Philips presenteert innovaties op het gebied van cardiologie op ESC-congres 2013

augustus 30, 2013

  • Nieuwe innovatieve oplossingen veranderen de manier waarop zorg wordt geleverd en verbeteren de kwaliteit van leven voor patiënten met hart- en vaatziekten.
  • Philips introduceert EPIQ: het eerste echografiesysteem in zijn soort met ‘Anatomical Intelligence’-technologie voor driedimensionale beeldvorming van volledige organen.

 

Amsterdam – Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) zal op het jaarlijkse congres van de ESC (European Society of Cardiology) in Amsterdam zijn nieuwste oplossingen presenteren in een reeks innovaties die erop zijn gericht cardiologen te helpen bij het verbeteren van zorgresultaten en het optimaliseren van klinische werkstromen. De nieuwe oplossingen van Philips zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met toonaangevende cardiologen en omspannen de gehele zorgketen – van diagnose tot behandeling en nazorg – dankzij het gebruik van geavanceerde diagnostiek, patiëntgerichte informatiesystemen en geavanceerde beeldvorming om minimaal invasieve ingrepen te begeleiden. De presentatie van de nieuwe producten op het ESC-congres 2013 volgt snel na de introductie van belangrijke Philips-innovaties als het interventionele röntgendiagnostische systeem met lage stralingsdosis AlluraClarity en de navigatietool EchoNavigator, en is verder bewijs van Philips’ streven om met cardiologen samen te werken om gezamenlijk de cardiologie te veranderen.

 

“We moeten nauw samenwerken met medische experts die in hun vakgebied vooroplopen als we willen zorgen voor zinvolle innovatie in de gehele zorgketen, dat wil zeggen betere klinische zorg, efficiëntere werkstromen en beheersing van kosten”, stelt Deborah DiSanzo, CEO van Philips Healthcare. “Het ESC-congres 2013 is dan ook een ideale gelegenheid om internationale specialisten op het gebied van cardiale zorg te laten zien wat we tot nu toe hebben bereikt, en om met hen in gesprek te gaan om de toekomst van de cardiologie te helpen vormgeven.”

 

EPIQ, het nieuwe echografiesysteem van Philips dat op het ESC-congres zal worden gepresenteerd, is het meest recente voorbeeld van de geïntegreerde oplossingen die Philips ontwikkelt. Voor het eerst is de ‘Anatomical Intelligence’-technologie – een uitgebreide database van anatomische modellen en adaptieve systeemtechnologie – ingebouwd in een echografiesysteem, waardoor een ‘actief’ echografie-apparaat ontstaat dat in minder tijd zorgt voor uitzonderlijke klinische resultaten.

 

EPIQ is ontwikkeld op basis van ideeën van gebruikers en biedt een geïntegreerde 3D-echografietechniek die medisch personeel helpt om de gewenste anatomische structuren te interpreteren en te kwantificeren, procedures te plannen en minimaal invasieve ingrepen uit te voeren. De technologie is ontworpen als oplossing voor diverse problemen op het gebied van bruikbaarheid, reproduceerbaarheid en leesbaarheid die samenhangen met conventionele echografie, en om de werkstromen tussen diagnose, therapieplanning en behandeling te optimaliseren.

 

“Echografie is een van de snelst groeiende medische-beeldvormingstechnieken vanwege de kosteneffectiviteit en veelzijdigheid, maar het is ook een zeer concurrerende markt waarop je echt toegevoegde waarde moet bieden om jezelf te onderscheiden van andere aanbieders”, zegt Gene Saragnese, CEO van de divisie Healthcare Imaging Systems van Philips Healthcare. “EPIQ is een perfect voorbeeld van wat we kunnen bereiken wanneer we de nieuwste technologische ontwikkelingen combineren met ideeën van gebruikers om de beeldvormingsresultaten sterk te verbeteren.”

 

EPIQ combineert geavanceerde Philips-technologieën op het gebied van echografie en driedimensionale beeldvorming. Het systeem gaat een stap verder dan conventionele echografie en brengt de klinische prestaties daarmee op een hoger plan. Nieuwe veelbelovende diagnostische en interventionele mogelijkheden komen nu algemeen beschikbaar, niet alleen binnen de cardiologie maar ook voor diverse andere vakgebieden zoals radiologie en gynaecologie. Dit zeer innovatieve nieuwe echografiesysteem is het resultaat van een meerjarig ontwikkelingsprogramma dat deel uitmaakt van Philips’ doorlopende investeringen in onderzoek en ontwikkeling in de gezondheidszorg, die 803 miljoen euro bedroegen alleen al in 2012.

 

Naast EPIQ presenteert Philips verschillende andere nieuwe producten op het ESC-congres 2013. Die illustreren onze filosofie ‘Transforming Cardiology, Together’, waarbij we met cardiologen in gesprek gaan om behoeften van gebruikers vast te stellen en de belangrijkste reële problemen van klanten aan te pakken. Het gaat om onder meer de volgende nieuwe producten.

 

  • Voor het eerst presenteert Philips zijn IntelliSpace-ECG-systeem en het ST80i-stresstestsysteem op Europese bodem. Het multimodale, schaalbare ECG-systeem IntelliSpace (zie http://www.healthcare.philips.com of www.philips.com/IntelliSpaceECG) is geschikt voor systemen van verschillende leveranciers en biedt toegang tot patiëntgegevens in andere ziekenhuisapplicaties, zodat deze kunnen worden geëvalueerd, vergeleken en afgedrukt. Naast Holter-rapporten en stressrapporten (bijvoorbeeld ST80i) in PDF-formaat kunnen rapporten van overige modaliteiten worden gecontroleerd, toegewezen, elektronisch ondertekend en eenvoudig geëxporteerd naar het elektronisch patiëntendossier van een klant. Bij het stresstestsysteem ST80i van Philips heeft de patiënt niet te maken met draden. Het systeem kan in twee richtingen worden aangesloten en beschikt over geavanceerde programma’s voor klinische besluitvorming die zorgen voor betere gegevensevaluatie en patiëntenzorg en efficiëntere werkstromen.
  • Xcelera R4.1 is de nieuwste versie van de multimodale cardiologie-oplossing Xcelera (zie www.philips.com/xcelera) van Philips en biedt patiëntgerichte toegang tot cardiologiegegevens en -onderzoeken voor beeldbeheer, analyses en rapportages. Xcelera is compatibel met zowel 32-bits als 64-bits besturingssystemen en helpt ziekenhuizen en instellingen om hun IT-investeringen over verschillende afdelingen te optimaliseren. Het systeem garandeert tevens de bedrijfscontinuïteit en zorgt ervoor dat zware gegevensverwerkingsprocessen efficiënter worden uitgevoerd. De update omvat eveneens een thin client-versie van de Xcelera CEV (Cardiology Enterprise Viewer) R2.1, waarbij toegang tot beelden via een internetverbinding kan worden gerealiseerd, zodat medisch personeel kan profiteren van verbeterd gebruiksgemak en lagere implementatiekosten.
Download

Download

Cardiologe Kathinka Peels van het Hartcentrum van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, een van de klinische partners van Philips,  legt de rol van echografie in de cardiologie uit aan de hand van het nieuwe EPIQ systeem.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Joost Maltha
Philips Benelux
Tel. +31 6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2012 een omzet van EUR 24.8 miljard – wereldwijd circa 115.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft leiderschapsposities op het gebied van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen; daarnaast op het gebied van scheerapparaten en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.