Philips en Elkerliek sluiten ziekenhuisbrede overeenkomst patiëntbewakingssystemen


Artsen Elkerliek ziekenhuis straks altijd en overal direct toegang tot de historische en realtime gegevens van hun patiënten

juni 10, 2014

Eindhoven, Helmond – Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHI) en het Elkerliek ziekenhuis in Helmond hebben een overeenkomst getekend voor de ziekenhuisbrede aanschaf van nieuwe patiëntbewakingssystemen. Het ziekenhuis krijgt één totaaloplossing waarmee de bewaking van de vitale functies van patiënten wordt gestandaardiseerd en de bewakingsdata breed beschikbaar komt en makkelijk uitwisselbaar wordt.

 

De artsen in het Elkerliek Ziekenhuis hebben zo altijd en overal in het ziekenhuis, maar ook vanaf externe locaties zoals thuis, direct toegang tot de historische en realtime gegevens van hun patiënten. Dit kan cruciaal zijn bij het nemen van klinische beslissingen als de toestand van een patiënt snel verandert. De gegevens worden vanuit de patiëntbewakingssystemen samengebracht en toegankelijk gemaakt via een centrale hub.

 

“Het was een langgekoesterde wens om binnen het ziekenhuis tot standaardisatie van bewakingsapparatuur over te gaan. We zien hierin diverse voordelen, vooral voor patiëntveiligheid. Zo wordt het overplaatsen van patiënten van de ene naar de andere afdeling vereenvoudigd en geoptimaliseerd doordat het nu het mogelijk is om direct alle bewakingsgegevens over te dragen,” aldus Robert Elfrink, klinisch fysicus van het Elkerliek ziekenhuis.

“Bovendien biedt standaardisatie voor het ziekenhuis voordelen op het gebied van training van medewerkers en kan apparatuur eenvoudiger worden uitgewisseld. Ook is het technisch beheer eenvoudiger en kostenefficiënter als er sprake is van één monitoringslijn binnen het ziekenhuis.”

 

“Door vanuit een centraal digitaal platform patiëntbewakingsdata realtime beschikbaar te maken voor de verschillende betrokken artsen en verpleegkundigen kunnen we het gehele zorgteam rondom de patiënt aanzienlijk versterken en bijdragen aan betere behandeluitkomsten,” stelt Henk Valk, General Manager van Philips Healthcare Benelux. Het is ons doel een naadloze transitie van patiënten tussen afdelingen of naar huis te ondersteunen, waarmee het zorgpad van een patiënt integraal wordt verbeterd en vereenvoudigd.”

 

De Philips bewakingsmonitoren worden geïnstalleerd op de verschillende afdelingen in het Elkerliek ziekenhuis, waaronder de afdelingen Hartbewaking, Cardiologie (Telemetrie), de Kinder en Couveuse afdeling, de Brain Care Unit, Spoed Eisende Hulp, en het gehele nieuwe OK en IC-complex.

 

Marktleider
Philips is wereldwijd marktleider op het gebied van patiëntbewaking, een markt die groeit met 4 tot 6 procent per jaar. Jaarlijks worden al meer dan 190 miljoen patiënten bewaakt met Philips patiëntbewakingsmonitoren.

 

Patiëntbewakingsapparatuur
Met de nieuwe patiëntbewakingsapparatuur die wordt geïnstalleerd in het Elkerliek ziekenhuis, zoals de Philips IntelliVue MX 450 en MX800, kunnen de vitale functies, zoals hartslag, lichaamstemperatuur en bloeddruk van patiënten worden bewaakt. Daarnaast is ook alle andere relevante klinische patiënteninformatie aan het bed beschikbaar. Zo kan snel en tijdig worden ingespeeld op veranderingen in hun gezondheidstoestand, bijvoorbeeld bij kritische patiënten op de OK, de Intensive Care of de afdeling Hartbewaking. Ook wordt de veiligheid van patiënten tijdens vervoer in het ziekenhuis verhoogd met de geavanceerde kleine mobiele Philips IntelliVue X2 patiëntbewakingssystemen. Daarnaast levert Philips draagbare monitoren met WiFi technologie voor patiënten die al op de been zijn.

Philips IntelliVue MX800

Philips IntelliVue MX800

Philips IntelliVue X2

Philips IntelliVue X2

Gelieve voor verdere persinformatie, beeldmateriaal contact op te nemen met:

Joost Maltha
Woordvoerder Philips Healthcare
Tel. +31 6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com

 

Petra van Zuilen
Woordvoerder Elkerliek ziekenhuis
Tel: + 31 6 31 94 1896
E-mail: p.van.zuilen@elkerliek.nl 

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2013 een omzet van EUR 23.3 miljard – wereldwijd circa 112.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft leiderschapsposities op het gebied van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen; daarnaast op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op: www.philips.nl/nieuwscentrum.

Over Elkerliek Ziekenhuis

Het Elkerliek ziekenhuis is een modern, algemeen ziekenhuis. Wij zorgen voor patiënten op drie locaties: Helmond (hoofdvestiging), Deurne en in Gemert. Bij het Elkerliek werken zo’n 140 medisch specialisten, 2200 medewerkers en vele vrijwilligers. Samen leveren zij mensgerichte zorg van uitstekende kwaliteit. In het Elkerliek ziekenhuis is een patiënt een mens. Een tevreden mens als het even kan, want een tevreden mens geneest sneller. Juist omdat ‘de mens’ dient als kompas is onze koers duidelijk en resultaatgericht..