Philips en Noordhoff Health gaan samenwerking aan voor educatieprogramma medische technologie


Praktijkgerichte opleiding en gekwalificeerde toetsing moeten ziekenhuizen ondersteunen in bij- en nascholing om te voldoen aan convenant ‘Veilige toepassing medische technologie in ziekenhuizen’

november 6, 2014

EINDHOVEN, Nederland  – Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) en Noordhoff Health, marktleider op het gebied van leeroplossingen voor de zorg, hebben vandaag een samenwerking bekend gemaakt gericht op het ontwikkelen van een nieuw educatieprogramma om ziekenhuispersoneel te scholen in het werken met medische apparatuur. Het gaat om een combinatie van praktijktrainingen, theoretische scholing en gekwalificeerde bekwaamheidstoetsen die beide partijen onder de naam Philips Education Program zullen aanbieden.

 

Met het educatieprogramma willen Philips en Noordhoff Health ziekenhuizen ondersteunen om de mogelijkheden en capaciteit van medische technologie ten volle te benutten en een optimale patiëntveiligheid te garanderen volgens de normen en richtlijnen zoals die zijn vastgelegd in het convenant ‘Veilige toepassing medische technologie in ziekenhuizen’.

 

In ziekenhuizen wordt steeds meer gebruik gemaakt van medische technologie. Veilig gebruik van die apparatuur door ziekenhuispersoneel moet worden geborgd met opleidingen, bijscholing en toetsing waarmee bevoegd- en bekwaamheid officieel worden gecertificeerd. Hierover zijn door de zorginstellingen afspraken gemaakt die in 2011 zijn vastgelegd in een speciaal convenant.

 

Philips en Noordhoff Health ontwikkelen het educatieprogramma in samenwerking met het zorgveld. Deze maand is reeds een pilotfase van start gegaan waarbij bekwaamheidstoetsen worden ontwikkeld voor het Philips mobiele interventionele röntgensysteem Veradius en de Philips IntelliVue patiëntbewakingssystemen. Deze toetsen zullen vanaf januari 2015 beschikbaar zijn voor het zorgveld. Eind 2015 zal van alle Philips systemen een toets in het educatieprogramma zijn opgenomen.

 

Het pakket dat Philips en Noordhoff Health voor ogen hebben sluit aan bij de opleidingsstrategie van het ziekenhuis en kan geïntegreerd in het eigen leermanagementsysteem. Bij een succesvolle afronding van een bekwaamheidstoets volgt een certificaat waarmee de medewerker aantoont bekwaam te zijn en toont het ziekenhuis aan te voldoen aan de eisen die het convenant stelt om veilig en correct gebruik van medische apparatuur door zorgpersoneel te waarborgen.

 

“De combinatie van de inhoudelijke kennis van Philips en de didactische kennis van Noordhoff Health creëert een meerwaarde voor scholing en toetsing die wij in het veld kunnen aanbieden,” zegt André Matera van Noordhoff Health. “Er ontstaat een echte integrale oplossing die de potentie heeft de standaard te worden voor het veilig gebruik van medische apparatuur.”

 

“De veiligheid van patiënten en personeel is van het allergrootste belang bij het gebruik van medische technologie. Wij willen ons opstellen als een integrale partner voor ziekenhuizen. Het aanbieden van een hoge kwaliteit scholing in het gebruik van onze systemen past daar goed bij,” zegt Henk Valk, General Manager van Philips Healthcare Benelux. “Daarnaast helpt het zorgprofessionals het maximale te halen uit de technologie die zij in huis hebben.”

Arjan Holl, directeur Noordhoff Uitgevers (l) en Henk Valk, General Manager Philips Healthcare Benelux (r)

Arjan Holl, directeur Noordhoff Uitgevers (l) en Henk Valk, General Manager Philips Healthcare Benelux (r)

Philips MX800 patiëntbewakingssysteem

Philips MX800 patiëntbewakingssysteem

Philips Veradius mobiel interventioneel röntgensysteem

Philips Veradius mobiel interventioneel röntgensysteem

Voor meer informatie:

Philips Benelux
Joost Maltha
Tel: +31 6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com

 

Noordhoff Health
André Matera
Tel: +31 6 30 27 93 29
E-mail: a.matera@noordhoff.nl

.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2013 een omzet van EUR 23.3 miljard – wereldwijd circa 115.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft leiderschapsposities op het gebied van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen; daarnaast op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum

.

Over Noordhoff Health

Noordhoff Health gelooft dat iedereen de beste zorg verdient door optimaal toegeruste zorgprofessionals. Haar aandeel hierin is de zorg helpen bekwaam te blijven en beter te worden.
Noordhoff Health levert leeroplossingen voor de zorgvragen van vandaag en morgen, gericht op het ontwikkelen en bijhouden van kennis en competenties in de zorg.  Uitgangspunt is de prestatie op de werkplek met focus op verbetering van de kwaliteit van de zorg, samenwerking en voortdurende persoonlijke ontwikkeling, resulterend in aantoonbaar bekwame (aankomende) zorgprofessionals. Om deze missie gestalte te geven, levert Noordhoff Health een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van standaarden en normen in de zorg. Noordhoff Health levert kwalitatief hoogwaardige content, technologie en diensten voor leren in de zorg. Met de verregaande integratie van leercontent en leertechnologie streeft Noordhoff Health continu naar innovatieve leeroplossingen, in nauwe samenwerking met alle toonaangevende partijen in de zorgmarkt.
Noordhoff Health is onderdeel van Noordhoff Uitgevers, de grootste educatieve uitgeverij van Nederland. 

.