Philips wil belang in joint venture Philips-Neusoft Medical Systems (PNMS) verkopen aan Neusoft Medical Systems


Team van maximaal 150 technici en ondersteunende medewerkers wordt in het kader van voorgenomen transactie overgeplaatst van PNMS naar nieuw ontwikkelingscentrum van Philips in Shenyang

februari 5, 2013

Amsterdam en Shenyang (China) – Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) heeft vandaag bekendgemaakt dat de onderneming een convenant is aangegaan met de intentie om zijn belang van 51% in Philips-Neusoft Medical Systems (PNMS) te verkopen aan Neusoft Medical Systems en zijn buitenlandse deelnemingen. PNMS is een joint venture tussen Philips en Neusoft Medical Systems, een in Shenyang gevestigde dochteronderneming van Neusoft Corporation (SSE: 600718). In het kader van de voorgenomen overeenkomst wordt een team van 100 à 150 technici en ondersteunende medewerkers overgeplaatst van de joint venture naar een nieuw ontwikkelingscentrum van Philips in Shenyang. De desbetreffende technici en medewerkers zijn gespecialiseerd in systemen en onderdelen die worden gebruikt voor computertomografie (CT). Er zijn geen nadere financiële gegevens met betrekking tot de voorgenomen transactie bekendgemaakt.

De ondertekening van de definitieve overeenkomsten en de afronding van de transactie vinden naar verwachting voor het eind van 2013 plaats. De afronding van de transactie vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring van de aandeelhouders en toezichthoudende instanties.

Philips en Neusoft blijven samenwerken bij de levering van onderdelen en OEM-systemen (Original Equipment Manufacturer). Beide ondernemingen streven naar een naadloze overgang zonder gevolgen voor de levering van systemen aan klanten. Alle huidige medewerkers van PNMS blijven werkzaam bij dat bedrijf, met uitzondering van het team dat naar het ontwikkelingscentrum in Shenyang wordt overgeplaatst.


De door Philips in China ontwikkelde en geproduceerde beeldvormingssystemen zijn gericht op de groeiende waarde- en prestatiesegmenten van de markt in China en de rest van de wereld. Philips ontwikkelt en produceert in China momenteel onderdelen en systemen voor computertomografie (CT), magnetische resonantie (MR), echografie, nucleaire geneeskunde en röntgenbeeldvorming in een nieuw productie- en R&D-centrum in Suzhou. Daarnaast worden in Shanghai echografiesondes ontwikkeld en geproduceerd.

Voor nadere persinformatie kunt u contact opnemen met:

Joost Akkermans
Philips Corporate Communications
Tel: +31 6 3175 8996
Email: joost.akkermans@philips.com

 

Song Hui
Philips Corporate Communications Greater China
Tel: +86 10 8527 3080
Email: hui.song@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2012 een omzet van EUR 24.8 miljard – wereldwijd circa 118.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft leiderschapsposities op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, home & portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.
 

 

 

Forward-looking statements

 

This release may contain certain forward-looking statements with respect to the financial condition, results of operations and business of Philips and certain of the plans and objectives of Philips with respect to these items. By their nature, forward-looking statements involve risk and uncertainty because they relate to events and depend on circumstances that will occur in the future and there are many factors that could cause actual results and developments to differ materially from those expressed or implied by these forward-looking statements.

 

 


 

.