Philips biedt nieuwe innovaties om beeldvorming voor meer patiënten toegankelijk te maken


Op ECR 2013 gepresenteerde oplossingen transformeren zorg als antwoord op de economische uitdagingen waar radiologie-afdelingen en radiologen wereldwijd* mee te maken hebben

maart 8, 2013

Wenen (Oostenrijk) – Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) introduceert drie nieuwe beeldvormingssystemen om radiologie-afdelingen te helpen meer patiënten en meer soorten klinisch onderzoek af te handelen. Philips vervolgt de in het kader van Imaging 2.0 ingeslagen weg om te komen tot betere samenwerking en integratie, meer patiëntgerichtheid en verbeterde economische waarde. Alle drie de systemen die worden gepresenteerd op het European Congress of Radiology 2013 (ECR 2013) combineren de mogelijkheden voor een hoge doorvoer van patiënten met functionaliteit en geavanceerde toepassingen voor klinische beeldvorming.

 

Het is alom bekend dat een vergrijzende bevolking en de toename van chronische ziekten de gezondheidszorg enorm onder druk zetten. Doordat radiologie onmisbaar is geworden bij diagnose en behandeling, wordt die druk ook op radiologie-afdelingen gevoeld. Het transformeren van de zorg vereist de ontwikkeling van nieuwe klinische oplossingen voor beeldvorming, snellere manieren om samen te werken en het bieden van ongeëvenaarde economische waarde, zodat meer patiënten toegang krijgen tot zorg. Philips heeft onlangs besloten tot een versnelde uitvoering van het investerings- en innovatiebeleid om de toegang tot de zorg uit te breiden. Met deze introducties maakt Philips optimaal gebruik van de groeiende wereldwijde aanwezigheid van de onderneming.

 

“Het is voor ziekenhuizen en klinieken, hoe groot of klein ook, voortdurend passen en meten om meer patiënten te behandelen en om de wachtlijsten korter te maken, terwijl de budgetten meestal steeds krapper worden”, aldus Gene Saragnese, CEO Imaging Systems bij Philips. “Wij helpen ze om die uitdaging het hoofd te bieden door betaalbare beeldvormingssystemen met eersteklas functionaliteit en beeldkwaliteit te bieden die medische en economische meerwaarde opleveren.”

 

Op ECR 2013 introduceert Philips het Multiva 1.5T MRI- systeem¹ , dat hoge productiviteit koppelt aan de mogelijkheid om verder te gaan dan standaard MRI-toepassingen. Met de Multiva 1.5T bouwt Philips voort op zijn innovatieve en bewezen technologieën van de Ingenia- en Achieva-platforms. Centraal staat de FlexStream-werkstroom die zorgt voor een efficiëntere spoelbediening bij hoofd-, wervelkolom- en lichaamsscans en bij musculoskeletaal en neurovasculair onderzoek, waardoor de scanner tot 40% sneller kan worden ingesteld. Verder biedt de Multiva 1.5T een tot 16 maal snellere beeldvorming en levert het systeem hoogwaardige beelden van grote anatomische gebieden voor hogere diagnostische betrouwbaarheid, en een aantal mogelijkheden om het comfort en beleving voor patiënten te verbeteren.

 

“Ik denk dat Multiva de beste kosten-batenverhouding biedt op de huidige markt. De beeldkwaliteit is briljant, en de kosten voor routinescans, geavanceerde scans en onderzoek zijn alleszins redelijk. Zelfs bij oudere patiënten is de tijd om van patiënt te wisselen enorm afgenomen, waardoor we rond 20 patiënten per dag kunnen scannen. Bovendien kunnen we een geavanceerde beeldvorming uitvoeren van alle plekken in het lichaam en het brein, en kunnen we bijvoorbeeld letsel in het kraakbeen van de knie en kleine gewrichtsbanden in de pols prachtig visualiseren”, aldus dr. Christof Walter, mede-eigenaar van het Radiologiezentrum Trier in Duitsland.

