HagaZiekenhuis zet volgende stap in efficiëntere zorg met digitaal beeldbeheer van Philips

juli 2, 2013

Eindhoven, Nederland – Philips en het HagaZiekenhuis in Den Haag hebben vandaag hun samenwerkingsovereenkomst verlengd voor de duur van zeven jaar. Het gaat om een contract voor volledige dienstverlening voor digitaal medisch beeldbeheer met behulp van Philips IntelliSpace PACS. Hiermee kunnen onderzoeksgegevens en medische beelden van patiënten eenvoudig en snel worden opgeslagen en uitgewisseld. De afgelopen 5 jaar werkten beide organisaties ook al samen op het vlak van medisch beeldbeheer.

Het contract omvat diensten voor service en onderhoud van het totale beeldbeheersysteem voor alle locaties van het ziekenhuis (inclusief Juliana Kinderziekenhuis, dat onderdeel is van het HagaZiekenhuis. De bestaande samenwerking wordt onder meer uitgebreid met een nieuw flexibel betalingsmodel, waarbij het HagaZiekenhuis een bedrag betaalt per gedaan radiologisch onderzoek. Jaarlijks worden in het HagaZiekenhuis 210.000 onderzoeken uitgevoerd.

“Voor de best mogelijke patiëntenzorg is radiologisch onderzoek zeer belangrijk. Daarom willen we beschikken over een uitstekende PACS dat bovendien betaalbaar is,” zegt Peter Kraaijeveld, manager van onder andere het Radiologisch Centrum. “Wij zijn er van overtuigd dat we door deze samenwerking de kwaliteit van onze patiëntenzorg kunnen continueren én verder ontwikkelen. Bovendien garandeert de financiële afspraak dat we de investering over een reeks van zeven jaren kunnen afschrijven, waardoor we binnen kleine marges precies weten wat we elk jaar moeten betalen.”

“We willen ziekenhuizen met onze innovaties breed ondersteunen bij het verbeteren van de zorg voor hun patiënten en hun doelstellingen in het beheersbaar houden van kosten,” zegt Henk Valk, General Manager van Philips Healthare Benelux. “De klinische gegevens van alle typen medische onderzoeken waarbij beeldvorming een rol speelt, worden optimaal geïntegreerd en de artsen van allelocaties beschikken straks over de laatste technologische mogelijkheden om die medische beelden snel op te slaan, op te roepen en met elkaar te delen. Dit maakt niet enkel betere zorg mogelijk, maar ook een sneller en efficiënter werkproces.”

Voor meer informatie:

Joost Maltha
Philips Healthcare
Tel. +31 6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com


Marnix Beekmans
HagaZiekenhuis
Tel. +31 70 210 44 22
E-mail: m.beekmans@hagaziekenhuis.nl  

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2012 een omzet van EUR 24.8 miljard – wereldwijd circa 116.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft leiderschapsposities op het gebied van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen; daarnaast op het gebied van scheerapparaten, mondverzorgingsproducten en huishoudelijke apparaten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

Over HagaZiekenhuis

Het HagaZiekenhuis is hét toonaangevende topklinisch opleidingsziekenhuis van de regio Haaglanden met 23 medisch specialistische opleidingen, waarvan 14 poortspecialismen. Het HagaZiekenhuis biedt uitstekende basiszorg en onderscheidende topklinische functies zoals het Hartcentrum en de geneeskunde bij kinderen in het Juliana Kinderziekenhuis. Bovendien huisvest het ziekenhuis één van de drukstbezochte SEH’s van Nederland. Bij het Ziekenhuis werken ruim 4000 mensen, waaronder 258 medisch specialisten. De omzet bedroeg in 2012 EUR 357 miljoen. Het Ziekenhuis werkt volgens het Planetree-concept. HagaZiekenhuis is lid van de Vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ)..