Nieuwscentrum

Philips Lighting installeert een van de grootste connected straatverlichtingssystemen ter wereld in Jakarta

 

Snelle installatie van 90.000 connected straatlantaarns in de hele stad is voor Jakarta een enorme stap voorwaarts op zijn weg naar een 'smart city'

15 november 2016

Barcelona (Spanje) - Philips Lighting (Euronext Amsterdam ticker: LIGHT), wereldwijd toonaangevend in verlichting, heeft vandaag tijdens de Smart City Expo in Barcelona, bekendgemaakt een upgrade van de straatverlichting in heel Jakarta te zullen doorvoeren. Het project, dat een mijlpaal is in het huidige transformatieproces van Jakarta naar een ‘intelligente stad’, behelst een upgrading van zo’n 90.000 straatverlichtingsarmaturen met energie-efficiënte LED-lampen die verbonden zijn met een Philips CityTouch lichtbeheersysteem. Het project zou in amper zeven maanden moeten afgerond zijn, wat betekent dat er ongeveer 430 lichtpunten per dag met het systeem worden verbonden. 

 

“De afgelopen jaren hebben we ons in de eerste plaats toegespitst op een dringende verbetering van onze openbare diensten, inclusief straatverlichting. We willen van Jakarta een ‘smart city’ maken waarin alles ‘connected’ is, om het leven van onze burgers veiliger en comfortabeler te maken in een stad die er zowel overdag als 's nachts mooi uitziet. Tegelijk zijn we er ook van overtuigd dat connected verlichting bijdraagt tot een verlaging van onze energiefactuur en een verbetering van de openbare diensten", zo luidt het bij de administratie van het hoofdstedelijk gewest DKI Jakarta. “Dit is niet het eerste project met Philips Lighting; we hebben ook op andere verlichtingsprojecten samengewerkt, zoals de verlichting van het nationaal monument van Jakarta (Monas), het legendarische verwelkomingsmonument (Tugu Selamat Datang) op de rotonde van het Hotel Indonesia en diverse openbare ruimtes en parken.”

 

Met meer dan negen miljoen inwoners, is Jakarta een van de meest dichtbevolkte en snelgroeiende stadscentra ter wereld. Vóór het project berustten de straten en openbare ruimtes van de stad vrijwel geheel op de klassieke verlichtingstechnologie, zonder mogelijkheden van monitoring op afstand. Het grootste voordeel van Philips CityTouch is dat elk lichtpunt verbonden is en dat prestatiegegevens via de bestaande cellulaire netwerken naar de dienst die verantwoordelijk is voor de verlichting van de stad (Industry & Energy Department) of naar de operator worden verzonden. Dankzij die gegevens zullen de stadsambtenaren de verlichtingsinfrastructuur van de stad efficiënter kunnen monitoren en de verlichtingsniveaus op afstand kunnen beheren naargelang de behoeften van elk district. Wanneer bijvoorbeeld het verkeer ‘s avonds niet te druk is, kan de verantwoordelijke dienst, de lichten met 50% dimmen, wat bijkomende energiebesparingen oplevert.  

 

“Sinds ons Philips CityTouch straatverlichtingssysteem in 2012 werd ingevoerd, werd het in meer dan 700 projecten, verspreid over 35 landen, geïnstalleerd. Overheden hebben de verlaging van hun ecologische voetafdruk hoog op de agenda staan en upgraden hiertoe hun bestaande straatverlichting met onze energie-efficiënte connected verlichtingssystemen. De installatie gaat snel, dankzij onze ingebouwde draadloze netwerkingsfuncties. De onderhoudstijden zijn een stuk korter, omdat elke straatlantaarn zijn prestatie en status communiceert”, aldus Chandra Vaidyanathan, President Director van Philips Lighting in Indonesia. “Slechts twee procent van de 300 miljoen straatlantaarns in de wereld zijn op die manier verbonden. Het toekomstgerichte 'smart city’-plan voor Jakarta geeft de toon aan voor heel Zuidoost-Azië.”

 

Hoewel de installatie in Jakarta een van de grootste ter wereld is, kan de CityTouch-technologie van Philips worden aangepast om ook kleine of middelgrote stedelijke agglomeraties van dezelfde voordelen te laten genieten. De combinatie van LED-armaturen en de monitoring op afstand met behulp van het Philips CityTouch-verlichtingsbeheersysteem maakt het mogelijk zowel op energie- als op exploitatiekosten te besparen.

Voor meer informatie, contacteer:

Philips Lighting - Nederland

Renee de Bruin

T. 06-11348365

E. renee.de.bruin@philips.com 

Over Philips Lighting

Philips Lighting (Euronext Amsterdam beursticker: LIGHT), een wereldwijde marktleider in verlichtingsproducten,  systemen en  diensten, levert innovaties die de waarde van ondernemingen ontsluiten en rijkere gebruikservaringen bieden die helpen levens te verbeteren. We bedienen zowel de professionele als de consumentenmarkt en zijn binnen de branche toonaangevend in het benutten van de mogelijkheden van het ‘Internet of Things’ voor het transformeren van woningen, gebouwen en stedelijke omgevingen. In 2015 realiseerden we een omzet van EUR 7,5 miljard met ongeveer 34.000 medewerkers in meer dan 70 landen. Nieuws over Philips Lighting is te vinden op http://www.newsroom.lighting.philips.com.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.