Philips sluit overeenkomst voor echografie en röntgen met een van de grootste diagnostische centra voor huisartsen- en verloskundigenzorg


Aanstaande ouders en patiënten in Brabant, Zeeland, Utrecht en Zuid-Holland dichterbij en sneller toegang tot laagdrempelige medische diagnostiek

oktober 28, 2014

Eindhoven, Etten-Leur – Aanstaande ouders en patiënten in Brabant, Zeeland, Utrecht en Zuid-Holland krijgen sneller en dichterbij toegang tot laagdrempelige medische diagnostiek. Philips en SHL-Groep, een van de grootste dienstverleners voor laboratoriumonderzoek en medische diagnostiek voor onder meer huisartsen en verloskundigen, hebben daartoe een overeenkomst getekend gericht op de aanschaf en het onderhoud van een groot aantal geavanceerde echografiesystemen en röntgenapparatuur. De apparatuur krijgt een plek in de diagnostische centra van de SHL-Groep, die daarmee zijn dienstverlening aan huisartsen en verloskundigen uitbreidt.

 

“SHL-Groep zoekt strategische samenwerkingen met innovatieve partners. Ik verwacht dat SHL-Groep en Philips in deze optiek veel voor elkaar kunnen betekenen. In de samenwerking kunnen we, ieder vanuit eigen optiek en verantwoordelijkheid, gezamenlijk een blijvende bijdrage leveren aan kwaliteits- en efficiëntieverbetering van de zorg,” zegt Astrid van der Put, Raad van Bestuur SHL-Groep.

 

“De zorg gegeven door huisartsen en andere eerstelijns zorgverleners speelt een belangrijke rol in het vraagstuk hoe we de kwaliteit en toegankelijkheid van onze goede gezondheidszorg in Nederland kunnen waarborgen,” zegt Henk Valk, General Manager van Philips Healthcare Benelux. “Met SHL-Groep kunnen we zeer hoogwaardige diagnostische mogelijkheden kostenefficiënt en dichtbij beschikbaar maken voor huisartsen, verloskundigen en patiënten. Die hoge kwaliteit van medisch onderzoek helpt niet enkel de eerstelijnszorg, maar eventueel ook weer de medisch specialist die direct gebruik kan maken van deze onderzoeksinformatie mocht een vervolgtraject in het ziekenhuis nodig zijn.”

 

Huisartsen verwijzen patiënten door naar SHL-Groep, om met behulp van aanvullend onderzoek in één van de SHL diagnostische centra een juiste diagnose te stellen en daar waar nodig een optimaal behandelplan uit te stippelen. Cliënten van verloskundigen kunnen in de centra terecht voor zwangerschapsonderzoek. SHL-Groep voert in Brabant, Zeeland en Zuid-Holland op dit moment jaarlijks meer dan 15.000 echografische onderzoeken en 7.500 röntgenonderzoeken uit. Om de mogelijkheden voor echodiagnostiek uit te breiden is besloten nieuwe apparatuur aan te schaffen. De keuze is gevallen op de EPIQ met de nieuwste en meest geavanceerde echografietechnologie van Philips.

 

Het grote voordeel van EPIQ is dat deze voor het eerst een grote snelheid weet te combineren met een zeer hoge kwaliteit live 2D of 3D beelden. Daarnaast heeft Philips veel aandacht besteed aan het ontwerp en gebruiksgemak. Zo is het systeem ‘intelligent’ gemaakt en denkt het met de laborant mee tijdens het doen van onderzoeken, waardoor deze niet alleen snel zijn uit te voeren maar ook met uitermate grote nauwkeurigheid herproduceerbaar zijn, wat onder meer van belang is tijdens vervolgonderzoek van een patiënt.

 

SHL-Groep bouwt en vernieuwt in de komende periode een groot aantal centra in Brabant, Zeeland en Zuid-Holland en breidt zijn dienstverlening flink uit. De overeenkomst voorziet ook in speciale adviesdienstverlening. Philips zal met zijn wereldwijde kennis over het inrichten van zorgomgevingen ondersteuning bieden om architectuur en technologische infrastructuur naadloos op elkaar te laten aansluiten om zo de bouw van de nieuwe centra van SHL-Groep zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Ook helpt Philips met zijn Stralingsbeschermingsdienst bij het verkrijgen van de benodigde vergunningen voor het gebruik van röntgenapparatuur.

Gelieve voor verdere persinformatie contact op te nemen met:

Joost Maltha
Woordvoerder Philips Healthcare
Tel. +31 6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com

 

Karin van Dongen
Woordvoerder SHL-Groep
Tel: + 31 6 18 45 2333
E-mail: k.vandongen@shl-groep.nl

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2013 een omzet van EUR 23.3 miljard – wereldwijd circa 115.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft leiderschapsposities op het gebied van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen; daarnaast op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.

Over SHL-Groep

SHL-Groep verleent sinds 1989 diensten aan zorgaanbieders in de eerste lijn, zoals huisartsen en verloskundigen. Deze diensten bestaan uit bloedafname op één van onze 284 priklocaties en 13 diagnostische centra, laboratoriumdiagnostiek en het uitvoeren van functieonderzoeken. SHL-Groep verleent tevens diensten op het gebied van facilitering van de eerste lijn, waaronder datamanagement, praktijkondersteuning, praktijkmanagement en beheer en ontwikkeling op het gebied van ICT-applicaties. Daarnaast voert SHL-Groep wetenschappelijk onderzoek uit in samenwerking met o.a. huisartsen en universiteiten. Er zijn circa 900 medewerkers in dienst bij SHL-Groep.
Voor de laboratoriumdiagnostiek beschikt SHL-Groep over een ultramodern, volledig geautomatiseerd en gerobotiseerd high tech laboratorium.
www.shl-groep.nl

.