Philips innoveert met Zoom Whitening en VisaPure voor gezondheid en welzijn in de thuisomgeving van mensen


Witte tanden en een gezonde huid voor een verhoogd welzijn

november 13, 2012

Eindhoven - Philips streeft ernaar een bijdrage te leveren aan een gezond en prettig leven. Dit doen we door gezondheid en welzijn van consumenten centraal te stellen bij het ontwikkelen van innovaties. Mondverzorging en Huidverzorging zijn belangrijke gebieden waarin de komende jaren nieuwe oplossingen worden ontwikkeld. Want met ‘gezondheid’ wordt niet uitsluitend de medische aspecten van gezondheid bedoeld. Fit blijven, goed in je vel zitten en een gezonde levensstijl zijn hierbij even belangrijke aspecten.


De manier waarop Philips de persoonlijke gezondheid voor consumenten herdefinieert is gebaseerd op consumenteninzichten en het toepassen van de klinische expertise van Philips binnen de gezondheidssector en de verregaande historie op het gebied van licht. Zodoende worden professionele inzichten binnen de Philips sectoren Healthcare en Lighting, in combinatie met de behoeftes die wij signaleren in de maatschappij, omgevormd tot relevante oplossingen voor mensen thuis. Daarnaast werkt Philips ook, op grote schaal, samen met externe professionals zodat nog diepere inzichten daadwerkelijk leiden tot de meest relevante oplossingen op basis van de beste technologie.


Hoe mensen zorgdragen voor hun mondgezondheid en huidkwaliteit is van invloed op de gezondheid en het welzijn van het totale lichaam. Philips introduceert hiervoor Zoom Whitening voor stralend witte tanden en VisaPure; voor de meest grondige huidreiniging thuis.

 

Zoom Whitening voor een stralende glimlach


Onderzoek laat zien dat het verwaarlozen van het gebit kan leiden tot uiteenlopende mondproblemen die ernstige gevolgen voor de gezondheid kunnen hebben. Slechte mondhygiëne wordt in verband gebracht met hartaandoeningen, diabetes en complicaties tijdens de zwangerschap. Door consumenten te helpen met complete oplossingen om hun mondgezondheid te bevorderen leveren we ook een positieve bijdrage aan de rest van hun gezondheid.


De Philips Sonicare productlijn, met de nieuwste Sonicare DiamondClean elektrische tandenborstel en de Sonicare Airfloss, vormen de basis van mondverzorgingsproducten waarbij het verwijderen van plaque op en tussen de tanden centraal staat.

 

Echter, Philips gaat een stap verder. Onderzoek wijst uit dat er een directe link bestaat tussen mondverzorging en iemands zelfperceptie. Naast een gezond gebit heeft ook het hebben van een wit gebit invloed op het gevoel van welzijn en voelen mensen zich meer zelfverzekerd. Daarnaast bestaat er een direct verband tussen onze reinigingsgewoonten en hoe we ons voelen over ons uiterlijk. Dat betekent dus dat een stralende en wittere glimlach mensen ook kan helpen om hun poetsgewoonten te verbeteren.


Met de introductie van Zoom Whitening maakt Philips het professioneel bleken van het gebit op een veilige manier toegankelijk. Zoom DayWhite en Zoom NiteWhite zijn de enige bleekoplossingen voor thuisgebruik met ‘Amorf Calcium Fosfaat ‘(ACP); een gepatenteerde technologie van de American Dental Association. Van ACP technologie is wetenschappelijk bewezen dat het niet alleen de gevoeligheid van de tanden tegengaat maar ook bijdraagt aan het remineralisatie proces na het bleken, het terug verkleuren van de tanden minimaliseert en tanden een mooie glans geeft.


Philips Zoom DayWhite is een bleekoplossing voor thuisgebruik en wordt door een tandheelkundige (tandarts of mondhygiëniste) verstrekt in de vorm van bleeklepels met bleekgel. De bleeklepels worden twee keer per dag gedragen gedurende 15 tot 30 minuten, afhankelijk van het advies van de tandarts. Binnen twee weken hebben consumenten een mooie witte glimlach. Philips Zoom DayWhite met ACP voldoet aan de nieuwste richtlijnen van de Europese Commissie door niet meer dan 6% waterstofperoxide te gebruiken en is daarmee veilig voor de consument. Voor mensen die liever tijdens het slapen het gemak willen ervaren van bleken, is Philips Zoom NiteWhite ontworpen. Deze oplossing bevat speciale bleeklepels die de tandheelkundige op maat maakt om ’s nachts over het boven- en ondergebit te dragen. Men hoeft enkel de bleeklepel te vullen met de bleekgel, te gaan slapen en wakker te worden met een wittere glimlach. De tandheelkundige kan kiezen uit een aantal concentraties van Philips Zoom NiteWhite.


