Philips versterkt positie in thuiszorgmarkt met overeenkomst Aerogen


Overeenkomst omvat technologie-licentie en overname van productportfolio van draagbare vernevelingsproducten longziekten voor zorg in thuissituatie

januari 7, 2014

Amsterdam – Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), wereldwijd toonaangevend op het gebied van zorg gericht op luchtweg- en longaandoeningen, heeft vandaag bekendgemaakt dat het een overeenkomst heeft getekend met Aerogen Ltd, een in Galway (Ierland) gevestigd particulier bedrijf dat gespecialiseerd is in toedieningshulpmiddelen voor respiratoire geneesmiddelen Deze overeenkomst omvat een technologie-licentie en de overname van een aantal bedrijfsonderdelen die specifiek betrekking hebben op de thuiszorgactiviteiten van Aerogen. Hiermee versterkt Philips binnen Home Healthcare Solutions zijn innovatiemogelijkheden en zijn productportefeuille op het gebied van geneesmiddelentoediening via de luchtwegen. Er zijn geen financiële details over de overeenkomst bekendgemaakt.
 
Wereldwijd lijden naar schatting honderden miljoenen mensen aan luchtwegaandoeningen als astma en COPD (chronic obstructive pulmonary disease). Toediening van geneesmiddelen aan de longen vormt een essentieel onderdeel van de behandeling van deze chronische aandoeningen, en vernevelaars blijken voor zowel kinderen als volwassenen vaak de aangewezen toedieningshulpmiddelen. Met deze overeenkomst breidt Philips zijn assortiment vernevelaars voor thuisgebruik verder uit en kan het bedrijf bovendien beschikken over de technologie van Aerogen, die een wezenlijk bestanddeel vormt van geavanceerde vernevelaars voor snelle en nauwkeurige geneesmiddelentoediening.
 
“Deze overeenkomst zal een krachtige impuls geven aan de ontwikkeling en marketing van toedieningshulpmiddelen voor geneesmiddelen aan patienten met longaandoeningen in de thuisomgeving,” aldus Brent Shafer, CEO Home Healthcare Solutions bij Philips Healthcare. “Inhalatietherapie vervult een essentiële rol in de behandeling van chronische respiratoire aandoeningen, en ik verwacht dat de technologie van Aerogen ons nog beter in staat zal stellen onze belofte te vervullen dat wij door wezenlijke innovatie de kwaliteit van leven zullen verbeteren."
 
Beide bedrijven werken hard aan een naadloze overdracht van het productpakket vernevelingsproducten en het klantenbestand van Aerogen naar Philips. Deze overeenkomst op de bedrijfsactiviteiten van Aerogen op het gebied van acute zorg en thuisbeademingshulpmiddelen, en er zullen evenmin Aerogen-medewerkers naar Philips worden overgeplaatst.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Joost Maltha
Philips Benelux
Tel. +31 6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com

 

Steve Klink
Philips Group Communications
Tel.: +31 6 1088 8824
E-mail: steve.klink@philips.com

.

Over Koninklijke Philips:

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2012 een omzet van EUR 24.8 miljard – wereldwijd circa 114.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft leiderschapsposities op het gebied van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen; daarnaast op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten met betrekking tot de financiële situatie, de resultaten en de bedrijfsresultaten van Philips en omvat zeker de plannen of doelstellingen van Philips met betrekking tot deze items. Door hun aard houden toekomstgerichte verklaringen risico's en onzekerheden in, omdat zij betrekking hebben op gebeurtenissen en afhankelijk zijn van omstandigheden die zich voordoen in de toekomst en er zijn veel factoren die ervoor kunnen zorgen dat de werkelijke resultaten en ontwikkelingen aanzienlijk kunnen afwijken van die uitgedrukt of gesuggereerd door deze toekomstgerichte -looking statements.

.