Philips Respironics stelt op ERS 2013 innovaties voor die de levenskwaliteit van mensen met chronische ademhalingsaandoeningen helpen te verbeteren

september 9, 2013

Barcelona (Spanje) – Philips Respironics, een divisie van Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), introduceert vandaag op ERS 2013, het jaarlijkse congres van de European Respiratory Society in Barcelona, patiëntgerichte innovaties die de toekomst van de gezondheidszorg voor patiënten met chronische ademhalingsaandoeningen een nieuwe invulling geven. Philips Respironics wil artsen ondersteunen om personen met slaap- en ademhalingsproblemen een betere levenskwaliteit te bieden. Het kondigt onder meer een nieuw comfortabeler slaapmasker aan voor de behandeling van mensen met slaapapneu. Daarnaast wordt een ademhalingsondersteuningssysteem voor mensen met complexe slaapapneu geintroduceerd, de BiPAP autoSV Advanced System One met auto-EPAP. Ook wordt een reeks nieuwe oplossingen voor de behandeling van COPD aangekondigd.

 

Ademhalingsaandoeningen, zoals chronisch obstructieve longziekten (COPD) en ademhalingsstoornissen tijdens de slaap, vormen de tweede belangrijke doodsoorzaak in Europa en vertegenwoordigen naar schatting een jaarlijks kostenpost van 102 miljard EUR. Dit jaar op ERS biedt Philips leveranciers een totaalgamma van oplossingen, gaande van het gloednieuwe Wisp-neusmasker met minimaal contact voor slaapapnea, tot de CoughAssist E70 voor chronisch obstructieve longziekten.

 

"Philips streeft ernaar slaap- en ademhalingsaandoeningen anders aan te pakken", aldus Yann Goïot, market group leader voor Europa, Midden- en Oost-Afrika. "Ons doel is artsen te helpen tot gezondere praktijken te komen, met het oog op gezondere patiënten en, bijgevolg, gezondere activiteiten.”

 

Wisp-patiëntinterface en geoptimaliseerde oplossingen voor patiënten met complexe slaapapnea
Het comfort, het gebruiksgemak en het resultaat zijn essentiële factoren opdat een patiënt de behandeling voor ademhalingsstoornissen tijdens de slaap blijft volgen. Philips Respironics vult zijn assortiment van slaapmaskers daarom aan met de invoering van het Wisp-neusmasker met minimaal contact met de huid, dat binnenkort verkrijgbaar zal zijn. Het gaat om een interface met een uniek neuskussentje onder de neusbrug, voor een minimaal contact en een prima aansluiting. Dankzij het compacte ontwerp past het comfortabel bij 98 % van patiënten die zo kunnen genieten van een open gezichtsveld en een groter gevoel van onafhankelijkheid. Tijdens beoordelingstests vonden zeven op de tien patiënten dat het Wisp-neusmasker aangenamer om dragen was dan hun huidige neusmasker.

 

"Ik heb de afgelopen 15 jaar tal van maskers uitgeprobeerd en dit is voor mij veruit het beste," aldus Larry Hanson, een patiënt van 71. "Het is licht, zit geweldig goed en ik hou van de kleine slang die snel en makkelijk wordt losgemaakt - perfect voor op reis. Mijn slaapkwaliteit is er enorm op vooruitgegaan; ik word nog maar een of twee keer per nacht wakker. Het heeft mijn leven grondig veranderd."

 

Ook het BiPAP autoSV Advanced System One met auto-EPAP voor patiënten met complexe slaapapnea zal op ERS worden voorgesteld. Het biedt klinisch bewezen eigenschappen, zoals een servoventilatie-algoritme, een unieke auto-EPAP en een automatische back-upfrequentie. Nieuwe voordelen voor de patiënt:

 

  • een verwarmde buisbevochtiger, die extra comfort biedt voor patiënten met reeds bestaande neusproblemen of die medicijnen gebruiken voor het uitdrogen van de sinussen;
  • digitale AutoTrak-technolgie, voor een optimale synchronisatie met de ademhaling van de patiënt.

