Philips Saeco introduceert Exprelia Evo en Intelia Evo Latte+ voor de perfecte latte macchiato


Beide nieuwe Saeco-apparaten ontvingen certificering Italian Tasters

november 22, 2012

Eindhoven - Philips Saeco introduceert twee nieuwe volautomatische espressomachines: de Exprelia Evo en de Intelia Evo Latte+. Met deze introductie is het nu eenvoudiger dan ooit om een van de populairste combinaties van koffie en melk thuis te bereiden: de latte macchiato. Met beide apparaten kan door één druk op de knop thuis van een perfecte, drielaagse latte macchiato, een romige cappuccino of één van de vele koffiespecialiteiten met een heerlijke smaak worden genoten. Zowel de Exprelia Evo als de Intelia Evo Latte+ zijn gecertificeerd door het Centro Studi Assaggiatori – het smaakinstituut van de Italian Tasters.

 

Gecertificeerd door de Italian Tasters
Het Centro Studi Assaggiatori, opgericht in 1990, is een gerenommeerde onderzoeksdienst in Italië voor sensorische analyses van producten en diensten. Het centrum onderzoekt onder andere espresso via een multisensorische benadering; op basis van zicht wordt het crema-laagje beoordeeld, via reuk het koffie-aroma, met tastzin de ‘body’ van de koffie en tot slot wordt het evenwicht tussen bitterheid en zuurgraad beoordeeld door de smaakzin.

 

Het zetproces voor espresso, cappuccino en nu ook latte macchiato voldoet aan de strenge eisen die door Philips Saeco werden vastgelegd en is nu ook erkend door het Centro Studi Assaggiatori. Het gevolg hiervan is de certificering van onze espressomachines. De technische productiestandaarden zorgen ervoor dat iedere kop espresso, cappuccino en latte macchiato die thuis wordt gezet van de beste kwaliteit is. Naast het bestaande Espresso Perfetto-certificaat en het Cappuccino Perfetto-certificaat van het Centro Studi Assaggiatori, dragen de Exprelia Evo en de Intelia Evo Latte+ van Philips Saeco nu beide het “Latte Macchiato Perfetto”-certificaat. De hoogste norm voor een perfecte latte macchiato.

 

De kwaliteitseisen voor een “Latte Macchiato Perfetto”
De “Latte Macchiato Perfetto” van Philips Saeco kwam tot stand door testen uit te voeren onder 120 consumenten en twintig gekwalificeerde juryleden. Een gebalanceerde smaak, met als vertrekpunt de “Espresso Perfetto” van Philips Saeco, bleek van essentieel belang. De volautomatische espressomachines van Philips Saeco voldoen aan strenge, technische kwaliteitseisen waardoor de oorspronkelijke kwaliteit van de koffiebonen en melk bewaard blijft, en de latte macchiato geen chemische, biologische of branderige afwijkingen heeft. De latte macchiato heeft een intens aroma, door een perfecte balans tussen espresso en melk.

 

Barista-kwaliteit
Daarnaast is het belangrijk dat de espresso die aan de basis van deze koffievariaties ligt perfect is. De keramische molens van Philips Saeco zorgen ervoor dat de koffiebonen verschillend gemalen worden, in functie van de granen, zodat je een consistent resultaat krijgt. Het keramisch materiaal raakt nooit oververhit en zorgt voor een Italiaanse smaakervaring van barista-kwaliteit. Daarnaast beschikken de apparaten over een instelbare “pre-brewing”-functie die de gemaalde koffiebonen bevochtigt, voordat het echte koffiezetten begint. Zo komen de aroma’s langzaam vrij, wat leidt tot een intensere smaak. De sterkte van elke kop koffie kan geregeld worden door simpelweg te draaien aan de handgreep, of je nu liefhebber bent van de meest intense espresso of liever een milde kop koffie drinkt. Dankzij Philips Saeco’s gepatenteerde “Latte Perfetto”-technologie - een extrasnel verwarmingssysteem - zijn de perfecte cappuccino en latte macchiato altijd binnen handbereik. Beide nieuwe apparaten hebben een geïntegreerde melkfunctie met een ‘Easy Refill’-optie.