 

Daarnaast wordt het DuraDiagnost DR-systeem² gedemonstreerd. Voortbouwend op 20 jaar ervaring op het gebied van directe digitale röntgenbeeldvorming brengt deze kosteneffectieve oplossing van Philips de voordelen van DR (digitale radiografie) binnen het bereik van meer radiologie-afdelingen. Eén zo'n voordeel is dat beelden binnen luttele seconden beschikbaar zijn en eenvoudig kunnen worden opgeslagen en gedeeld, wat voor een efficiëntere werkstroom zorgt. DuraDiagnost maakt gebruik van hoogwaardige functies zoals UNIQUE-beeldverwerking en de Eleva-gebruikersinterface die er automatisch en intuïtief voor zorgen dat bij elk onderzoek de juiste beeldinstellingen worden gebruikt. Het systeem is verkrijgbaar in drie configuraties, waarvan de eerste twee een volledig spectrum aan onderzoeken bestrijken. De Efficiency Room met dubbele detector zorgt voor een hoge doorstroming van patiënten doordat snel kan worden gewisseld tussen verschillende soorten onderzoek. De Compact Room heeft een unieke indeling die in kleine ruimtes past. En tot slot maakt de Focus Room op tafelbasis meer flexibiliteit mogelijk bij het indelen van de afdeling tegen een betaalbaar investeringsbedrag.

 

“Digitale radiografie met DuraDiagnost van Philips heeft in ons radiologiecentrum op veel bijval kunnen rekenen – van onze patiënten, onze radiologen en met name onze technici. Het hele werkstroomproces is snel, eenvoudig en efficiënt, waardoor we meer tijd aan patiënten kunnen besteden. DuraDiagnost voldoet zowel in medisch als in economisch opzicht aan onze eisen. We kunnen al onze patiënten gepersonaliseerde medische zorg bieden en tegelijkertijd zorgen dat we binnen een redelijk budget blijven”, vertelt dr. Kathrin Scharfetter, medisch specialist voor diagnostische en pediatrische radiologie in Röntgenpraxis Eppendorfer Baum, Hamburg (Duitsland).

 

Ten slotte maakt Philips ook een splinternieuwe configuratie van zijn bewezen Ingenuity-serie CT-scanners bekend. De Ingenuity Flex is een zogenaamde '16-slice' CT-scanner die met snelle acquisitie en reconstructie voor een hoge beeldvormingscapaciteit zorgt en zo werkstromen efficiënter maakt, waardoor medici meer tijd aan hun patiënten kunnen besteden. Doordat de scanner zeer flexibel is, is hij ideaal voor routinematige en cardiale CT-beeldvorming. Daarnaast biedt Ingenuity Flex waardevolle geavanceerde klinische toepassingen met behulp van de Extended Brilliance Workspace van Philips, die medici helpt om hun praktijk te differentiëren. Met de optie iDose4 biedt het systeem gepersonaliseerde beeldkwaliteit bij lage stralingsdoses. Daarnaast maakt Ingenuity Flex de controle en melding van gepersonaliseerde stralingsdoses mogelijk om de dosis per patiënt afzonderlijk te kunnen beheren. Dankzij aanvullende upgrade-opties kan het systeem naar behoefte worden uitgebreid, zodat de klant maximaal rendement uit zijn investering kan halen.

 

Op ECR 2013 worden daarnaast de AlluraClarity³ en MicroDose SI geïntroduceerd. Bezoek de Philips-stand van 7 t/m 11 maart op ECR 2013 in Expo-hal A (nr. 102) of kom kijken in de mammografie-truck die bij de ingang staat. Kijk voor meer details, aanvullend materiaal en beelden op www.philips.com/ecr.

 
*Niet alle systemen zijn wereldwijd beschikbaar; zie eindnoten ¹, ² en ³.

 

¹ MR Multiva is niet verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Canada en een aantal andere markten in afwachting van toestemming voor de lokale markt.
² DXR DuraDiagnost is niet verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Canada en Japan.
³ AlluraClarity is niet verkrijgbaar in de Verenigde Staten en Canada.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Philips Benelux
Joost Maltha
Tel. +31 40 27 80125
E-mail: joost.maltha@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2011 een omzet van EUR 22,6 miljard – wereldwijd circa 122.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming is marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op http://www.philips.nl/nieuwscentrum.

.