Nieuwscentrum

Philips presenteert op European Congress of Radiology reeks ‘connected’ innovaties voor radiologie

maart 3, 2016

Amsterdam – Tijdens het European Congress of Radiology (ECR) 2016 laat Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHIA) zijn voortdurende inzet op het gebied van radiologie zien om efficiëntere oplossingen voor ‘connected health’ mogelijk te maken, van diagnose tot behandeling. De ECR wordt gehouden van 2 t/m 6 maart in Wenen (Oostenrijk). De stand van Philips (nr. 102) bevindt zich in hal X4 van het congrescentrum, het Austria Center Vienna.


Binnen het digitale HealthSuite-platform ontwikkelde Philips de smart Imaging Data Analysis applicatie. De applicatie is ontworpen om de prestaties van verschillende beeldvormende apparatuur te analyseren en te evalueren om pro-actief op service-behoeften te anticiperen voordat ze zich voordoen. Een voorbeeld daarvan is de Philips-dienst ‘e-Alert’, waarbij de kritieke systeem- en omgevingsparameters zoals koelwater, helium nivo, temperatuur, luchtvochtigheid, etc. 24 uur per dag worden bewaakt. Op die manier kunnen potentiële problemen worden herkend en opgelost voordat ze de dagelijkse werkzaamheden kunnen beïnvloeden. Het Philips digitale HealthSuite-platform is een open platform op cloud-basis dat de ontwikkeling van de nieuwste generatie innovaties op het gebied van ‘connected health’ en klinische IT mogelijk moet maken.


“Onze strategie is gericht op de overstap van een reactief naar een proactief service-model dat ononderbroken continuïteit in de zorgverlening mogelijk maakt”, legt Robert Cascella uit, CEO van het onderdeel Imaging Business Groups bij Philips. “We hebben de capaciteit ontwikkeld om problemen op te sporen voordat ze zich voordoen. Klanten verwachten zowel optimale klinische prestaties als voorspelbare eigendomskosten – iets waar slimme gegevensanalyses uiterst effectief voor kunnen zorgen.”


“De service op afstand van Philips heeft ons in staat gesteld om een beschikbaarheid van 99% voor onze systemen voor elkaar te krijgen. Zo ontdekten we bijvoorbeeld al in een vroeg stadium dat er een probleem was met de koelwateraanvoer, waardoor we een potentiële quench van de MRI-scanner konden vermijden”, vertelt prof. dr. Hans-Peter Busch, voormalig directeur van het Zentrum für Radiologie, Neuroradiologie, Sonographie und Nuklearmedizin dat is verbonden aan het Krankenhaus der Barmherzigen Bruder in Trier (Duitsland).


De inzet van Philips voor innovatieve radiologie-oplossingen uit zich in onder meer het verbeteren van zijn diensten en de voortdurende dialoog met radiologieklanten, zodat geïntegreerde software, oplossingen en diensten kunnen worden geleverd die aansluiten bij hun specifieke behoeften. Philips biedt radiologiepraktijken belangrijke inzichten die noodzakelijk zijn voor het transformeren van de zorgverlening, zodat ze efficiënter en effectiever kunnen werken en vorm kunnen geven aan een positieve klinische, financiële en operationele omgeving. Deze inzet draagt bij aan verbetering van de gezondheidstoestand van mensen en maakt betere zorg in het gehele gezondheidscontinuüm mogelijk.


De geïntegreerde software, oplossingen en diensten van Philips op radiologiegebied die op ECR 2016 worden gepresenteerd, richten zich op een aantal kernterreinen.


Verdere vooruitgang in kankerdiagnostiek en -behandeling
IntelliSpace Portal 8.0: De nieuwste versie van dit geavanceerde platform voor het delen, analyseren en visualiseren van gegevens die medici helpt bij de diagnostiek en om modaliteitoverstijgend te communiceren door middel van één efficiënte, geautomatiseerde en gecoördineerde workflow.