 

Exprelia Evo: innovatieve machine met vernieuwd design
De Exprelia Evo beschikt over diverse technologische kenmerken en een vernieuwd design ten opzichte van de huidige serie Exprelia-apparaten van Philips Saeco. De machine beschikt over een roestvrijstalen afwerking en robuuste uitstraling. Met de Exprelia Evo kan de gebruiker de machine instellen op basis van verschillende parameters. De “Perfetto”-instellingen zijn al in de machine voorgeprogrammeerd: in het menu kan de gebruiker kiezen uit diverse Italiaanse koffievariaties. Het onderhouden en schoonhouden van de Exprelia Evo is heel eenvoudig. Met de geïntegreerde melkkaraf, met een extra snel verwarmingssysteem voor de melk en een zelfreinigende functie die na elke melkdrank automatisch werkt, is het apparaat in een handomdraai schoon en altijd klaar om de perfecte cappuccino en latte macchiato te bereiden. Verder beschikt het apparaat over een aantal technische innovaties, zoals een display met OLED (Organic Light Emitting Diode)-technologie dat minder energie verbruikt. Deze innovatie is eerder met succes toegepast op producten als televisies, lampen en mobiele telefoons. De automatische reinigings- en ontkalkingscyclus, het geautomatiseerde reinigingsproces van het melkcircuit en de vaatwasmachinebestendige melkkaraf maken de nieuwe machine extra eenvoudig te reinigen. Bovendien kan de zetgroep (de kern van elke volautomatische koffiemachine) eenvoudig verwijderd, gespoeld en opnieuw geplaatst worden.

 

Intelia Evo Latte+: alle espressocombinaties met melk binnen handbereik
De Intelia Evo Latte+ is de nieuwste toevoeging aan de Intelia-familie van Philips Saeco. Met dit nieuwe apparaat is het thuis maken van een perfecte espressovariatie met melk nog nooit zo eenvoudig geweest. Met de Intelia Evo Latte+ kan met één druk op de knop een prachtige latte macchiato, romige cappuccino en heerlijk opgeklopt melkschuim bereid worden. De Intelia Evo Latte+ beschikt over technologische functies, zoals een kleurgecodeerde gebruikersinterface (groen betekent dat het apparaat klaar is voor gebruik, geel betekent dat de machine aan het opwarmen is, en rood geeft aan dat het tijd is voor onderhoud). Met een druk op de knop kan de favoriete koffievariatie geselecteerd worden. De geïntegreerde melkkan heeft een zelfreinigende functie die het circuit na elke bereide melkdrank automatisch schoonmaakt. De Intelia Evo Latte+ heeft een roestvrijstalen afwerking en straalt hierdoor een lange levensduur uit. De automatische reinigings- en ontkalkingscyclus, het geautomatiseerde reinigingsproces van het melkcircuit en de vaatwasmachinebestendige melkkaraf maken de nieuwe machine extra eenvoudig te reinigen. Bovendien kan de zetgroep (de kern van elke volautomatische koffiemachine) eenvoudig verwijderd, gespoeld en opnieuw geplaatst worden.

 

 

De Exprelia Evo is nu in Nederland verkrijgbaar in twee modellen voor de onderstaande marktadviesprijzen:
HD8855/01: € 1229,99
HD8857/01: €1329,99 

 

De Intelia Evo Latte+ HD8754/11 is nu in Nederland verkrijgbaar voor de aanbevolen verkoopprijs van € 919,99.

Philips Saeco Exprelia Evo HD8855

Philips Saeco Exprelia Evo HD8855

Philips Saeco Exprelia Evo HD8857

Philips Saeco Exprelia Evo HD8857

Philips Saeco Intelia Evo Latte+ HD8754

Philips Saeco Intelia Evo Latte+ HD8754

Gelieve voor verdere persinformatie en beeldmateriaal contact op te nemen met:

Saskia Maas
Senior PR Manager Philips
E-mail: Saskia.maas@philips.com
Tel: 040-2785030

 

Florie Schmits
OneVoice
E-mail: Florie.schmits@ketchum.com 
Tel. 020-4874000

 

Voor consumenteninformatie kunt u contact met ons opnemen via www.philips.nl/support of via 0900 202 11 77 (€ 0,50/gesprek)

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2011 een omzet van EUR 22,6 miljard – wereldwijd circa 122.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming is marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op https://www.philips.nl/nieuwscentrum

.