Nieuwscentrum

"Siri, schakel mijn huis in de relaxmodus"


Philips Hue integreert met Apple HomeKit

oktober 5, 2015

Amsterdam, Nederland – Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), de grootste aanbieder van verlichtingsproducten en – oplossingen ter wereld, integreert het Philips Hue connected verlichtingssysteem met Apple HomeKit en tilt hiermee connected verlichting naar het volgende niveau. Philips Hue-lampen kunnen hierdoor voortaan via spraak bediend worden met Siri op de iPhone, iPad of iPod touch. Daarnaast zijn ze naadloos te integreren met andere apparaten die geschikt zijn voor HomeKit. Zo is met slechts één commando het slot van de voordeur te openen, gaan de lampen aan en kan de verwarming hoger gezet worden.
 
“Verlichting is het meest toegankelijke onderdeel van de connected woning. Als verlichtingsexpert voor het Internet of Things brengen we connected verlichting naar de volgende fase”, zegt Eric Rondolat, CEO van Philips Lighting. “Door Philips Hue te integreren met Apple HomeKit verbreden we de manier waarop mensen licht beleven tot buiten de grenzen van wat voorheen mogelijk was. Bovendien leveren we een naadloze samenwerking met andere connected apparaten in de woning.”
 
Siri spraakbesturing 
Met behulp van Siri en Apple HomeKit-apps van derden kunnen apparaten die geschikt zijn voor HomeKit overal in huis met elkaar samenwerken op een gemakkelijke, veilige en gebruiksvriendelijke manier. Vraag bijvoorbeeld Siri om het gezin te ‘wekken’ door de Hue-lampen aan te doen en de thermostaat in te stellen op een aangename temperatuur. Of vraag Siri 's avonds om zelfgemaakte lichtscènes op te roepen, of de woning in de ‘nachtmodus’ te schakelen door de lampen uit en de voordeur op slot te doen.
 
Nieuwe Philips Hue Bridge 
De nieuwe Philips Hue Bridge 2.0 werkt naadloos samen met de Philips Hue-lampen zodat ze kunnen profiteren van alle functionaliteiten van HomeKit en andere apparaten die daarvoor geschikt zijn. Ook kan via de Philips Hue App 1.10 de nieuwe Philips Hue Bridge 2.0 nu en in de toekomst de iOS- en Android-platforms voor connected woningen ondersteunen, waaronder Apple HomeKit en iOS 9. De nieuwe vierkante Philips Hue Bridge 2.0 is compatibel met de Philips Hue App, apps van derden voor iOS en Android, evenals met HomeKit-apps van derden. De originele ronde Philips Hue Bridge zal ook ondersteund blijven worden en software-updates ontvangen.
 
De nieuwe Philips Hue Bridge is vanaf 6 oktober 2015 verkrijgbaar in Europa en Noord-Amerika met een adviesprijs van € 59,95. Kijk voor meer informatie op: www.meethue.com.  

Media backgrounder Philips Hue Bridge

D1 Siri Voice Control

D1 Siri Voice Control

D2 Heart of your Hue system

D2 Heart of your Hue system

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Renée de Bruin 
Communications Manager Lighting Philips Benelux
Tel: +31 611348365
Email: renee.de.bruin@philips.com .

Over Koninklijke Philips N.V.:

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2014 een omzet van 21,4 miljard euro, heeft wereldwijd circa 108.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft een leidende positie op het gebied van cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.com/nieuwscentrum.  .

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.