Philips levert medische apparatuur voor de Formule 1 Grand Prix van Singapore

september 20, 2013

Singapore – Koninklijke Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) heeft vandaag bekendgemaakt de medische apparatuur voor het medisch centrum van de Formule 1 Grand Prix van Singapore te leveren, dat op het terrein van het circuit van Marina Bay is gelegen. Het gaat daarvoor samenwerken met het General Hospital in Singapore dat met meer dan honderd specialisten ter plaatse verantwoordelijk is voor de medische zorg tijdens het wereldevenement. Philips zal geavanceerde mobiele beeldvormingsoplossingen leveren, waaronder röntgensystemen en echografiesystemen. De Formule 1 GP in Singapore wordt zondag 22 september gereden. Het de eerste en tot op heden enige grand prix die 's avonds wordt gehouden.

De medische systemen die Philips zal leveren zijn een digitale mobiele röntgensysteem en echoapparatuur. Met dit röntgensysteem (MobileDiagnost wDR) kunnen bij de patiënt zeer snel beelden worden gemaakt die de arts helpen bij zijn diagnose en de behandeling die nodig is. Dit is belangrijk bij een evenement als de F1 GP, waarbij rekening moet worden gehouden met potentiële traumagevallen. Via een draadloze verbinding kunnen de beelden vervolgens direct worden verstuurd naar het ziekenhuis. Philips levert daarnaast lichtgewicht echoapparatuur (ClearVue 650) die breed inzetbaar is om onderdelen in het lichaam in beeld te brengen.

“De mobiele diagnostische en echoapparatuur van Philips draagt ertoe bij dat het medisch centrum Singapore GP uitstekend is toegerust om in medische noodsituaties de best mogelijke diagnostiek te bieden,” zegt dr. Kelvin Chew, Chief Medical Officer bij de Formule 1 Singtel Singapore Grand Prix 2013.

“We zijn zeer enthousiast dat we onze mobiele digitale beeldvormende en ultrasone apparatuur aan het medisch centrum Singapore GP mogen leveren. Het is van essentieel belang dat op een wereldevenement als de Singapore GP de beste medische voorzieningen ter plekke beschikbaar zijn om voorbereid te zijn op elke mogelijke situatie, en voor optimaal klinisch inzicht bij de patiëntenzorg,” aldus Suvendra Das, General Manager bij Philips Healthcare Singapore.

Voor meer informatie:

Joost Maltha
Woordvoerder Philips Healthcare
Tel. +31 (0) 6 - 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com 
.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2012 een omzet van EUR 24.8 miljard – wereldwijd circa 115.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft leiderschapsposities op het gebied van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen; daarnaast op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.  .