Philips vier keer bekroond op Australian International Design Awards 2013

juni 11, 2013

Eindhoven – Koninklijke Philips Electronics N.V. - (NYSE: PHG, AEX: PHI) heeft dit jaar op de Australian International Design Awards, georganiseerd door Good Design Australia, maar liefst vier prijzen in de wacht gesleept.

 

Twee van de prestigieuze Design Awards zijn gegaan naar producten van Philips Healthcare: het zuurstofsysteem SimplyGo en het apneumasker TrueBlue. En ook voor het strijkijzer PerfectCare Aqua en de Antumbra-gebruikersinterface voor verlichtingssystemen waren Design Awards weggelegd.

 

“We zijn er trots op dat onze design-gerichte innovaties kunnen bijdragen aan een betere kwaliteit van leven, en dat ze tevens door branchespecialisten op waarde worden geschat. We zijn vooral blij dat van de twee thuiszorgproducten de kwaliteit van het ontwerp op deze manier wordt erkend”, aldus Sean Carney, Chief Design Officer bij Philips.

 

“Het uitgangspunt voor onze ontwerpen is niet alleen de gebruiker, maar ook de gebruikscontext. Producten en oplossingen van Philips Healthcare worden steeds vaker ook buiten het ziekenhuis gebruikt. In het geval van onze producten SimplyGo en TrueBlue hebben de ontwerpers laten zien dat ze oog hebben voor de praktische toepassing in de thuisomgeving van patiënten, om zo voor een optimaal gebruiksgemak te zorgen.”

   Philips SimplyGo is het voor zuurstofpatiënten nu eenvoudiger dan ooit om buitenshuis actief te zijn. SimplyGo is de enige draagbare zuurstofconcentrator voor continue toediening die minder weegt dan 4,5 kilo. Philips TrueBlue is een prettig zittend gelmasker dat wordt gebruikt met CPAP-systemen voor de behandeling van obstructief slaapapneu, een aandoening waarbij mensen tijdens de slaap herhaaldelijk stoppen met ademhalen. Dit masker biedt met minimale aanpassingen meer comfort, stabiliteit en bewegingsvrijheid. De stijlvolle Philips PerfectCare Aqua maakt strijken eenvoudiger door middel van de OptimalTemp-technologie, die zorgt voor één perfecte instelling voor alle textielsoorten. Antumbra is een unieke gebruikersinterface van Philips Dynalite. Het paneel wordt gebruikt voor professionele verlichtings- en gebouwbeheertoepassingen, en het gehele oppervlak kan worden gebruikt voor meerdere bedieningsfuncties.

 

 

Verder was er nog een speciale vermelding voor het ontwerp van de Philips BodyGroom Plus, een multifunctioneel precisiescheerapparaat voor het hele lichaam.

 

Klik hier voor beeldmateriaal met hoge resolutie van alle bekroonde ontwerpen.

 

De uitreikingsceremonie van de Australian International Design Awards 2013 vond plaats op 30 mei 2013 in Sydney in het kader van het Australian International Design Festival.

 

About the Australian International Designs Awards
Presented by Good Design Australia, the Australian International Design Awards (AIDA) is Australia's longest-running design recognition program. The Good Design and Design Award trade marks are independent symbols of design excellence. Entries are assessed against the cornerstones of good design identified by AIDA as innovation, form, function, quality, safety and sustainability. The jury consists of respected Australian and international design experts who are selected for their expertise as well as ability to bring an individual perspective to the evaluation process. Good Design Australia is an international design promotion organisation that is dedicated to driving a greater demand for good design.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Marieke van Wichen
Philips Design
Tel: +31 6 211 63537
E-mail: marieke.van.wichen@philips.com

.

Over Koninklijke Philips N.V.

Koninklijke Philips N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2012 een omzet van EUR 24.8 miljard – wereldwijd circa 116.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft leiderschapsposities op het gebied van de cardiologie, spoedeisende zorg en zorg op afstand, energiezuinige verlichting en nieuwe verlichtingstoepassingen; daarnaast op het gebied van scheerapparaten, mondverzorgingsproducten en huishoudelijke apparaten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum..