Nieuwscentrum

Philips Lighting werkt samen met Aruba aan overgang naar LED-verlichting

16 juni 2016

Oranjestad, Aruba — Philips Lighting (Euronext Amsterdam: LIGHT), wereldwijde marktleider in verlichting, gaat samenwerken met de Arubaanse overheid om het energieverbruik van het eiland met meer dan de helft te verminderen. In vier fases, waarvan de eerste nog dit jaar zal starten, wordt de huidige verlichtingsinfrastructuur vervangen door LED. Het betreft onder meer de binnenverlichting van openbare gebouwen en een aantal prominente openbare ruimtes op Aruba. Philips Lighting ondersteunt Aruba’s ‘Smart Island Strategy’ en helpt bij het realiseren van hun duurzaamheidsstrategie. In 2020 wil het eiland voor 100% over zijn op duurzame energie.


De eerste fase van het project omvat:

  • Installatie van 17.000 LED-lampen in 35 overheidsgebouwen;• 2.600 conventionele armaturen voorzien van LED-techniek;
  • Kleurrijk verlichten van Plaza Padu en de Paardenbaai Plaza, de twee bekende pleinen op het eiland, met Philips Color Kinetics-technologie;
  • Arubaanse voetpaden verlichten met 150 buitenverlichtingspunten.


“Ter ondersteuning van de economische groei van Aruba vinden wij het belangrijk om te innoveren binnen de gemeenschap. Met 125 jaar ervaring en expertise in verlichting, is Philips Lighting de geschikte partner voor ons om het energieverbruik op het eiland te verminderen en te beheren”, zegt Mike Eman, Eerste Minister van Aruba.

 

Betaling door middel van energiebesparingen - geen kapitaalinvestering

Philips Lighting schat in dat de overgang naar energie-efficiënte LED-verlichting op het eiland zal resulteren in een besparing van meer dan 60% op elektriciteit in 2020. Daarnaast wordt de jaarlijkse CO₂-uitstoot met zo’n 3.000-4.000 ton verminderd, wat overeenkomt met het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van 2.000 tot 3.000 huishoudens in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied1. De samenwerking wordt gefinancierd door de energiebesparingen die ontstaan door de overgang naar LED-verlichting. Philips Lighting installeert de armaturen op eigen kosten en wordt in vijf jaar gecompenseerd met de gerealiseerde energiebesparingen.


Hector Mendoza, project Sales Manager van Philips Lighting Latijns Amerika zegt: ‘’De Arubaanse visie op het gebied van duurzaamheid is een voorbeeld voor andere Caraïbische eilanden. In samenwerking met de overheid werken we aan een mooie combinatie van energie-efficiënte verlichting en verfraaiing van openbare ruimtes. Het levert een positieve bijdrage aan het milieu én de lokale economie”.

1 Source: World Energy Council

 

Informatie voor de redactie, niet voor publicatie:

Philips en de Overheid van Aruba ondertekenden een Innovatieovereenkomst om het eiland te helpen bij het realiseren van zijn doelstelling om in 2020 voor 100% te draaien op duurzame energie. Het project bestaat uit vier fases die elk uit de volgende vijf elementen bestaat: specificatie, ontwerp, financieringskapitaal, RPF en contracten. De eerste fase bestaat uit de oplevering van 35 overheidsgebouwen en twee openbare pleinen op Aruba.

Philips Lighting werkt samen met Aruba aan overgang naar LED-verlichting

Voor meer informatie graag contact opnemen met:

Renée de Bruin

+31 6-11348365

Philips Lighting Nederland

www.lighting.philips.nl

Over Philips Lighting

Philips Lighting (Euronext Amsterdam: LIGHT) is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van verlichtingsproducten, -systemen en -diensten. Onze kennis over de positieve invloed van licht op mensen, gecombineerd met onze uitgebreide technische expertise, stelt ons in staat om nieuwe, digitale verlichtingsinnovaties te ontwikkelen die waarde toevoegen, een rijke gebruikerservaringen bieden en actief bijdragen aan het verbeteren van levens. We bedienen zowel de professionele-, als de consumentenmarkt en verkopen de meeste energiezuinige LED-verlichtingsproducten ter wereld. Philips Lighting loopt voorop bij de ontwikkeling van connected lichtsystemen en -diensten. Gedreven door de onbegrensde mogelijkheden van het 'Internet of Things', kijken we verder dan licht alleen om huizen, gebouwen en openbare ruimtes te transformeren. In 2015 werd een omzet van 7,5 miljard euro gerealiseerd. We hebben circa 36.000 medewerkers in dienst, verspreid over meer dan 70 landen. Kijk op http://www.newsroom.lighting.philips.com voor meer nieuws over Philips Lighting.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.