Philips ontvangt FDA 510(k)-goedkeuring voor ultramobiel echografisch systeem VISIQ

juli 24, 2014

  • Een gecombineerde display van een transducer en tablet geeft een uitstekende beeldkwaliteit en maakt echografie te allen tijde beschikbaar, in een breed spectrum van klinische omgevingen voor verloskundige patiënten

 

Andover, MA, VS – Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) heeft vandaag bekendgemaakt dat het 510(k)-goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Administration heeft verworven voor het op de markt brengen van het innovatieve mobiele echografische systeem VISIQ. In de VS is VISIQ het eerste echografische systeem van Philips dat de voordelen van een grotere mobiliteit, prestaties en eenvoud combineert tot één geminiaturiseerde oplossing. Daardoor kunnen clinici gemakkelijker beschikken over diagnostische kwaliteitsscans van bijvoorbeeld zwangere vrouwen.

 

Het echografische systeem, niet groter dan een tablet, kan ook eenvoudig worden vervoerd naar plaatsen waar zorg nodig is. Dankzij de snelstarttechnologie en de lange levensduur van de batterij is het een ideaal systeem voor artsenpraktijken, ziekenhuizen en andere klinische omgevingen.

 

 

“VISIQ vertegenwoordigt de nieuwe kijk op echografie van Philips, aangezien dit systeem artsen in staat stelt ter plekke diagnostische scans uit te voeren. Daardoor zullen patiënten minder vaak verschillende locaties hoeven te bezoeken of hoeven terug te komen,” aldus Gene Saragnese, CEO Imaging Systems bij Philips Healthcare. “VISIQ is het nieuwste bewijs van de voortdurende inzet van Philips voor het ontwikkelen van geavanceerde innovatieve technologische oplossingen gericht op betere zorg tegen lagere kosten en op het verbeteren van behandelresultaten.”

 

De bewegingsbesturing van het VISIQ-touchscreen zal iedereen bekend voorkomen die met een smartphone of tablet werkt. Daarmee kunnen gebruikers eenvoudig beelden vastleggen, metingen uitvoeren en gegevens uitwisselen. Bovendien biedt VISIQ tal van geautomatiseerde beeldoptimaliseringsfuncties van het hoogwaardige EPIQ-systeem van Philips, alsmede ingebouwde WIFI voor DICOM-gegevensoverdracht naar PAC’s van ziekenhuizen of in de cloud.

 

Het hart van het VISIQ-systeem wordt gevormd door een slimme transducer die gemakkelijk in de hand ligt. Philips kan putten uit meer dan 30 jaar echografische ervaring en heeft dan ook kunnen profiteren van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van miniaturisering voor het integreren van een geavanceerde microdigitale breedband-bundelvormer en een krachtige beeldverwervingsmodule in de transducer. VISIQ is specifiek bedoeld voor verloskundige en abdominale toepassingen, en vormt de basis voor een toekomstige reeks draagbare echografische producten die kunnen meegroeien met de behoeften van clinici en patiënten.

 

“VISIQ is een draagbaar en handig systeem, met unieke gebruiksvriendelijke meetfuncties voor specialisten op het gebied van foetale/maternale geneeskunde of voor algemene verloskundigen,” aldus dr. Michael Ruma, die als specialist foetale/maternale geneeskunde werkzaam is voor Perinatal Associates in New Mexico. “In plaats van alleen naar de hartslag van het ongeboren kind te luisteren, kunnen de clinici het kind nu in 2D en in kleur zien.”

 

VISIQ is momenteel ook commercieel verkrijgbaar in China, Oost-Afrika, Frankrijk, Duitsland en India.

 

Meer informatie over VISIQ en het volledige pakket van innovatieve echografische oplossingen van Philips vindt u op: http://www.philips.com/VISIQ.

Neem voor meer informatie contact op met:

Joost Maltha
Woordvoerder Philips Healthcare
Tel. +31 6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2013 een omzet van EUR 23.3 miljard – wereldwijd circa 112.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft leiderschapsposities op het gebied van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen; daarnaast op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum

.