Nieuwscentrum

Een halogeenlamp die er geen is: de Philips Classic LEDspot met DimTone


Philips onthult LED-lampen die nieuwe betekenis geven aan de halogeenspot, de klassieke gloeidraadlamp en de dimbare LED

maart 9, 2016

Frankfurt, Duitsland – Philips Lighting, een onderneming van Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHI) en wereldwijd marktleider in verlichting, presenteert LED-innovaties tijdens Light+Building 2016, 's werelds grootste handelsbeurs voor verlichting in Frankfurt, Duitsland. Het gaat over een volledige en echte LED-vervanger voor halogeen, een lamp die de helderheid en sfeer eenvoudig via een bestaande lichtschakelaar kan veranderen en een lamp die met een klassiek gloeidraadlamp-design er even frappant uitziet als hij niet brandt. Al deze nieuwe LED-innovaties van Philips combineren licht van hoge kwaliteit met een 15-jarige levensduur² en ten minste 85%² energiebesparing.


De halogeenspot opnieuw uitgevonden
Philips Classic LEDspot is een eerste reeks glazen LED-spots die door hun soortgelijke lichteffect, vormgeving en stijl, een echte vervanger zijn voor de populaire halogeenspot. Het nieuwe glazen gamma is niet alleen 90% energiezuiniger dan zijn halogeen-equivalenten, maar wordt ook geleverd in verschillende lampvermogens en kleurtemperaturen. De Philips Classic LEDspot is bovendien ook als eerste in zijn soort voorzien van DimTone. Hierdoor verandert het licht van een warm geelwit licht naar een veel warmer roodachtig wit licht waardoor met een subtiele aanpassing van de tint, de sfeer volkomen verandert.


“Uit onderzoek weten we dat mensen glazen spots die lijken op de geliefde bestaande halogeenlampen, verkiezen boven kunststof spots”, zegt Mahesh Iyer, Hoofd van de LED-activiteiten van Philips Lighting. “Door de toevoeging van DimTone gedraagt de nieuwe Philips Classic LEDspot zich als een echte halogeenspot. De lamp straalt een warm lichteffect uit wanneer deze gedimd is, terwijl je kunt profiteren van 90% energiebesparing omdat het een LEDlamp is. De introductie van deze halogeen-vervanger kon niet op een beter tijdstip komen.”


Eén-lamp. Drie lichtinstellingen, met bestaande schakelaar
Het gamma SceneSwitch LED-lampen van Philips is een unieke nieuwe reeks die drie lichtinstellingen combineert in één lamp. Zo kun je eenvoudig beschikken over het juiste licht naar behoefte zonder te hoeven dimmen. Verander de sfeer van een helder licht naar een natuurlijk licht of naar een gezellige warme gloed door de lamp eenvoudig met een bestaande wandschakelaar in en uit te schakelen. Een dimschakelaar of extra installatie is niet nodig. Een bestaande wandschakelaar volstaat om de drie vooraf ingestelde lichteffecten af te wisselen. Zo eenvoudig is het om in elke kamer een mooie sfeerverlichting te hebben.


Lampen gemaakt om gezien te worden
Het gamma van de nieuwe Philips Classic LEDbulb bevat nu ook een retroklassieke vormgeving die alle voordelen van LED-technologie biedt. De Philips Classic LEDbulb is ook uitgeschakeld opvallend mooi, dankzij het ontwerp met de zichtbare gloeispiraal. De lamp is ook voorzien van DimTone, waardoor het scheppen van sfeer nu innig verbonden is met een stijlvolle woningdecoratie. Eenvoudig gezegd: hoe meer u dimt, des te warmer de sfeer wordt.


Zoals alle Philips LED-lampen worden ook de reeksen Philips Classic LED en Philips SceneSwitch LED geleverd in een aantal varianten in vermogens en vormen, van kaars- en kogellampen tot spots en uiteraard de traditionele A19-vorm. Deze reeksen zijn verkrijgbaar in heel Europa, Noord-Amerika en Azië vanaf de zomer van 2016.


¹ 15 jaar is de gemiddelde levensduur op basis van een gemiddeld gebruik van 2-3 uur per dag
² 85% energiebesparing ten opzichte van een 60 W gloeilamp (9 W/60 W = 0,15x100 = 15%)

Voor meer informatie kan u contact opnemen met:

Renée de Bruin
Philips Lighting
Tel: 06-11348365
E-mail: renee.de.bruin@philips.com

.

Over Philips Lighting

Philips Lighting, onderdeel van Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), is wereldleider op het vlak van verlichtingsproducten, -systemen en -diensten. Ons inzicht in de manier waarop licht de mens positief beïnvloedt, gekoppeld aan onze verregaande technologische knowhow, stelt ons in staat om digitale verlichtingsinnovaties aan te reiken die een nieuwe toegevoegde waarde bieden, verrijkende gebruikerservaringen mogelijk maken en bijdragen tot een beter leven. Wij zijn actief op zowel de professionele markt als de consumentenmarkt en verkopen meer energie-efficiënte LED-verlichting dan eender welke andere onderneming. Als koploper in connected verlichtingssystemen en -diensten benutten we het Internet der dingen om licht een nieuwe dimensie te verlenen die verder reikt dan verlichting alleen, en zowel woningen, gebouwen als stedelijke ruimtes ingrijpend te veranderen. In 2015 bedroeg onze omzet 7,4 miljard EUR en stelden we wereldwijd 33.000 mensen tewerk. Meer informatie over Philips is te vinden op www.philips.com/newscenter.

.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.