Philips, regiobestuur Stockholm en nieuwe Karolinska University Hospital sluiten meerjarige samenwerking gericht op toekomstige zorgvraag

mei 7, 2014

  • Het nieuwe Karolinska University Hospital in Solna krijgt de beschikking over geavanceerde beeldvormingsoplossingen en -diensten voor een periode van veertien jaar tegen voorspelbare kosten.
  • De overeenkomst omvat samenwerking op het gebied van onderzoek en innovatie waaraan onderzoekers uit de industrie, het ziekenhuiswezen en de academische wereld zullen bijdragen.

 

Solna, Zweden – Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) heeft vandaag bekendgemaakt een samenwerkingsovereenkomst te hebben gesloten met het bestuur van de regio Stockholm (Stockholm County Council (SCC)) in Zweden gericht op het vernieuwen van de gezondheidszorg. De overeenkomst heeft een looptijd van veertien jaar en omvat een R&D-programma en een onderwijsprogramma, evenals aanschaf, installatie, onderhoud, modernisering en vervanging van alle medische-beeldvormingssystemen voor het nieuwe Karolinska University Hospital in Stockholm. Het contract is aan Philips gegund na een openbare Europese aanbestedingsprocedure en biedt het SCC de optie om de contracttermijn met zes jaar te verlengen. De financiële details van de overeenkomst worden niet bekendgemaakt.

 

De nieuwe locaties van het universiteitsziekenhuis in Solna, onderdeel van de grootstedelijke regio Stockholm, zijn momenteel in aanbouw en worden volgens de planning eind 2016 geopend. Het bestaande Karolinska University Hospital is een internationaal toonaangevend academisch ziekenhuis, en het nieuwe ziekenhuis heeft de ambitie om deze positie verder te versterken. Het ziekenhuis gaat zijn zorg organiseren op wijze die volledig is gericht op het centraal stellen van de patiënt. Er zullen nieuwe zorgpaden worden ontwikkeld waarbij zorgverlening, klinisch onderzoek en onderwijs worden geïntegreerd. Als toonaangevend universiteitsziekenhuis zullen in het nieuwe ziekenhuis de medisch specialisten en zorgprofessionals van de toekomst worden opgeleid.
 
Met het oog op deze doelstellingen is de overeenkomst sterk gericht op innovatie en samenwerking. Het nieuwe Karolinska University Hospital krijgt gedurende een meerjarige termijn en tegen voorspelbare kosten de beschikking over de allernieuwste beeldvormingssystemen en -diensten, ook van andere fabrikanten. De dienstverlening met betrekking tot de medische apparatuur omvat aanschaf, systeemintegratie en tijdige vernieuwing om te waarborgen dat het nieuwe ziekenhuis beschikt over de beeldvormingsfuncties die de diverse afdelingen nodig hebben om optimale zorg te kunnen leveren. Verder gaat Philips in het nieuwe universiteitsziekenhuis een onderzoeks- en innovatiecentrum inrichten om onderzoekers uit de medisch-technologische industrie, het ziekenhuiswezen en de academische wereld samen te brengen en zo bij te dragen aan een nauwer contact tussen zorgverlening en klinisch onderzoek. De verwachting is dat dit de omzetting van onderzoeksbevindingen in nieuwe genees- en behandelmethoden zal helpen te versnellen.

 

“Met deze vernieuwende overeenkomst gaan Philips, het bestuur van de regio Stockholm en het nieuwe Karolinska University Hospital een verbintenis aan om samen het hoge innovatietempo mogelijk te maken dat nodig is om aan de eisen te kunnen voldoen die de gezondheidszorg van de toekomst vraagt”, aldus Karen Sorensen, CEO van Philips Nordic. “Voor Philips past deze overeenkomst perfect in onze strategie om aanbieder van totaaloplossingen voor de zorg te worden, waarbij we met onze klanten op basis van meerjarige contracten met prestatieafhankelijke verdienmodellen samenwerken aan een transformatie van de gezondheidszorg.”

 

De aangeschafte beeldvormingsapparatuur, zoals MRI, CT, echografie en interventionele röntgensystemen, worden eigendom van de SCC en zullen in het nieuwe ziekenhuis worden ingezet voor radiologische, cardiologische, neurologische, oncologische en pediatrische toepassingen, voor zowel de zorgverlening als klinisch onderzoek.

 

Zowel de realisatie als het beheer van het nieuwe Karolinska University Hospital is gericht op minimale milieueffecten. Philips wil daaraan bijdragen met een sterk aanbod van duurzame beeldvormingssystemen, bijvoorbeeld met MRI-scanners die 20% minder energie verbruiken dan het marktgemiddelde. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Joost Maltha
Philips Healthcare Benelux
Tel. +31 6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com

 

Joost Akkermans
Philips Group Communications
Tel.: +31 6 31 75 89 96
E-mail: joost.akkermans@philips.com

.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2013 een omzet van EUR 23.3 miljard – wereldwijd circa 112.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft leiderschapsposities op het gebied van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen; daarnaast op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.