Rotterdamse Coolsingel en Hofplein verlicht met slimme LED-verlichting

november 7, 2013

Rotterdam, Nederland –  De openbare verlichting op de bekende Coolsingel en op het Hofplein in Rotterdam is nu ook vervangen door energiezuinige LED-verlichting van Philips. De LED-verlichting is minder storingsgevoelig en bovendien wordt 40% aan energie bespaard.


De nieuwe LED-verlichting verbruikt ruim 40% minder stroom dan de oude verlichting en is daardoor beter voor het milieu en goedkoper. Op jaarbasis scheelt dit bijna 2.000 euro aan stroomverbruik.

 
Verbetering sociale en verkeersveiligheid

De heldere LED-verlichting zorgt voor een betere kleurherkenning waardoor de licht-donkerbeleving op straat minder groot is. Hierdoor verbetert niet alleen de sociale veiligheid maar ook de verkeersveiligheid op straat. De verlichting boven de trambaan, rijbanen, fietspaden en trottoirs verspreid nu een mooi egaal licht.


Minder storingen

Op andere plekken in Rotterdam brandt al langer LED-verlichting. Door de ervaring hiermee verwacht de gemeente dat het aantal storingen in lampen op de Coolsingel met tweederde afneemt. De nieuwe LED-lampen gaan met een levensduur van honderdduizend uur ongeveer tien keer langer mee dan de oude verlichting. Hierdoor moeten ze minder vaak vervangen worden. Deze langere levensduur en grotere betrouwbaarheid zorgen er samen voor dat er minder verkeershinder zal zijn voor onderhoud en reparaties aan de verlichting.


Op afstand

De nieuwe verlichting is aangesloten op het telemanagementsysteem van de gemeente. Met het CityTouch systeem kan de gemeente de lampen op afstand in de gaten houden, storingen vroegtijdig ontdekken, de lichtsterkte regelen en informatie over energieverbruik bekijken.

 
Straatverlichting verder verbeteren

De gemeente gaat door met het verduurzamen van de straatverlichting in Rotterdam. Alle verlichting wordt de komende jaren vervangen door energiezuinige witte verlichting en in toenemende mate door LED-verlichting. Rotterdam is een van de eerste gemeentes en de eerste grote stad in Nederland die deze nieuwe UrbanSky LED-armaturen van Philips gebruikt en loopt daarmee voorop in het energiezuiniger maken van de openbare verlichting.

LEDhanglampen-Coolsingel

LEDhanglampen-Coolsingel

Voor persinformatie kunt u contact opnemen met:

Renée de Bruin
External Communications Manager, Lighting
Philips Electronics Nederland B.V
Tel +31 6 1134 8365
renee.de.bruin@philips.com 

 

Consumentenlijn verlichting: 00800 744 547 75 (Nederland)

 


Fred Marree

Woordvoerder Stadsbeheer gemeente Rotterdam
Tel +31 6 2296 6562
rotterdam.nl/pers
@Stadsbeheer010

.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2012 een omzet van EUR 24.8 miljard – wereldwijd circa 114.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft leiderschapsposities op het gebied van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen; daarnaast op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum

.