  • IntelliSpace Portal 8.0 is vorig jaar geïntroduceerd op het jaarcongres van de RSNA (Radiological Society of North America), en biedt een uitgebreid portfolio applicaties voor een gestroomlijnde workflow bij (vervolg)onderzoek van oncologie-patiënten. Dat maakt het mogelijk om tumoren met behulp van verschillende modaliteiten op te sporen, te herkennen en te beoordelen.
  • IntelliSpace Portal 8.0 biedt snelle en gekwantificeerde 3D-weergave* en analyse van tumorbeelden voor onderzoek naar de behandelingsrespons.


MRI-onderzoek laagdrempeliger maken door klanten te ondersteunen bij het realiseren van doelen m.b.t. optimale beeldvorming met één scan

ScanWise Implant**: Deze MRI-gestuurde gebruikersinterface met automatische selectie van scanparameters helpt om patiënten met ‘MR Conditional’-implantaten gemakkelijker te kunnen scannen door bij deze groeiende patiëntenpopulatie MRI-onderzoeken te stroomlijnen en de diagnostische zekerheid te vergroten. Daarnaast beschikt het systeem over de volgende functionaliteiten:

  • Ingenia 1.5T S: Een uitbreiding van de Ingenia- en dStream-productfamilie die specifiek is ontworpen voor (middel)grote ziekenhuizen met grote aantallen patiënten die hoogwaardige MRI-beeldvorming en een superieure patiëntbeleving willen bereiken.
  • MR In-Bore Patient Experience: Philips-technologie die is ontworpen om de patiënt te helpen ontspannen en om het comfort tijdens het MRI-onderzoek te vergroten, nu inclusief de mogelijkheid voor patiënten om het verloop van het onderzoek te volgen en te zien hoe lang ze hun adem moeten inhouden als dat tijdens de scan nodig is.
  • mDIXON XD: Oplossing voor snelle, verbeterde scherpte*** en MRI-beelden met vetsuppressie om afwijkingen die anders niet zichtbaar zouden zijn, te helpen visualiseren, die meer klinische informatie geeft door twee contrasten in één scan te combineren.


Gepersonaliseerde en nauwkeurige beeldvorming
IQon Spectral CT: De eerste en enige CT-scanner met spectrale detector ter wereld biedt een uitgebreide oplossing voor alle patiënten, inclusief direct beschikbare spectrale kwantificering en tools, evenals de mogelijkheid om weefselstructuren te karakteriseren via eenvoudige werkstromen met lage stralingsdoses. Ook demonstreert Philips ‘Spectral Magic Glass on PACS’, een geïntegreerde functie op PACS-systemen voor het achteraf beoordelen en analyseren van spectrale gegevens.


Meer diagnostische zekerheid in een groeiend specialisme

  • Philips Ultrasound-portfolio: Ons echografieportfolio omvat onder meer de echografiesystemen EPIQ, Affiniti, ClearVue 850 en CX50, die betrouwbaardere diagnoses en efficiëntere werkstromen bieden, hetgeen de patiëntervaring ten goede komt. In ontwikkeling is Lumify dat alleen verkrijgbaar is in de Verenigde Staten.


Hoogwaardige beeldkwaliteit om dagelijkse klinische en bedrijfseconomische uitdagingen het hoofd te bieden
De Philips Diagnostic X-Ray Suite omvat een uitgebreid beeldvormingsportfolio om werkstromen en de patiëntenzorg te helpen verbeteren, waaronder:

  • SkyFlow: Een rasterloze workflow die het effect van verstrooide straling bij röntgenonderzoek van de borstkas zonder raster aan het bed vermindert door rasterwaardige DR-beelden met contrastverbetering te maken zonder steeds een raster te hoeven aanbrengen.
  • CombiDiagnost R90: Een eersteklas, op afstand bediend fluoroscopie-systeem in combinatie met hoogwaardige digitale radiografie dat is ontworpen om op kosteneffectieve wijze operatiekamers beter te benutten (het gaat om een product dat nog in ontwikkeling is, en dat dankzij een volledig digitale workflow en dynamische beeldverwerking hoogwaardige beelden moet gaan bieden; ook zal het beschikken over uitgekiende functies om straling te doseren, waardoor onderbezette fluoroscopie-ruimtes een hoge doorstroom kunnen gaan realiseren).
  • MobileDiagnost wDR: Een nieuw, nog niet verkrijgbaar mobiel digitaal radiografie-systeem met schuifkolom (de MobileDiagnost M50, een product dat eveneens nog in ontwikkeling is, zal ook worden getoond).


