Nieuwscentrum

Licht in het museum - Nieuwe Philips LED-armaturen voor musea zorgen voor flexibiliteit bij wisselende kunstexposities

september 30, 2015

Keulen, Duitsland – Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), de wereldwijde marktleider in verlichting, introduceert haar nieuwe PerfectBeam armaturenreeks voor musea in een expositie met de titel 'Geschilderde verleiding' in het Wallraf-Richartzmuseum te Keulen. De nieuw reeks museumverlichting van Philips biedt een grote mate van flexibiliteit die musea helpt hun verlichting aan te passen aan de eisen van tijdelijke exposities en last-minute wijzigingen in het verlichtingsontwerp.
 
De reeks PerfectBeam armaturen van Philips is specifiek voor musea ontwikkeld en biedt de perfecte balans tussen het presenteren en conserveren van kunst. Hiermee is het mogelijk elk kunstwerk in zijn ware kleuren te presenteren en subtiel de ogen van de waarnemer te trekken en te geleiden, waardoor deze de kunstwerken tot in het fijnste detail kan zien, interpreteren en waarderen. De hoge-kwaliteit LED-verlichting voor musea van Philips produceert geen schadelijke UV- of IR-straling en verzekert zo het behoud van de kostbare tentoonstellingsstukken.

De eerste toepassing van het product in het Wallraf-Richartzmuseum in Keulen is een bewijs van de flexibiliteit van de armatuur. De Nederlandse barokschilder Godefridus Schalcken (1643-1706) was beroemd om zijn vaardigheid in het reproduceren van het effect van kaarslicht en het spel van licht en schaduw in zijn schilderijen. De flexibele PerfectBeam armaturen van Philips maken in deze expositie een spaarzaam en selectief gebruik van licht mogelijk om een sfeer te scheppen die de bijzondere stijl van de kunstenaar weerspiegelt.

De nieuwe armaturenreeks is voorzien van een Framing Spot en een Variable Spot met bundeluniformiteit. Deze armaturenreeks, die is geïnspireerd door precisieoptiek zoals cameralenzen, wordt geleverd met een zoommechanisme en een aantal lenzen voor de bundelvorm die eenvoudig aan te passen zijn, waardoor een museum een eindeloos aantal lichteffecten kan realiseren, passend bij elke nieuwe expositie:

  • een zoommechanisme om de afmetingen van de bundel te veranderen, waarbij elke bundelhoek mogelijk is van 7° tot 43°;
  • een reeks lenzen voor de bundelvorm die verschillende lichteffecten mogelijk maken, zoals zachte randen of strijklicht.

 

Verder maakt de state-of-the-art LED-verlichtingstechnologie van Philips voor het Wallraf-Richartzmuseum een energiebesparing van 80% mogelijk ten opzichte van de vorige verlichtingsoplossing.

Meer dan 300 jaar geleden gebruikte de Nederlander Godefridus Schalcken licht op een meesterlijke manier om in zijn schilderijen sfeer en emotie te scheppen. En vandaag gebruikt Philips haar toonaangevende deskundigheid in LED-verlichting om voor deze expositie een verlichtingsconcept te creëren dat de gelijke is van Godefridus Schalckens spel van licht en duister en dat de bezoekers die zijn werk komen ontdekken een gedenkwaardige beleving biedt.

In 2013 opende het gerenoveerde Rijksmuseum in Amsterdam in Nederland zijn deuren voor het publiek, waarbij zijn volledige kunstassortiment werd verlicht met de nieuwste LED-verlichting van Philips.

De expositie 'Schalcken - Geschilderde verleiding' is een van de culturele hoogtepunten in het Internationale Jaar van het Licht van de Unesco. Hij kan van 25 september 2015 tot 24 januari 2016 bezocht worden in het Wallraf-Richartzmuseum in Keulen.

Wallraf Richartzmuseum afbeelding

Wallraf-Richartzmuseum

Wallraf Richartzmuseum afbeelding

Wallraf-Richartzmuseum

Wallraf Richartzmuseum afbeelding

Wallraf-Richartzmuseum

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Renée de Bruin 
Communications Manager Lighting
Philips Benelux Tel: +31 611348365
Email: renee.de.bruin@philips.com .

Over Koninklijke Philips N.V.:

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG; AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Het hoofdkantoor van Philips is gevestigd in Nederland. De onderneming boekte in 2014 een omzet van 21,4 miljard euro, heeft wereldwijd circa 108.000 medewerkers in dienst, en beschikt over verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft een leidende positie op het gebied van cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen, en op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.com/nieuwscentrum.  .

You are about to visit a Philips global content page

Continue

U kunt onze website het beste bekijken met de nieuwste versie van Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox.