Philips zet met samenwerking Mediq belangrijke stap in huisartsenzorg


Patiënten kunnen dichtbij huis in de eerste lijn terecht voor laagdrempelig diagnostisch onderzoek

november 20, 2014

Eindhoven, Utrecht – Philips en Medisch Service Nederland, onderdeel van Mediq, hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst bekendgemaakt voor het leveren en onderhouden van een breed portfolio aan echografie-apparatuur aan huisartsenpraktijken. Huisartsen kunnen met de apparatuur straks zelf veelvoorkomende en laagdrempelige diagnostische onderzoeken uitvoeren en hun patiënten gerichter behandelen of doorverwijzen naar een specialist.


Door de toenemende kwaliteit, flexibiliteit en kosteneffectiviteit speelt echografie een steeds belangrijkere rol in de diagnostiek. Ook het aantal huisartsen dat echografie inzet bij onderzoek neemt toe. Zij kunnen echografie inzetten bij patiëntenonderzoek in de buikstreek zoals maag, lever en darmen.

Voor Philips betekent de samenwerking dan ook een nieuwe stap in de eerstelijnszorg in Nederland. Medisch Service Nederland is al ruim 20 jaar leverancier van medische verbruiksmiddelen, instrumenten en apparatuur aan onder meer huisartsen en verloskundigen. Samen kunnen de organisaties de groeiende groep huisartsen die gebruik wil maken van echografie in hun praktijk voorzien van professionele dienstverlening met de nieuwste technologieën, onderhoud en training.


“We zien bij huisartsen een toenemende behoefte om medische beeldvorming in te zetten in hun praktijk om zo de kwaliteit en efficiëntie van hun dienstverlening te verhogen in een tijd dat de zorgvraag sterk stijgt en er moet worden gekeken hoe we iedere patiënt nu en in de toekomst kunnen voorzien van gerichte en goede zorg”, stelt Henk Valk, General Manager van Philips Healthcare Benelux. “Met deze samenwerking en de dienstverlening die we hebben ontwikkeld kunnen we huisartsen daarbij nu optimaal ondersteunen.”


Medisch Service Nederland is sinds 2011 onderdeel van Mediq, dat internationaal samenwerkt met zorgprofessionals aan initiatieven om efficiëntie in de zorg te vergroten. “Medisch Service Nederland is al ruim 20 jaar partner van huisartsen. De samenwerking met Philips biedt ons nu de mogelijkheid de bewezen techniek van Philips uit het ziekenhuis ook naar huisartsen te brengen”, zegt Ronald Hoozemans, algemeen directeur van Mediq Medeco en Medisch Service Nederland.


Tijdens het  NHG-Congres ‘Dokteren doe je niet alleen’ op vrijdag 21 november in de RAI in Amsterdam zullen Philips en Medisch Service Nederland diverse handzame echosystemen laten zien.

Gelieve voor verdere persinformatie contact op te nemen met:

Joost Maltha
Woordvoerder Philips Healthcare
Tel. +31 6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com


Annegees van Linge
Woordvoerder Mediq en Medisch Service Nederland
Tel.: +31 6 46 10 5682
E-mail: annegees.van.linge@mediq.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2013 een omzet van EUR 23.3 miljard – wereldwijd circa 115.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft leiderschapsposities op het gebied van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen; daarnaast op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.

Over Mediq

Mediq is een belangrijke speler in de internationale gezondheidszorg. Mediq heeft leidende marktposities in veertien landen. Iedere dag verbeteren we de kwaliteit van leven van miljoenen mensen, door ze te voorzien van medische middelen, medicijnen en bijbehorende zorg. Thuis, bij de huisarts, in het ziekenhuis of zorginstelling of via één van onze apotheken. Het hoofdkantoor van Mediq is gevestigd in Utrecht. Het bedrijf is opgericht in 1899 en heeft ongeveer 7.100 medewerkers.
www.mediq.com.

.

Over Medisch Service Nederland

Medisch Service Nederland levert medische verbruiksmiddelen, instrumenten en apparatuur aan huisartsen en verloskundigen. Medisch Service Nederland biedt daarnaast een volwaardig pakket diensten aan zoals onderhoud, educatie en advies. Het bedrijf is gevestigd in Ede en maakt sinds 2011 onderdeel uit van Mediq Medeco. www.medischservice.nl

.