Philips en grootste netwerk van privéklinieken in Rusland gaan strategisch samenwerkingsverband aan voor zorgtechnologie


Philips en Medsi privéklinieken tekenen intentieverklaring voor strategische partnership

januari 24, 2014

Davos, Zwitserland – Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) en Medsi, het grootste netwerk van privéklinieken in Rusland, hebben vandaag bekendgemaakt een strategisch samenwerkingsverband aan willen te gaan voor de ontwikkeling van een netwerk van klinieken ten behoeve van efficiënte medische zorg in Rusland. Alexey Chupin (voorzitter van Medsi) en Peter Vullinghs (CEO van Philips in Rusland en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten, GOS) hebben daartoe in Davos een intentieverklaring (MOU) ondertekend in het bijzijn van Vladimir Evtushenkov, voorzitter van de Raad van Bestuur van Sistema Joint-Stock Financial Corporation (JSFC) en Frans van Houten, CEO van Koninklijke Philips.

 

Philips en Medsi, een toonaangevende aanbieder van patiëntgerichte hoogwaardige gezondheidszorg in Rusland, slaan de handen ineen om de bedrijfsprocessen in de klinieken van Medsi te optimaliseren. Het nieuwe samenwerkingsverband gaat verder dan alleen de traditionele levering van medische apparatuur en innovatieve technologie. Philips brengt zijn internationale expertise op het vlak van ziekenhuisbeheer in, evenals fundamentele inzichten met betrekking tot ziekenhuisomgevingen. Er worden geen financiële gegevens met betrekking tot de samenwerking bekendgemaakt.

 

In het kader van het uitgebreide meerjarige samenwerkingsprogramma krijgen de ziekenhuizen van Medsi gegarandeerd kostenefficiënte toegang tot de nieuwste medische apparatuur en technologie van Philips, waardoor zij zich kunnen richten op de levering van hoogwaardige zorg. Philips is verantwoordelijk voor de technologie en operationele doelstellingen en levert adviesdiensten op het terrein van prestatiebeheer om de kwaliteitsverbetering van de geboden zorg te ondersteunen. Dankzij dit business model kunnen de ziekenhuizen hun infrastructuurbeheer, patiëntenstromen en bedrijfsprocessen optimaliseren. Daarnaast profiteren ze van een continu opleidingsprogramma en van de systeem- en software-upgrades die op regelmatige basis door Philips worden doorgevoerd.

 

“Philips is een van de eerste ondernemingen in Rusland die een dergelijke grootschalig project aanstuurt door een geïntegreerde ziekenhuisoplossing te bieden die alle facetten omvat: ontwerp, apparatuur, service, beheer van patiëntenstromen, verbetering van klinische resultaten en ziekenhuisbeheer”, aldus Peter Vullinghs. “We zijn bijzonder verheugd over dit innovatieve samenwerkingsverband met Medsi, een uiterst effectieve en dynamische organisatie en de toonaangevende aanbieder van private zorg in Rusland.”

 

“De ondertekening van deze samenwerkingsovereenkomst is een belangrijke stap voor de zakelijke ontwikkeling van Medsi en sluit naadloos aan op onze strategie, die erop gericht is ons klinische netwerk uit te breiden en de kwaliteit van onze dienstverlening op medisch gebied te verbeteren”, aldus Alexey Chupin. “We hebben al enkele goede resultaten geboekt om deze doelstellingen te verwezenlijken. We zijn ervan overtuigd dat we samen met Philips nog meer kunnen doen om onze klinieken om te vormen tot technisch geavanceerde instellingen waar patiënten hoogwaardige en effectieve zorg krijgen op basis van vroegtijdige diagnostiek, in overeenstemming met de hoogste internationale kwaliteitsnormen. ”

 

Philips en Medsi zullen gaan samenwerken bij de renovatie van bestaande ziekenhuizen, het uitrusten van een kliniek van Medsi in een buitenwijk van Moskou met nieuwe apparatuur, en de bouw van een nieuw diagnostisch centrum voor kinderen en volwassenen, inclusief een ziekenhuis voor korte opnames en een kinderziekenhuis. De samenwerking strekt zich daarnaast uit tot de bouw van een diagnostisch centrum voor kinderen en volwassenen met een kliniek voor dagopnames dat deel uit zal gaan maken van het klinisch ziekenhuis van Medsi aan de Michurinsky Avenue in Moskou. Het is de bedoeling dat dit complex het vlaggenschip wordt van het Medsi-netwerk. Daartoe wordt gebruikgemaakt van de allernieuwste trends en concepten op het gebied van de organisatie en het beheer van ziekenhuizen.

Download

 Onder: Peter Vullinghs, CEO of Philips Russia and Alexey Chupin, MEDSI president. Boven: Frans van Houten, CEO of Royal Philips and Vladimir Evtushenkov, Chairman of the Board of Directors of Sistema Joint-Stock Financial Corporation (JSFC).

Voor meer informatie:

Steve Klink
Philips Group Communications
Tel: +31 6 10888824
E-mail: steve.klink@philips.com

 

Joost Maltha
Philips Benelux
Tel. +31 6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com

.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2012 een omzet van EUR 24.8 miljard – wereldwijd circa 114.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft leiderschapsposities op het gebied van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen; daarnaast op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.