Nieuwe MRI via luchtruim nieuwbouw Isala in

maart 18, 2013

Zwolle, Nederland - Met behulp van een hijskraan is vandaag een nieuwe MRI in de nieuwbouw van Isala geplaatst. Daarvoor werd in één van de gebouwen een deel van de gevel op de eerste verdieping verwijderd. De MRI moest wel via het luchtruim het nieuwe ziekenhuis in, omdat het apparaat met zesduizend kilo te zwaar en te groot is voor de lift.

 

Het gaat om een 3 Tesla MRI, de allernieuwste generatie MRI van leverancier Philips. Tesla staat voor de kracht van het magnetisch veld. De MRI’s waar Isala op dit moment gebruik van maakt, zijn 1,5 Tesla. De nieuwe MRI heeft dus een magnetisch veld dat twee keer zo krachtig is. Dit levert sneller en meer gedetailleerde beelden op, waardoor sommige ziektebeelden beter vastgesteld kunnen worden. De afdeling Radiologie gaat de nieuwe MRI onder meer gebruiken voor onderzoeken naar hersenactiviteit. Dankzij het sterkere magnetische veld zijn de beelden van de hersenen duidelijker. Dat helpt bijvoorbeeld een neurochirurg bij het opereren van een tumor. Ander voordeel van de nieuwe MRI is de grotere tunnel waar de patiënt in ligt. Daardoor voelen patiënten zich tijdens het scannen minder snel claustrofobisch.

 

MRI Tesla 3
MRI (Magnetic Resonance Imaging) wordt toegepast om gedetailleerde beelden te maken van het menselijk lichaam. Medici maken gebruik van MRI voor onderzoek van gewrichten, bloedvaten, het zenuwstelsel en organen. Voor het opvangen en verwerken van de (radio-) signalen maken de gangbare MRI-scanners gebruik van analoge technieken. Het nieuwe Philips Ingenia-systeem werkt digitaal en ontvangt en verwerkt de signalen direct en op de plek die zich het dichtst bij de patiënt bevindt: in de ontvangstspoel. Die spoel is geïntegreerd in de patiëntentafel en kan zo het hele lichaam bestrijken.

 

De plaatsing van het MRI-systeem maakt onderdeel uit van de meerjarige partnership die Isala klinieken en Philips in september 2012 aankondigden. Een onderdeel van deze unieke samenwerking is dat Philips de nieuwbouw van het ziekenhuis de komende jaren voorziet van moderne medische apparatuur.

Meer informatie over de samenwerking tussen Philips en Isala klinieken:
http://www.newscenter.philips.com/nl_nl/standard/about/news/press/20120924-philips-en-isala-klinieken-partnership.wpd

 

* Niet te koop in Canada, Brazilië, Saudi-Arabië, Servië en Australië in afwachting van toestemming door de verantwoordelijke regelgevende instanties.

Plaatsing 3 Tesla MRI in nieuwbouw Isala

Plaatsing 3 Tesla MRI in nieuwbouw Isala

Plaatsing 3 Tesla MRI in nieuwbouw Isala

Plaatsing 3 Tesla MRI in nieuwbouw Isala

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Joost Maltha
Philips Healthcare
Tel. +31 6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2012 een omzet van EUR 24.8 miljard – wereldwijd circa 118.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft leiderschapsposities op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, home & portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.