Philips en Catharina Ziekenhuis sluiten grote overeenkomst EPIQ echografie


Catharina Ziekenhuis in Eindhoven kan met nieuwste generatie echografietechnologie patiëntenzorg verder verbeteren

december 12, 2013

Eindhoven – Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) en het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven hebben vandaag een overeenkomst bekend gemaakt gericht op de ingebruikname van de meest geavanceerde echografietechologie van Philips op de afdelingen radiologie en cardiochirurgie van het ziekenhuis. Het topklinisch ziekenhuis gaat beschikken over zeven systemen van Philips’ zeer recent geïntroduceerde echografieplatform EPIQ. Ze worden ingezet in de dagelijkse diagnostiek en in de operatiekamer. Het ziekenhuis beschikt hierdoor over de allerlaatste innovaties op het gebied van medische beeldvorming en zet een belangrijke nieuwe stap vooruit in de zorg voor haar patiënten. Door de grote snelheid waarmee haarscherpe live 3D beelden kunnen worden gemaakt, ontvangen de radiologen van het Catharina Ziekenhuis sneller diagnostische beelden van hoge kwaliteit.

 

Philips introduceerde het intelligente echosysteem begin september tijdens het European Society of Cardiology in Amsterdam. ,,Het Catharina Ziekenhuis is daarmee een van de eerste ziekenhuizen in Nederland dat profiteert van deze nieuwste methode om haarscherpe echografiebeelden te produceren’’, zegt dr. Philip Jurgens, hoofd radiologie bij het Catharina Ziekenhuis. ,,Met de nieuwe EPIQ-techniek met de hoge beeldsnelheid kunnen we vloeiende en zeer gedetailleerde beelden maken van organen. Het werken met echografie wordt bovendien eenvoudiger en sneller door het ontwerp en de deels geautomatiseerde bediening van de apparatuur.’’

 

“Het is goed te zien dat een systeem dat pas zo kort geleden is geïntroduceerd kan rekenen op zoveel enthousiasme en interesse van de medische wereld,” zegt Henk Valk, General Manager Philips Healthcare Benelux. Philips wil voorop lopen in de ontwikkeling van innovatieve beeldvormingstechnieken. Met het nieuwe EPIQ-echografiesysteem bieden we een nieuwe manier voor artsen en laboranten om onderzoeken en behandelingen beter te kunnen plannen en uitvoeren om zo de zorg die zij hun patiënten bieden verder te verbeteren.”

 

EPIQ
Met het EPIQ-platform is het voor het eerst mogelijk een hoge beeldsnelheid met live 2D en 3D visuele details van een zeer hoge kwaliteit te combineren. Ook kunnen panoramische beelden worden gemaakt, waarmee hele organen in hun geheel in een keer kunnen worden gevisualiseerd. Daarnaast genereert de ingebouwde ‘anatomische intelligentie’ patiëntspecifieke orgaanmodellen. Daardoor is het systeem sneller en eenvoudiger in gebruik en zijn beelden met een zeer grote nauwkeurigheid herproduceerbaar, wat onder meer van belang is tijdens vervolgonderzoek van de patiënt.

 

Philips is toonaangevend op het gebied van medische beeldvorming en een wereldwijde topspeler in medische echografie. Vanwege de kosteneffectiviteit en flexibiliteit is echografie een van de snelst groeiende modaliteiten op de markt voor beeldvormingssystemen, waar in 2012 wereldwijd circa EUR 18 miljard in omging.

Voor meer informatie:

Joost Maltha
Philips Healthcare
Telefoon: +31 6 10 55 8116 
E-mail: joost.maltha@philips.com 

 

Roel Rambags
Catharina Ziekenhuis
Telefoon:  +31 40 239 8492
E-mail: roel.rambags@catharinaziekenhuis.nl

.

Over Koninklijke Philips

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2012 een omzet van EUR 24.8 miljard – wereldwijd circa 114.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft leiderschapsposities op het gebied van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen; daarnaast op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.

Over Catharina Ziekenhuis Eindhoven

Het Catharina Ziekenhuis is een modern topklinisch opleidingsziekenhuis waar vrijwel alle specialismen vertegenwoordigd zijn. Naast de reguliere basisfuncties, is het ziekenhuis vooral bekend om de behandeling van patiënten met kanker, hart- en vaatziekten, overgewicht en nierziekten.
Er worden veel artsen en verpleegkundigen opgeleid en het wetenschappelijk onderzoek dat gedaan wordt, scoort internationaal hoge ogen. Het Catharina Ziekenhuis draagt al sinds 2000 het NIAZ-kwaliteitskeurmerk en sinds 2009 titel Topwerkgever.

 

Santeon
Het Catharina Ziekenhuis is een Santeon ziekenhuis. Santeon is een nationale ziekenhuisgroep die streeft naar de hoogste kwaliteit van medische zorg en gastvrijheid. Kijk op www.santeon.nl voor meer informatie.

.