bij Philips weten we dat goede mondhygiëne niet alleen van belang is om mond-, gebits- en tandvleesproblemen te voorkomen, maar ook invloed heeft op het zelfvertrouwen van mensen en op hun algehele gezondheid en welzijn. En dan gaat het om meer dan alleen een mooie glimlach.

 • 7 tips om uw slaapgewoonten te verbeteren

  door Dr. Teofilo L. Lee-Chiong Jr., MD, hoogleraar geneeskunde en Chief Medical Liaison van Philips Respironics.Het is algemeen bekend dat de meeste mensen vandaag de dag onvoldoende slapen. Uit een landelijk onderzoek in Amerika blijkt dat ruim eenderde van de volwassen Amerikanen regelmatig te weinig slaapt. De nationale slaapweek herinnert ons ook aan het belang van goed slapen. Hoewel voldoende en kwalitatief goed slapen het hele jaar door een prioriteit zou moeten zijn.

 • Rijksmuseum en Philips, samen innoveren in partnership

  15-03-2016 Nanda HuizingNieuwe uitdagingen zoeken en continu innoveren geeft energie. Daarom verveelt werken bij Philips nooit. In de twintig jaar dat ik er werk, heb ik op allerlei plekken gezeten – van Eindhoven tot Amsterdam en Parijs – en zo veel verschillende dingen gedaan. Philips is voortdurend in beweging, dus het is niet moeilijk om dat zelf ook te blijven. Het bedrijf vindt zichzelf continu opnieuw uit. Nanda Huizing vertelt waarom zij het liever over partnership dan sponsorship heeft en wat het partnerschap met het Rijksmuseum zo bijzonder maakt.

 • Innovatieve ‘connected’ technologie maakt verbinding tussen ziekenhuis en thuis mogelijk en leidt tot betere patiëntenzorg

  Als je je een patiënt in het ziekenhuis voorstelt, denk je waarschijnlijk aan iemand in een bed met een arts of verpleger die ernaast staat. Zorg aan patiënten werd van oudsher ‘aan het bed’ verleend. Van het controleren van vitale functies tot het aanleggen van een infuus of het bespreken van een behandelplan – de zorg in een ziekenhuis is altijd gebaseerd geweest op wat medewerkers ‘in levenden lijve’ voor patiënten kunnen doen. Dit is ons traditionele beeld van patiëntenzorg.

 • Mensen helpen hun dromen te herontdekken

  18-03-2016 Mark D’AngeloAls we moe zijn gaan we in bed liggen en doen we het licht uit, om vervolgens te genieten van een welverdiende slaap. Wanneer een goede nachtrust echter wordt onderbroken door een slaapstoornis is datgene wat een rustgevende en verkwikkende ervaring zou moeten zijn, dat plotseling niet meer.

 • Op patiëntengroepen gericht gezondheidsbeleid: de grenzen, voordelen en bruggen

  Tijdens het deze maand te houden HIMSS-jaarcongres wordt onder meer gesproken over de noodzaak van ingrijpende veranderingen in de zorgsector om te kunnen omgaan met grote maatschappelijke uitdagingen. Zelfs een leek zal uit een blik op de wereldwijde medische statistieken concluderen dat de situatie acuut begint te worden. Landen over de hele wereld hebben te maken met een groeiende maar tevens vergrijzende bevolking, in combinatie met een snel toenemende druk van chronische aandoeningen. Helaas lijden zowel mijn vader als mijn dochter aan een chronische ziekte. En aangezien ik zelf hoge bloeddruk heb, behoor ik ook tot een risicogroep. En qua gezondheidsprofiel is onze familie echt geen uitzondering.