Zoom Whitening werd als onderdeel van Discus Dental in 2010 door Philips overgenomen en vormt een essentiële aanvulling op het portfolio van mondverzorgingsoplossingen.


VisaPure; de meest grondige huidreiniging voor een mooie en gezonde huid

 

VisaPure komt voort uit de stijgende interesse voor technologische schoonheidsoplossingen voor thuisgebruik om de huid in goede conditie te brengen en te houden. Het dagelijkse schoonmaakritueel is essentieel en men gebruikt het liefst de eigen vertrouwde reinigingsmiddelen. Philips introduceert met VisaPure een nieuwe technologie dat het reinigingsritueel naar een hoger niveau tilt en aantoonbaar 10x effectiever is dan reinigen met de hand. Daarnaast verwijdert VisaPure meer dode huidcellen dan een manuele reiniging wat zorgt voor een stralende gezonde huid.


 

Naast een optimaal gereinigde huid verhoogt VisaPure de opname van de nadien aangebrachte crème of lotion en verbetert hiermee het hydraterende effect ervan. VisaPure biedt een grondige maar opvallend zachte reiniging van slechts één minuut voor een schone, zachte en stralende huid, eenvoudig ingepast in het bestaande dagelijkse reinigingsritueel.


De Philips VisaPure borstel combineert een roteer- en pulseerbeweging. De verticaal pulserende beweging haalt voorzichtig onzuiverheden zoals vuil, dode huidcellen en make-up resten in de huid omhoog. De roterende beweging veegt de onzuiverheden weg waarna een diep gereinigde huid achterblijft. Het product heeft twee verschillende reinigingstanden; ‘Gentle Cleansing’ voor een milde en zachte reiniging en ‘Deep Cleansing’ voor een comfortabele maar meer intensieve reiniging.


VisaPure is ontwikkeld via intern onderzoek bij Philips en in samenwerking met externe huidverzorgingslaboratoria, en is de nieuwste innovatie in de categorie SkinCare. In deze categorie werd al eerder de Philips lichtexpertise geïntegreerd in thuisoplossingen voor het verjongen van de huid met lasertechnologie (RéAura) en het verwijderen van ongewenst haar met IPL technologie (Lumea). In samenwerking met onafhankelijke dermatologen is Philips erin geslaagd hiermee professionele en dure oplossingen toegankelijk te maken voor thuisgebruik op een veilige manier.

 

 

Het in 2011 geïntroduceerde RéAura (laser skin rejuvenation) is een bewezen product voor huidverjonging op basis van de nieuwste lichttechnologieën en is het eerste professionele huidverjongingsproduct voor thuisgebruik. Het revolutionaire apparaat werd ontwikkeld in samenwerking met de makers van Fraxel® lasertechnologie, een non-invasieve behandeling die al meer dan tien jaar wordt gebruikt door dermatologen. De lasertechnologie bevordert het natuurlijke verjongingsproces van de huid door duizenden microscopisch kleine laserstralen die tijdens elke behandeling de huid belichten. Met RéAura ontstaat een egalere teint, vermindering van fijne lijntjes en een verbeterde huidtextuur.

 

Lumea werd in 2010 geïntroduceerd en is een lange termijn ontharingsmethode voor het gezicht én het lichaam. Door gebruik te maken van Intense Pulsed Light (IPL) technologie, die al 15 jaar wordt toegepast in professionele schoonheidssalons, kunnen vrouwen de makkelijke en duurzame ontharingsmethode zelf toepassen en elke dag genieten van een buitengewoon zachte huid. Milde lichtimpulsen brengen de haarzakjes in een rustfase, met als resultaat dat de haartjes natuurlijk afbreken en teruggroei wordt voorkomen.
 
Voor consumenteninformatie kunt u contact met ons opnemen via www.philips.nl/support of via 0900 202 11 77 (€ 0,50/gesprek)


Voor meer informatie en foto’s ga naar de newsroom op www.philips.nl/innovationexperience

Sonicare DiamondClean

Sonicare DiamondClean

Philips VisaPure

Philips VisaPure

Philips VisaPure

Philips VisaPure

Gelieve voor verdere persinformatie en beeldmateriaal contact op te nemen met:

Saskia Maas
Senior PR Manager Philips
Saskia.maas@philips.com
Tel: 040-2785030

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2011 een omzet van EUR 22,6 miljard – wereldwijd circa 121.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft leiderschapsposities op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op http://www.philips.nl/nieuwscentrum.

.