 

Geoptimaliseerde oplossingen voor een betere aanpak van ademhalingsaandoeningen
Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO), zijn chronische ademhalingsaandoeningen, waaronder COPD, die de dood tot gevolg kan hebben, verantwoordelijk voor meer dan 250 sterfgevallen per uur in de wereld. Om deze ziekten beter aan te pakken, introduceert Philips een reeks oplossingen met verbeterde eigenschappen, waaronder de CoughAssist E70, het Trilogy-gamma van ventilators met mondstuk (MPV), en de SimplyGo draagbare zuurstofconcentrator (POC).

 

CoughAssist verwijdert secreties uit de longen door geleidelijk een positieve druk in de longen (insufflatie) toe te passen en daarna snel over te gaan op een negatieve druk. Deze in-exsufflatieverschuiving in druk brengt een lange uitademingsstroom op gang die een diepe en natuurlijke hoest simuleert. CoughAssist E70 is voorzien van Cough-Trak, een unieke activeringsfunctie die het het apparaat toelaat zich te synchroniseren met het ademhalingspatroon van de gebruiker voor meer comfort bij het ademhalen.

 

De Trilogy-ventilators zijn bedoeld voor gebruik thuis, in het ziekenhuis en op andere zorglocaties. Ze bieden volwassenen en kinderen een invasieve en niet-invasieve ventilatiorbijstand. Het ventilatiesysteem met mondstuk (MVP) maakt ventilatie op verzoek mogelijk zonder dat er een uitademingsapparaat aan te pas komt.

 

"De MPV-technologie is het begin van een paradigmaverschuiving in de manier waarop ventilatorbijstand zal worden verstrekt: niet-invasief veeleer dan invasief." aldus dr. John R. Bach.

 

Bovendien vereenvoudigt de vederlichte SimplyGo draagbare zuurstofconcentrator (POC) de zorgverstrekking dankzij een zuurstoftherapie met continue zuurstofstroom of pulse-stand, om tegemoet te komen aan de zuurstofbehoeften van de meeste patiënten die worden behandeld voor COPD.
 
In 2013 startte Mark Junge, een 70-jarige Amerikaanse avonturier, fietser en gezondheidsvoorstander met COPD, een fietstocht van 500 mijl door Canada, met de SimplyGo draagbare zuurstofconcentrator achteraan op zijn fiets om hem te helpen makkelijker te ademen.

 

“Dankzij SimplyGo, kon ik het apparaat in pulse-stand gebruiken tijdens het fietsen. Als ik een helling moest op fietsen en terwijl ik sliep schakelde ik over op de continue zuurstofstroom", aldus Mark Junge. "Het hielp me enorm om mijn avontuur tot een goed einde te brengen, en het toont aan de buitenwereld dat mensen met ademhalingsproblemen, zoals COPD, ook in staat zijn om een normaal leven te leiden en hun ambities waar te maken als ze mobiel kunnen zijn.“

 

Bezoek Philips Respironics op stand F20 tijdens het jaarlijkse congres 2013 van de European Respiratory Society, van 7 tot 11 september in de Fira, Barcelona. Op dinsdag 10 september van 13.15 u tot 14.30 u, zal Philips Respironics een workshop organiseren rond het thema "Tracheotomie vermijden bij patiënten met chronische ademhalingsinsufficiëntie“, met Dr. John R. Bach en Dr. Miguel Gonçalves in Zaal 3.10. Meer informatie is te vinden op >www.philips.com/ers2013.

Meer informatie bij:

Joost Maltha
Philips Benelux Communicatie
Tel.: +31 6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2012 een omzet van EUR 24.8 miljard – wereldwijd circa 115.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft leiderschapsposities op het gebied van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen; daarnaast op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.