 • Dave deBronkart-Kennis is macht – macht voor mensen

  04-02-2016 Dave deBronkart Waar maatschappelijke verandering en innovatie samenkomen, ontstaan nieuwe mogelijkheden. Dat gebeurt momenteel ook voor patiënten, die toegang krijgen tot allerlei soorten nuttige informatie in het kader van patiëntenparticipatie.In de vroege dagen van het internet introduceerde wijlen Thomas Ferguson (beter bekend als 'Doc Tom') de term 'e-patient': een nieuwe soort patiënt die niet langer onwetend is, maar in staat om zelf bij te dragen aan zijn of haar gezondheid dankzij ongekende toegang tot informatie. Dit idee heeft zich in de tien jaar sinds Fergusons overlijden verder ontwikkeld en verdiept tot het motto 'empowered, engaged, equipped, enabled'.

 • Het gesprek over kanker dat iedereen zou moeten voeren

  Frans van Houten, CEO van Philips, zei onlangs: "Gezondheid is een investering in de toekomst van de wereld, in het geluk en de productiviteit van mensen." Dit citaat weerspiegelt de ambitie van Philips om de gezondheidszorg te transformeren en te verbeteren.Voor Wereldkankerdag vroeg Philips aan mij, als wetenschapsjournaliste, om enig onderzoek te verrichten en daaruit vijf vragen te formuleren om te stellen als u onverhoopt tegenover uw arts komt te zitten en plotseling het woord 'kanker' hoort vallen.

 • Zinvolle innovatie aanwenden om de behandeling van kanker te verbeteren

  Van alles wat een huishouden kan ontwrichten, is kanker ongetwijfeld de meest angstaanjagende. De behandeling van kanker is in de afgelopen tien jaar echter enorm verbeterd. Innovatieve technologie helpt bij het stellen van een vroegtijdige diagnose, en allerlei behandelmogelijkheden, zoals bestralingstherapie, richten zich steeds meer op de zieke cellen en sparen gezond weefsel, waardoor de kansen op genezing en een betere levenskwaliteit voor talloze patiënten over de hele wereld toenemen.

 • De verandering binnen de gezondheidszorg

  20-01-2016 Frans van HoutenDe voordelen van effectieve en efficiënte, universeel toegankelijke gezondheidszorg spreken voor zich. Een dergelijk zorgstelsel is goed voor de economie, versterkt de maatschappelijke samenhang en zorgt ervoor dat mensen een gelukkiger en productiever leven kunnen hebben. Naast onderwijs is zorg één van de voornaamste motoren achter de wereldwijde economische groei. De vraag is alleen: hoe stellen we mensen in staat om gezond te blijven en hoe kunnen we hen hoogwaardige, betaalbare zorg bieden, gelet op de niet alleen groeiende, maar ook vergrijzende wereldbevolking en chronische ziektes die blijvend zijn?

 • Drie cruciale ingrediënten om in opkomende economieën te zorgen voor goede gezondheid en welzijn voor iedereen

  Ieder van ons – inclusief het bedrijfsleven – maakt deel uit van de maatschappij, en heeft een plicht om bij te dragen aan een betere wereld. Daarom hebben we onszelf bij Philips tot doel gesteld om in 2025 jaarlijks het leven van drie miljard mensen te verbeteren en de wereld gezonder en duurzamer te maken door middel van zinvolle innovaties. In dat kader hebben we de duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals=SDG) van de VN opgepakt en nemen we onze verantwoordelijkheid om deze te helpen realiseren. Eén van de doelstellingen waar we met name gepassioneerd over zijn is SDG 3 ‘gezonde levens waarborgen en welzijn promoten voor iedereen op elke leeftijd’. Dat is zelfs in ontwikkelde economieën al een uitdaging, laat staan in opkomende economieën waarin toegang tot betaalbare, hoogwaardige zorg niet vanzelfsprekend is.

