Gemeente Zwolle en buurtbewoners laten duurzame lichtmast in Aa-landen branden

januari 31, 2013

Fietsers op de rotonde zijn beter zichtbaar

Lichtmast met Philips LED-verlichting is energiezuiniger 

 

Zwolle, Nederland – De lichtmast op de rotonde aan de Rijnlaan/Merwedelaan in Aa-landen is vervangen voor een duurzame variant met Philips LED-verlichting. Het betreft een gemeenschappelijk initiatief van buurtbewoners en de gemeente Zwolle.

 

In november 2011 is het project 'Energie maakt je warm' gestart, waarin de inwoners van Zwolle zijn uitgedaagd om zoveel mogelijk energie te besparen. Daarbij konden zij de hulp van een energiecoach inroepen. Bewoners van de Aa-landen en hun energiecoach Henk Nico van den Berg bespaarden samen de meeste energie en wonnen zo het project. Zij besloten hun prijs te besteden aan de realisatie van een lichtmast met LED-verlichting.

 

Vergeleken met de oude situatie bespaart de lichtmast energie en een ander voordeel is dat fietsers op de rotonde beter zichtbaar zijn.

 

Op donderdagavond 31 januari 2013 vond de officiële ingebruikname plaats. Met een symbolische druk op de knop zorgden wethouder Erik Dannenberg, Henk Nico van den Berg en Nic van Koningsbruggen van Philips ervoor dat de lichtmast ging branden.

 

'Energie maakt je warm' is een gezamenlijk initiatief van Natuur en Milieu Overijssel, de gemeente Zwolle en de drie Zwolse woningcorporaties SWZ, deltaWonen en Openbaar Belang.

 

Ingebruikname lichtmast Zwolle. Fotograaf:Harry ten Klooster

Ingebruikname lichtmast Zwolle. Fotograaf:Harry ten Klooster

Ingebruikname lichtmast Zwolle. Fotograaf:Harry ten Klooster

Ingebruikname lichtmast Zwolle. Fotograaf:Harry ten Klooster

Neem voor meer informatie contact op met:

Monique Kartouw
communicatieadviseur gemeente Zwolle
Tel 038 498 41 19
M.Kartouw@zwolle.nl 

 

Liesbeth De Smedt
External Communications Manager, Lighting
Philips Electronics Nederland B.V
Tel +31 6 1134 8365
liesbeth.de.smedt@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHIA) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2012 een omzet van EUR 24.8 miljard – wereldwijd circa 118.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft leiderschapsposities op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, home & portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.
 

.