Nieuwscentrum

Hoogste onderscheiding bij GBCHealth Awards voor Philips telezorgdienst voor zwangere vrouwen in afgelegen gebieden op vierde 'Women Deliver'-conferentie


· Philips-dienst Mobile Obstetrics Monitoring (MOM) strijkt met hoogste eer in de categorie 'Women and Girls' bij de door GBCHealth georganiseerde 'Business Action on Health Awards 2016'


·Telezorgdienst erkend voor het demonstreren van de krachtige impact die de industrie heeft bij het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van vrouwen over de hele wereld

18 mei, 2016

Amsterdam/Kopenhagen – Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) heeft vandaag bekendgemaakt dat zijn telezorgdienst Mobile Obstetrics Monitoring (MOM) de hoogste onderscheiding heeft gekregen bij de 'Business Action on Health Awards 2016' van GBCHealth in de categorie 'Women and Girls'. De schaalbare connected zorgdienst van Philips voor mobiele verloskundige controle op basis van smartphones is ontworpen om aanstaande moeders te identificeren die een hoog risico op met de zwangerschap samenhangende complicaties lopen en om de sterftecijfers van moeders te helpen reduceren. De oplossing breidt de dekking van mobiele monitoring uit en komt tegemoet aan behoeften die zowel in steden als op het platteland bestaan. De dienst maakt deel uit van Philips' strategie om connected zorgoplossingen te bieden die locatie-onafhankelijk zijn en die toegang tot hoogwaardige geïntegreerde zorg mogelijk maken. De award werd op 17 mei 2016 uitgereikt op de vierde 'Women Deliver'-conferentie in het Deense Kopenhagen.

 

“We zijn vereerd met de erkenning – op zo'n invloedrijk evenement – van onze telezorgdienst voor verloskundige controle waarmee we de levens van vrouwen die kampen met risicovolle zwangerschappen, helpen verbeteren”, aldus Derek Smith, General Manager van de afdeling Hospital to Home bij Philips. “Met deze oplossing op app-basis stellen we artsen in staat om deze vrouwen veel sneller te herkennen, ook in afgelegen plattelandsgebieden. We hebben laten zien dat complicaties kunnen worden voorkomen door vrouwen op het juiste moment toegang te bieden tot competente zorgaanbieders en de juiste zorgtechnologie. Dit kan een enorme impact hebben op de kwaliteit van kraamzorg en op de gezondheid van zowel de moeder als het ongeboren kind.”

 

De uitdaging

Dagelijks sterven wereldwijd ongeveer 830 vrouwen aan met de zwangerschap of bevalling samenhangende complicaties, waarbij 99% van deze sterfgevallen plaatsvindt in groeiregio's en in arme plattelandsgebieden [1]. De mobiele Philips-dienst voor verloskundige controle moet de moedersterfte reduceren door zorgverleners in staat te stellen aanstaande moeders toegang te bieden tot hoogwaardige gezondheidszorg, waar ze zich ook bevinden. Tijdens een pilot-programma van één jaar in samenwerking met het Bunda Medical Center in Padang (Indonesië) hielp de MOM-dienst om de tijdige detectie van risicovolle zwangerschappen te verdrievoudigen. Geen enkele van de 650 zwangere vrouwen die aan het pilot-programma deelnamen, overleed aan vermijdbare oorzaken die met de zwangerschap en de bevalling samenhingen. De eerste volledige implementatie van deze innovatieve connected zorgoplossing vond plaats in de Sijunjung-regio van West-Sumatra (Indonesië) in januari 2016.

 

“Na het enorme succes van het pilot-programma in Padang was West-Sumatra het eerste district in Indonesië dat een volwaardige commerciële versie van de MOM-dienst invoerde,” aldus dr. Edwin Suprayogi, hoofd van het betreffende zorgdistrict. “We zien nu al hoe de dienst helpt om in deze regio verschil te maken in het leven van moeders die moeite hebben om van hun huis naar de dichtstbijzijnde kliniek te reizen. Zonder dergelijke toegang tot zorg worden risicovolle zwangerschappen vaak te laat opgemerkt. Deze telezorgoplossing helpt om deze vrouwen veel sneller te identificeren, zodat ze de hoogwaardige zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben – waar ze zich ook bevinden.”

 

Mobile Obstetrics Monitoring (MOM) van Philips

De MOM-dienst bestaat, naast scholing en voorlichting, uit twee apps voor de mobiele telefoon. De eerste app stelt kraamhulpen in staat om vitale meetgegevens te verzamelen, zoals gewicht, bloeddruk en temperatuur, en om deze met het MOM-webportal te synchroniseren. Met de tweede app kunnen artsen deze gegevens volgen en de zwangerschapstoestand van een vrouw bekijken. Specialisten van regionale centra voor eerstelijnszorg hebben via een webportal eveneens toegang tot deze gegevens om de situatie van vrouwen te bewaken en risicovolle zwangerschappen met behulp van een dashboard-interface te beoordelen.

 

Vierde 'Women Deliver'-conferentie

De driejaarlijkse 'Women Deliver'-conferentie is een van de grootste conferenties ter wereld over gezondheid, rechten, gendergelijkheid, educatie, welzijn en economische zelfstandigheid voor meisjes en vrouwen. Tijdens de editie van 2016 in Kopenhagen kwamen meer dan 5.000 aanwezigen – waaronder voorvechters van vrouwenrechten, beleidsmakers, journalisten, jongeren, onderzoekers en leiders uit de publieke en private sector – samen om te laten zien hoe meisjes en vrouwen het zwaartepunt van ontwikkelingsinspanningen kunnen worden en wat de effecten daarvan zijn.

 

Philips heeft een white paper opgesteld, 'Mobile Obstetrics Monitoring (MOM) as a model for community-based antenatal care delivery in a low-resource setting', dat hier kan worden gedownload. De impact van de MOM-dienst is verder onderstreept doordat Philips Indonesia Telehealth onlangs door adviesbureau Frost & Sullivan is uitgeroepen tot Company of the Year 2015.

 

[1] Wereldgezondheidsorganisatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Saskia Maas
Philips Health Systems Benelux
Tel: +31 (0)653408194
Email: saskia.maas@philips.com

 

Joost Maltha

Philips Communications Healthcare Informatics Solutions and Services

Tel: +31 6 10 55 8116

E-mail: joost.maltha@philips.com

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) is een toonaangevende aanbieder van gezondheidstechnologie die zich richt op het verbeteren van de gezondheid van mensen en het bereiken van betere zorgresultaten binnen het gehele gezondheidscontinuüm, van gezond leven en preventie tot diagnostiek, behandeling en thuiszorg. Philips maakt gebruik van geavanceerde technologieën en diepgaand inzicht in klinische toepassingen en de behoeften van consumenten om geïntegreerde oplossingen te ontwikkelen. De onderneming is marktleider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde behandelingen, medische IT‑toepassingen, patiëntbewaking, thuiszorgsystemen en gezondheidstoepassingen voor consumenten. Philips Lighting is een volledige dochteronderneming van Philips en is wereldwijd marktleider op het gebied van verlichtingsproducten, -systemen en -diensten. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2015 een omzet van 24,2 miljard euro, heeft wereldwijd circa 105.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. Voor nieuws over Philips kunt u terecht op www.philips.nl/nieuwscentrum.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.