 • Maak energie-efficiëntie tot een prioriteit om onze planeet te beschermen

  20-01-2016 Eric Rondolat Wij staan op een belangrijk kruispunt in de geschiedenis van onze planeet. De wereldwijde overeenkomst die werd gesloten tijdens de COP21 is een ongeëvenaarde belofte om gezamenlijk een catastrofale stijging van de temperatuur op aarde te voorkomen. Nu is de tijd gekomen om de manier waarop we de natuurlijke bronnen van de aarde gebruiken fundamenteel te veranderen – of de consequenties te aanvaarden als we dat niet doen. Nu in actie komen, biedt immense kansen, en voordelen.

 • UNICEF en Walter van Kuijen-Philips: samenwerken aan duurzame ontwikkelingsdoelen

 • Shara Senior-Mobiele oplossing voor verloskundige controle

  Een nauwlettend gecontroleerde zwangerschap is iets zeer vanzelfsprekends wanneer je in de stad woont. Met echografieën op gezette tijdstippen zie je je kind met verschillende tussenpozen tijdens de zwangerschap. Bovendien zijn er zorgspecialisten aanwezig om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. In afgelegen delen van de wereld is dat echter heel anders: vrouwen zien hun kind dikwijls pas voor het eerst bij de geboorte. Helaas zien heel veel vrouwen hun kind helemaal nooit in leven.

 • Connected Office Lighting: Personal control

  Het Nieuwe Werken ... op mijn werk! Het klinkt zo mooi: Het Nieuwe Werken. Je zit dan niet meer vast aan kantoortijden maar kunt ook buiten de reguliere uren werken en op andere plekken, zoals thuis. Inmiddels ben ik erachter waar ik het liefst werk... bij Deloitte op kantoor. Voor mij heeft het nieuwe werken namelijk een heel andere betekenis gekregen. Hoe komt dat?

 • Innovatie: De drijvende kracht achter de veranderende gezondheidsketen

  Recentelijk werd ik uitgenodigd om te spreken tijdens het Nationaal Economisch Forum een uitnodiging die ik graag aannam. In mijn dagelijkse werk staat de noodzaak om het wereldwijde gezondheidssysteem te verbeteren, meer toegankelijk te maken, maar vooral ook betaalbaar te houden voorop. Daarbij leggen wij bij Philips de nadruk op de mens in de gezondheidsketen – van ziekenhuisbestuurder, arts, of verpleegkundige tot patiënt en de consument die bewust met zijn of haar gezondheid omgaat. Onze innovaties zijn altijd gericht op het verbeteren van uitkomsten, behalen van efficiëntie en effectiviteitswinst, en het beheersen van kosten in de integrale zorgketen.

 • Connected Office Lighting: Gebouwbeheer

  description test

 • Hoe de Dutch Open Hackathon innovatie stimuleert

  Om de uitdagingen op het gebied van gezondheid die wereldwijd spelen aan te kunnen pakken, zijn nieuwe ideeën, nieuwe oplossingen en nieuwe aandachtspunten nodig. Daarbij hebben we de inbreng nodig van consumenten en gezinnen, artsen en zorgverleners, bedrijfsleven en samenleving. Philips draagt zijn steentje bij in de vorm van convergentie van gegevens, connectiviteit en innovatie. Maar het oplossen van deze grote uitdagingen is geen klus voor één onderneming of één persoon alleen.

 • Innoveren in de gehele zorgketen

  Bij innovatie draait het niet alleen om ontdekkingen en het wegnemen van risico's en problemen. Het gaat er ook om dat we ons mee ontwikkelen met nieuwe uitdagingen waar we als internationale gemeenschap voor staan.

 • De kracht van communicatie in het digitale tijdperk

  Dit is het tijdperk van de consument. Jij hebt de touwtjes in handen. Je gaat naar de supermarkt en je kunt alle boodschappen zelf pakken, scannen en afrekenen zonder dat er iemand anders aan te pas komt. Of nog beter: online bestellen, een persoonlijke korting krijgen en de boodschappen laten thuisbezorgen. Of je gaat op vakantie: je vergelijkt verschillende vluchten, boekt online, checkt zelf in, en gaat via een oogscan door de paspoortcontrole. Je regelt zelf je bankzaken: saldo bekijken, geld overboeken, je portfolio controleren, je uitgaven van de laatste drie maanden nagaan – of het nu in New York is of een dorpje op het Indiase platteland, je hebt alles in de hand.

