Nieuwscentrum

Philips Lighting streeft naar wereldwijde verkoop van meer dan twee miljard energie-efficiënte LED-lampen en 100% CO₂ neutraliteit in 2020

 

Beoogde energiebesparing door overgang naar LED, vergelijkbaar met hoeveelheid energie die wordt opgewekt door 60 middelgrote, op kolen gestookte energiecentrales

3 juni 2016

Amsterdam, Nederland – Tijdens de zevende Clean Energy Ministerial (CEM7) topconferentie in San Francisco, bevestigt Philips Lighting (Euronext Amsterdam: LIGHT), wereldwijd marktleider in verlichting, deze week haar ambities op duurzaamheidsgebied: een beoogde verkoop van twee miljard1 energie-efficiënte LED-lampen en 100% CO₂-neutraal, in 2020. De VS-tak van Philips Lighting zal al dit jaar volledig gebruik maken van groene energie (wind, water, zon), door een inkoopovereenkomst voor energie met de Hidalgo Wind Farm in McCook, Texas.


De Clean Energy Ministerial (CEM) is een forum van landen die samenwerken aan het versnellen van de wereldwijde overstap naar schone energie. Energieministers vanuit de hele wereld zijn aanwezig. Bill Bien, Hoofd Strategie bij Philips Lighting: “We willen de overeenkomst die op de VN Klimaatconferentie in Parijs (COP21) is gesloten, omzetten in tastbare acties. Energie-efficiëntie is een belangrijke prioriteit in de strijd tegen klimaatverandering, met alleen maar positieve gevolgen voor het milieu en de wereldwijde economie. Het leidt op zeer korte termijn – al in 2020 - tot een jaarlijkse energiebesparing van circa EUR 12 miljard. We moeten nu actie ondernemen, voor het te laat is.”


De belofte van Philips Lighting ondersteunt de Global Lighting Challenge – een campagne van CEM om zo snel mogelijk 10 miljard betaalbare en duurzame LED-lampen in te zetten in de strijd tegen klimaatverandering. De campagne ging vorig jaar tijdens de COP21 van start.

 

Inzet om CO₂-neutraal te worden

Koninklijke Philips sprak al eerder de ambitie uit om in 2020 CO₂-neutraal te willen zijn. Philips Lighting bevestigt dit nu nogmaals. Het bedrijf wil alle benodigde elektriciteit uit groene energiebronnen halen en kooldioxide-uitstoot in productieactiviteiten en logistiek verminderen. “Onze LED-lampen en connected verlichtingssystemen verminderen het energieverbruik met 80%, in vergelijking met conventionele verlichting. Maar zelf kunnen wij ook veel doen. We hebben onze operatie, processen en logistiek opnieuw bekeken om dit doel te realiseren. We liggen goed op schema; ons wereldwijde verbruik van groene energie is vorig jaar gestegen tot 60% 2”, zegt Bien.


Noot voor de reactie

1 De belofte van Philips Lighting om meer dan twee miljard LED-lampen te leveren, is berekend over de periode van 2015 tot en met 2020.

2 Dit getal heeft betrekking op de periode van 2007 tot 2015 en is in lijn met de informatie die is opgenomen in het Jaarverslag 2015 van Koninklijke Philips.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Renée de Bruin

Philips Lighting Nederland

06-11348365

renee.de.bruin@philips.com

Over Philips Lighting

Philips Lighting (Euronext Amsterdam: LIGHT) is een wereldwijd toonaangevende aanbieder van verlichtingsproducten, -systemen en -diensten. Onze kennis over de positieve invloed van licht op mensen, gecombineerd met onze uitgebreide technische expertise, stelt ons in staat om nieuwe, digitale verlichtingsinnovaties te ontwikkelen die waarde toevoegen, een rijke gebruikerservaringen bieden en actief bijdragen aan het verbeteren van levens. We bedienen zowel de professionele-, als de consumentenmarkt en verkopen de meeste energiezuinige LED-verlichtingsproducten ter wereld. Philips Lighting loopt voorop bij de ontwikkeling van connected lichtsystemen en -diensten. Gedreven door de onbegrensde mogelijkheden van het 'Internet of Things', kijken we verder dan licht alleen om huizen, gebouwen en openbare ruimtes te transformeren. In 2015 werd een omzet van 7,4 miljard euro gerealiseerd. Kijk op http://www.newsroom.lighting.philips.com voor meer nieuws over Philips Lighting.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.