Philips en het Laurentius Ziekenhuis Roermond sluiten ziekenhuisbrede overeenkomst voor patiëntbewakingsmonitoren


Geavanceerde uniforme patiëntbewaking maakt sneller inspelen op negatieve veranderingen in gezondheidstoestand patiënt mogelijk

december 10, 2012

Eindhoven, Roermond – Koninklijke Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) en het Laurentius Ziekenhuis in Roermond hebben vandaag aangekondigd een overeenkomst te hebben getekend voor de ziekenhuisbrede aanschaf van nieuwe patiëntbewakingssystemen. Het ziekenhuis krijgt hiermee één uniform platform voor patiëntbewaking om de vitale functies van patiënten te bewaken en om snel en tijdig in te kunnen spelen op negatieve veranderingen in hun gezondheidstoestand.

 

De Philips bewakingsmonitoren worden begin volgend jaar geïnstalleerd op de verschillende afdelingen in het Laurentius Ziekenhuis, waaronder de afdelingen Intensive Care, Spoed Eisende Hulp, Cardiologie, Neurologie, Maag-darm-levercentrum, Verloskamers en de Kinderafdeling. Jack Thiadens, voorzitter Raad van Bestuur Laurentius Ziekenhuis: “Met deze overeenkomst met Philips hebben we een prima afspraak over nieuwe bewakingsapparatuur. Intelligente patiëntbewakingsystemen kunnen ons helpen al in een vroeg stadium in te grijpen om kritieke situaties te voorkomen, wat in aanzienlijke mate bijdraagt aan verbetering van de veiligheid van de patiënt.”

 

Jack Peeters, afdelingsmanager medische informatietechnologie Laurentius Ziekenhuis: “De huidige systemen waren aan vervanging toe en we kiezen nu bewust voor één uniform platform, zodat specialisten, die vaak op verschillende afdelingen werkzaam zijn, optimaal bekend zijn met de bewakingsmonitoren. Bovendien is de inzet van bewakingsmonitoren op de verloskamers en in het maag-darm-levercentrum nieuw.”

 

Het Philips’ bewakingsmodel IntelliVue MX800 wordt op de IC en SEH geplaatst aan het bed van de patiënten. Hiermee kunnen de algehele gezondheid en vitale functies van patiënten nauwkeurig worden bewaakt. De monitor is in staat de kleinste veranderingen in de toestand van de patiënt waar te nemen en kan ondersteunen in het herkennen van vroege symptomen van ernstige complicaties zoals bijvoorbeeld sepsis. De arts krijgt met dit systeem bovendien direct aan het patiëntenbed en bij de patiënt toegang tot diens medische informatie en kan zelf nieuwe data invoeren en versturen. Dit laatste is nieuw ten opzichte van de huidige systemen.

 

Ook wordt de Philips IntelliVue X2 in gebruik genomen. Dit is een geavanceerd klein draagbaar systeem. Hiermee wordt de veiligheid van patiënten verhoogd tijdens vervoer in het ziekenhuis, of als zij op eigen gelegenheid tijdens hun herstel de verpleegkamer willen verlaten. Jack Peeters: “Tijdens het vervoer van patiënten naar andere afdelingen treedt er geen dataverlies op. De bewakingsparameters worden ook tijdens het vervoer opgeslagen. De nieuwe bewakingssystemen communiceren draadloos met centrale afdelingsposten van waaruit het personeel op effectieve wijze toezicht kan houden op de patiënten. Ook als de patiënt naar een andere afdeling verhuisd zijn de gegevens gekoppeld.”

 

“Wij zijn bijzonder verheugd met deze overeenkomst met het Laurentius Ziekenhuis. Als wereldwijd marktleider op het gebied van patiëntbewakingsoplossingen loopt Philips voorop met innovaties om het zorgpersoneel op ieder moment een compleet beeld te geven van de toestand van de patiënt. Zo willen we bijdragen aan verbetering van de kwaliteit van de patiëntenzorg en maken we het werk van het personeel eenvoudiger. Het Laurentius zal straks kunnen beschikken over onze meest geavanceerde systemen om de toestand van patiënten op ziekenhuisafdelingen en in kritische zorgsituaties zeer zorgvuldig te kunnen bewaken,” zegt Hans Bossink, General Manager van Philips Healthcare Benelux.

Philips IntelliVue MX800

 Met de Philips IntelliVue MX800 kunnen de algehele gezondheid en vitale functies van patiënten nauwkeurig worden bewaakt. De monitor is in staat de kleinste veranderingen in de toestand van de patiënt waar te nemen en kan ondersteunen in het herkennen van vroege symptomen van ernstige complicaties zoals bijvoorbeeld sepsis.

Philips IntelliVue MX800

 Met de Philips IntelliVue MX800 kunnen de algehele gezondheid en vitale functies van patiënten nauwkeurig worden bewaakt. De monitor is in staat de kleinste veranderingen in de toestand van de patiënt waar te nemen en kan ondersteunen in het herkennen van vroege symptomen van ernstige complicaties zoals bijvoorbeeld sepsis.

Philips IntelliVue X2

 De Philips IntelliVue X2 is een geavanceerd klein draagbaar patiëntbewakingssysteem. Hiermee wordt de veiligheid van patiënten verhoogd tijdens vervoer in het ziekenhuis, of als zij op eigen gelegenheid tijdens hun herstel de verpleegkamer willen verlaten.

Gelieve voor verdere persinformatie, beeldmateriaal contact op te nemen met:

Joost Maltha
Woordvoerder Philips Healthcare
Tel. +31 6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com

 

Ingrid Janssens
Communicatiefunctionaris Laurentius Ziekenhuis
Tel. +31 475 382951
E-mail: ingrid.janssens@lzr.nl

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2011 een omzet van EUR 22,6 miljard – wereldwijd circa 121.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming is marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op http://www.philips.nl/nieuwscentrum.

.