Philips en Reinier de Graaf ziekenhuis gaan 15-jarig samenwerkingsverband aan voor innovatieve medische technologie, klinische IT en dienstverlening om toekomstige patiëntenzorg te optimaliseren

oktober 15, 2014

AmsterdamKoninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) en het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft hebben vandaag bekendgemaakt dat zij een samenwerkingsovereenkomst met een looptijd van 15 jaar hebben getekend om de zorgverlening en patiëntervaring in het 622 bedden tellende ziekenhuis verder te verbeteren. De overeenkomst omvat alle vier de locaties van het ziekenhuis, waaronder de nieuwe vestiging die in augustus 2015 zal worden geopend, waarmee het ongeveer 251.000 patiënten in de regio van zorg kan voorzien. Het samenwerkingsverband biedt het ziekenhuis snelle toegang tot de nieuwste medische technologieën, onderhoudsdiensten en innovatieve planning- en adviesdiensten om de zorg- en bedrijfsresultaten te verbeteren, waarbij vaste maandelijkse operationele kosten zijn afgesproken.

De overeenkomst heeft onder meer betrekking op medische beeldvormingssystemen voor de diagnostiek en behandeling van aandoeningen. Daarnaast levert Philips zijn klinische IT-oplossingen aan het ziekenhuis. Philips en het ziekenhuis hebben meetbare operationele doelstellingen in de overeenkomst ingebracht en de partners zullen samenwerken aan de ontwikkeling en het implementeren van innovatieve methoden om die resultaten te behalen en medische apparatuur zo effectief en efficiënt mogelijk in te zetten. Philips-technici zullen vast in het ziekenhuis zijn gestationeerd om op die manier samen te werken met het ziekenhuispersoneel om de beschikbaarheid van de apparatuur en de operationele effectiviteit van het ziekenhuis nog verder te optimaliseren.

“We willen onze patiënten de best mogelijke zorg en ervaring bieden”, aldus Jaap van den Heuvel, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Reinier de Graaf. “Tegelijkertijd moeten we op een kosteneffectieve manier te werk gaan. We hebben in Philips een flexibele technologiepartner gevonden die daarin zijn verantwoordelijkheid kan nemen en met wie we zullen samenwerken om de patiëntervaring en de kwaliteit van onze zorgverlening te verbeteren.”

“Het zorglandschap is voortdurend in beweging. De zorgvraag neemt toe en we moeten op zoek naar nieuwe manieren om betaalbare, hoogwaardige zorg te verlenen”, aldus Henk Valk, General Manager Benelux bij Philips Healthcare. “In nauwe samenwerking met het Reinier de Graaf Gasthuis hebben we een samenwerkingsmodel op maat ontwikkeld. Zo kunnen wij hen de medische technologieën en oplossingen bieden die ze nodig hebben, evenals de flexibiliteit om in te spelen op veranderingen in de zorgvraag.”

Met in gedachten de huidige en toekomstige veranderingen binnen de gezondheidszorg staat flexibiliteit centraal binnen het samenwerkingsverband. Daarom zal de benodigde capaciteit voor diagnostiek en behandeling regelmatig worden afgestemd op veranderingen in de aantallen patiënten, waarbij de overeenkomst daarop wordt aangepast. Op deze manier kan het partnership inspelen op demografische en macro-economische ontwikkelingen en de veranderende vraag naar gezondheidszorg, en wordt tegemoetgekomen aan de behoeften van het ziekenhuis op het gebied van medische zorg, operationele ondersteuning en apparatuur.

Naast levering van nieuwe beeldvormingsapparatuur voorziet de overeenkomst tevens in upgrades van bestaande beeldvormingssystemen om hun levensduur te verlengen en zo een optimaal investeringsrendement te behalen.
Reiner de Graaf ziekenhuis Delft

Reiner de Graaf ziekenhuis Delft

Reiner de Graaf ziekenhuis Delft

Reiner de Graaf ziekenhuis Delft

Philips AlluraClarity met EchnoNavigator

Philips AlluraClarity met EchnoNavigator

Partnership overeenkomst Philips en Reinier de Graaf

Partnership overeenkomst Philips en Reinier de Graaf

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Joost Maltha 
Philips Benelux
Tel.: +31 6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com 

Brenda Hesselink
Reinier de Graaf ziekenhuis
Tel. +31 15 260 3352
E-mail: b.hesselink@rdgg.nl 
.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2013 een omzet van EUR 23.3 miljard – wereldwijd circa 113.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft leiderschapsposities op het gebied van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen; daarnaast op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.  .

About Reinier de Graaf

Reinier de Graaf is een topklinisch ziekenhuis, met de hoofdvestiging in Delft, een gebouw in Voorbrug en poliklinieken in Naaldwijk en den Haag – Ypenburg. Met ongeveer 3000 medewerkers en 190 medisch specialisten, is Reinier de Graaf gespecialiseerd in met name alcohol problematiek bij jongeren en allergiën bij kinderen. De IVF kliniek geniet internationale bekendheid. Als opleidingsziekenhuis verzorgt Reinier de Graaf 21 medische (vervolg) opleidingen. www.reinierdegraaf.nl  .