Nieuwscentrum

Philips Lighting introduceert SceneSwitch voor multifunctionele woningen

 

  • Unieke reeks LED-lampen met meerdere lichtinstellingen die heel eenvoudig verschillende sferen in huis creëren.
  • Internationaal onderzoek (Ipsos) toont aan dat 55% van de consumenten op zoek is naar het juiste sfeerlicht bij een bepaalde activiteit. *

12 juli 2016

Amsterdam, Nederland – Philips Lighting (Euronext Amsterdam beursticker LIGHT), wereldwijd toonaangevend in verlichting, introduceert de nieuwe LED-reeks Philips SceneSwitch. Deze reeks biedt diverse lichtinstellingen en speelt zo perfect in op de veranderende behoeften van consumenten die hun woningen meer en meer gebruiken als multi-functionele ruimtes. SceneSwitch verschaft de mogelijkheid om voor iedere activiteit de juiste lichtscène te creëren. En dit heel eenvoudig via de bestaande lichtschakelaar.


“Slechts 10% van de consumenten beschikt over de mogelijkheid om thuis licht te dimmen1. Dankzij deze innovatieve LED-reeks kunnen consumenten nu eenvoudig helder licht veranderen in een natuurlijk licht of een warme gloed. Simpelweg met het knippen van de bestaande lichtschakelaar. Het is dus niet meer nodig een dimmer te installeren om multifunctionele ruimtes te voorzien van de juiste lichtscène,” zegt Mahesh Iyer, leider van de LED-businessgroep van Philips Lighting.


De moderne woning beïnvloedt verlichting

Tekort aan woonruimte en stijgende prijzen leiden ertoe dat meer mensen dezelfde ruimte delen of dat mensen in kleinere huizen blijven wonen, omdat een grotere woning onbetaalbaar geworden is.2 Recent onderzoek van Ipsos toont aan dat het in veel woningen niet mogelijk is om de lichtinstellingen aan te passen, ondanks de stijgende behoefte aan multifunctionele ruimtes. Gemiddeld 50% van de consumenten vindt het een uitdaging om sfeer en functie in een ruimte op elkaar aan te passen3, inclusief het selecteren van het juiste licht voor bepaalde activiteiten. Daarnaast huren veel mensen een woning of appartement, en kunnen zij niet eenvoudig veranderingen aanbrengen4. Externe factoren zoals, toestemming vragen aan de huurbaas, kosten en gebrek aan doe-het-zelf-kennis, zijn voor de ondervraagden de voornaamste redenen om geen armaturen te installeren die aansluiten bij hun wooneisen.

 

SceneSwitch lichtinstellingen

SceneSwitch heeft een geheugenfunctie en bevat drie verschillende lichtinstellingen:

  • Helder licht. Met 2700 K/800 Im levert deze instelling helder en sterker licht om concentratie te bevorderen en details beter te zien, bijvoorbeeld voor het aanbrengen van make-up.
  • Natuurlijk licht. Met 2500 K/320 Im creëert deze instelling natuurlijk daglicht, ideaal om bijvoorbeeld een ontspannend boek te lezen.
  • Zacht, warm licht. Met 2200 K/80 Im ontstaat een warme gloed, ideaal om in een ontspannende sfeer naar een film te kijken.

 

Bekijk deze YouTube-video die de drie verschillende lichtinstellingen laat zien.

 

De SceneSwitch LED-reeks van Philips Lighting is verkrijgbaar in: 60 W-lamp vanaf 12 juli 2016, waarna een 40 W kaarslamp en een 50 W spot verkrijgbaar zijn vanaf september 2016.

* van de consumenten die op dat moment dimmers hebben/gebruiken

 

Bronnen:

1. Onderzoek van Ipsos in de VS, Duitsland en Frankrijk, in december 2015 uitgevoerd voor Philips Lighting, en Frost & Sullivan, de Europese markt voor dimmers, 1 juni 2011.

2. In 2014 woonde 17,1% van de mensen in de 28 EU-landen in overbevolkte onderkomens (bron: Eurostat) http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Housing_statistics

3. Bron: Onderzoek van Ipsos in de VS, Duitsland en Frankrijk, in december 2015 uitgevoerd voor Philips Lighting.

4. In 2014 was een derde deel (30%) van de mensen in de 28 EU-landen huurder en geen eigenaar van het onderkomen waarin zij woonden (bron: Eurostat)

http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Housing_statistics

Philips SceneSwitch

Voor meer informatie, contacteer:

Renée de Bruin

Philips Lighting Nederland

06-11348365

renee.de.bruin@philips.com

Over Philips Lighting

Philips Lighting (Euronext Amsterdam: LIGHT) is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van verlichtingsproducten, -systemen en -diensten. Onze kennis over de positieve invloed van licht op mensen, gecombineerd met onze uitgebreide technische expertise, stelt ons in staat om nieuwe, digitale verlichtingsinnovaties te ontwikkelen die waarde toevoegen, een rijke gebruikerservaringen bieden en actief bijdragen aan het verbeteren van levens. We bedienen zowel de professionele-, als de consumentenmarkt en verkopen de meeste energiezuinige LED-verlichtingsproducten ter wereld. Philips Lighting loopt voorop bij de ontwikkeling van connected lichtsystemen en -diensten. Gedreven door de onbegrensde mogelijkheden van het 'Internet of Things', kijken we verder dan licht alleen om huizen, gebouwen en openbare ruimtes te transformeren. In 2015 werd een omzet van 7,5 miljard euro gerealiseerd. We hebben circa 36.000 medewerkers in dienst, verspreid over meer dan 70 landen. Kijk op http://www.newsroom.lighting.philips.com voor meer nieuws over Philips Lighting.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.