 • White House Conference on Aging: mijn drie voornaamste inzichten

 • Samen kunnen we zorgen voor een betere wereld

 • Hoe zorg jij met licht voor een levendige winkelstad?

 • Agressie voorkomen met lichtrecepten

 • Join the revolution! Een blog over Connected lighting, Circulaire verlichting, en slimme magazijnverlichting

 • Hoe innovatie onze sportbeleving verandert

 • Philips Hue in het onderwijs? Een experiment met de mogelijkheden van licht.

 • De marketingspecialist moet digitaal zijn

 • De impact van 'Internet of Things' op ons allemaal

 • Het tijdperk van de gezondheid breekt aan

 • Gevolgen van te weinig slaap

 • Nieuw platform ‘Collectively’ ondersteunt duurzaam leven

 • Innovatie van binnenuit: hoe koppelen we innovatie aan marketing?

 • Netwerkfunctionaliteit is de oplossing voor de crisis in de zorg

 • Durf radicale keuzes te maken - Een open brief aan Generatie Y

 • Het roer moet om

 • Big Data: Kan het ons leven echt veranderen?

 • Japanse onderzoekers en Mexicaanse fajitas

 • Minimaal invasieve procedures: een gebied dat steeds verder wordt ontgonnen

 • De juiste vragen stellen: zo kom je tot een definitieve diagnose

 • Hoe de particuliere sector groei kan stimuleren in opkomende economieën

 • Waarom gezondheid staat of valt met duurzaamheid

 • Hacken voor een gezondere toekomst

 • MOAM + Philips = PerfectMatch

 • Connected verlichting voor slimme en leefbare steden

 • Duurzame vooruitgang in een onderling verbonden wereld

 • Bevorderen van duurzame vooruitgang in een connected wereld

 • HIMSS 2015: hoe zorg-IT-managers erover denken

 • Een transducer en een tablet. Werd ik in de maling genomen?

 • Hoe circulair denken het leven van mensen kan verbeteren

 • Schonere kooktoestellen redden levens in Ghana

 • Think Tomorrow: innovaties cocreëren voor een digitale samenleving

 • Connected health: patiënten actief betrekken bij hun gezondheid en monitoring op afstand

 • 2015: jaar van ‘connected health’

 • De toekomst van gezondheidstechnologie: drie topprioriteiten voor verpleegkundigen aan de frontlinies

 • Het sleutelwoord is flexibiliteit

 • Verlichten van hun levens

 • De kracht van verlichting: Hoe LED's helpen om gemeenschappen te transformeren

 • Het verbeteren van levens in congo via verantwoorde inkoopprocessen

 • Pleidooi voor wereldwijde toegang voor licht als katalysator voor groei

 • De Nobelprijs die ons leven verlicht

 • Cloud-based technologieën voor betere en meer patiëntgerichte klinische toepassingen

 • Blogpost Dr. Marco van Strijen, interventieradioloog in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein

 • Dit gebeurt er als jij de stad verlicht

 • Waarom design genezing kan bevorderen

 • De transitie naar een circulaire economie aanwakkeren

 • Goed slapen? Pak stress aan!

  “The hurry and excitement of modern life is held to be responsible for much of the insomnia of which we hear; and most of the articles and letters are full of good advice to live more quietly and of platitudes concerning the harmfulness of rush and worry. The pity of it is that so many people are unable to follow this good advice and are more obliged to lead a life of anxiety and high tension.” British Medical Journal. Dit citaat zal voor velen van ons herkenbaar zijn. We hebben het blijkbaar te druk in deze moderne tijd en daardoor slapen we slecht.

Het laatste nieuws van Philips

twitter

facebook