Verbeterde beeldkwaliteit maakt mammografieonderzoek minder belastend

  • Philips MicroDose SI: Dit digitale mammografiesysteem is ontworpen om de ervaring van vrouwen te verbeteren door borstonderzoek minder belastend te maken. Het biedt uitstekende beelden bij een lage stralingsdosis.


De geïntegreerde oplossingen die in de Philips-stand worden getoond, richten zich ook op geavanceerde technologieën die moeten helpen om diagnose- en behandelingsresultaten te verbeteren. Beeldgestuurde therapieën blijven een belangrijke strategische focus voor Philips. Ze bieden medici de middelen die ze nodig hebben om de diagnose en behandeling in het gehele zorgtraject van de patiënt te verbeteren. In dit kader toont Philips de volgende oplossingen:

  • NeuroSuite, OncoSuite en Hybrid Suite, op maat gemaakte interventionele röntgenoplossingen die gebruikmaken van AlluraClarity-technologie voor uitstekende beeldkwaliteit en beter stralingsdosisbeheer;
  • EmboGuide en VesselNavigator, de meest recente innovaties op het gebied van interventionele röntgenprocedures die beantwoorden aan de vraag naar uitgebreidere oplossingen voor 3D-beeldvorming om oncologische en vasculaire ingrepen te ondersteunen.


Optimale stralingsdosis beheer

  • DoseWise: Deze oplossing voor stralingsdosisbeheer verzamelt gegevens over de blootstelling van patiënten (en houdt, in combinatie met DoseAware Xtend****, de beroepsmatige blootstelling van medewerkers bij). Het systeem genereert op maat gemaakte rapporten, tijdige waarschuwingen en geavanceerde analyses om de blootstelling aan stralingsdoses te optimaliseren.


Interactieve digitale demonstratie

  • Vereos PET/CT: De eerste en enige digitale PET/CT-scanner ter wereld die ongeëvenaarde optische vergelijkingen mogelijk maakt en zorgt voor een verdubbeling van de gevoeligheid, de volumetrische resolutie en de kwantitatieve nauwkeurigheid ten opzichte van analoge systemen*****.


Tijdens ECR 2016 zal Philips ook een aantal symposia op CT-, MRI- en mammografie-gebied organiseren. Zie https://www.philips.co.uk/healthcare/about/events-calendar/ecr voor een volledig overzicht van deze sessies.


Nadere details over de aanwezigheid van Philips op ECR 2016 zijn te vinden op www.philips.com/ecr. U kunt de #ECR2016-conversatie op Twitter volgen via @PhilipsLiveFrom.
 
* Uitsluitend voor onderzoeksdoeleinden.
** In afwachting van goedkeuring door de FDA (U.S. Food and Drug Administration) nog niet in de Verenigde Staten op de markt; aanvankelijk alleen verkrijgbaar op 1.5T-systemen.
*** TSE-beeldvorming met vetsuppressie en vetverplaatsingscorrectie voor verbeterde scherpte en hogere signaal-ruisverhouding vergeleken met een standaard TSE-methode met vetsuppressie zonder vetverplaatsingscorrectie.
**** DoseAware Xtend is geen wettelijk erkende dosimeter en is niet bedoeld als vervanging voor een thermoluminescentie-stralingsmeter (TLD) of filmdosimeter (FBD).
***** GEMINI TF 16-systeem van Philips.


Dit materiaal is niet bestemd voor verspreiding in de Verenigde Staten. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Saskia Maas
Philips Health Systems Benelux
Tel: +31 (0)653408194
Email: saskia.maas@philips.com


Steve Klink
Philips Group Communications
Tel: +31 6 10888824
E-mail: steve.klink@philips.com

.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2014 een omzet van 21,4 miljard euro, heeft wereldwijd circa 104.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming neemt een leidende positie in op het terrein van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.