Duurzame innovaties voor de wereld van morgen: de Philips Innovation Experience 2012

november 13, 2012

Eindhoven – Frans van Houten, bestuursvoorzitter van Philips opent vandaag de ‘Philips Innovation Experience 2012’ in Eindhoven. “Philips omarmt al 120 jaar innovatie omdat we ons ermee kunnen onderscheiden. Ondernemerschap is de oplossing om sterker uit de crisis te komen. Philips laat dat zien met oplossingen die inspelen op maatschappelijke trends, en het belang dat mensen hechten aan gezondheid en een duurzame samenleving”, aldus Van Houten.

 

 

De groeiende wereldbevolking, vergrijzing en een toename van chronische zieken, en een stijgende vraag naar energie, voedsel en water: het houdt veel wereldburgers en politici bezig. Met een groot aantal innovaties laat Philips zien hoe een reële bijdrage kan worden geleverd aan een betaalbare, betere gezondheidszorg, veilige en leefbare steden en een beter leven. Duurzaamheid en innovatie gaan hand in hand bij Philips en het resultaat daarvan is een eerste plaats in de toonaangevende Dow Jones Sustainability Index.

 

Gezondheidszorg
Philips werkt al jaren nauw samen met medisch specialisten om zinvolle innovaties te realiseren die artsen ondersteunen om de behandeling van  patiënten te verbeteren. Deze innovaties komen de individuele zorg van de patiënt ten goede. Zo toont Philips voor het eerst een nieuwe methode om een biopsie uit te voeren bij borstkankerpatiënten met een biopsienaald die beelden maakt van het weefsel. Dit komt de efficiëntie en kwaliteit van de biopsie ten goede. In de behandeling van borstkanker staan we aan de vooravond van een baanbrekende innovatie. In samenwerking met het Universitair Medisch Centrum in Utrecht wordt een onderzoek uitgevoerd dat voor veel vrouwen in de toekomst een operatie kan voorkomen. Met een MR-HIFU behandeling kunnen specialisten opereren zonder te snijden en worden tumoren door middel van verhitting heel gericht vernietigd.

Ook zorg op afstand wordt mogelijk voor patiënten die chemotherapie ontvangen. Philips werkt aan een zelftestsysteem voor thuisgebruik dat patiënten in staat stelt hun witte bloedcellen regelmatig te controleren met een eenvoudig vingerprikje. De resultaten worden automatisch naar de behandelende oncoloog gestuurd die de situatie nauw kan volgen en beoordelen of de behandeling naar wens verloopt. Philips verwacht dat patiënten over enkele jaren van deze oplossing gebruik kunnen maken. Ook worden bezoekers meegenomen in het traject dat borstkankerpatiënten doorlopen. Philips laat zien hoe van diagnose tot behandeling en nazorg een bijdrage wordt geleverd in de aanpak van deze ziekte waar miljoenen vrouwen ter wereld dagelijks mee te maken hebben.


Beter leven
Hoe krijgen we gemakkelijk een gezonde maaltijd op tafel waarbij de ingrediënten duurzaam zijn geteeld? Voedsel verbouwen in stedelijke gebieden, oftewel Cityfarming, is nu mogelijk met Philips’ LED-verlichtingsinnovaties voor de tuinbouw. De HomeCooker - ontwikkeld in samenwerking met topchef Jamie Oliver – maakt het mogelijk om met verse ingrediënten in een handomdraai een lekkere maaltijd te bereiden. Een van de nieuwste innovaties op het gebied van consumentenproducten is de VisaPure. Dit is een reinigingsapparaat voor de huid en wordt in het voorjaar van 2013 op de markt gebracht. VisaPure is ontwikkeld in samenwerking met externe huidverzorgingslaboratoria en is de nieuwste innovatie in de categorie SkinCare.

Wonen en werken
Duurzame verlichting maakt steden leefbaarder, zowel op straat, in winkels maar ook in kantoren waar mensen vaak meer dan acht uur per dag doorbrengen. Met lichtgevende, akoestische plafonds bevordert Philips voor deze mensen hun welzijn en concentratie. Philips laat op de Innovation Experience ook nieuwe ontwikkelingen op het gebied van straatverlichting zien, waarmee de besturing en het onderhoud van alle openbare verlichting in de stad draadloos en op flexibele wijze mogelijk wordt gemaakt vanuit één centraal punt. Ook thuis kan licht veel meer dan gewoon ‘licht’ zijn. Philips ‘Hue’ is slimme en persoonlijke LED-verlichting die met een App op een smartphone of tablet wordt bediend. Voor iedere kamer of gelegenheid kan een andere sfeer worden gecreëerd afgestemd op persoonlijke wensen en voorkeuren voor wit en gekleurd licht. Sinds kort is Hue exclusief verkrijgbaar in Apple Stores in Europa en de Verenigde Staten.


Op de Philips Innovation Experience 2012 komen deskundigen samen om kennis te delen en  elkaar te inspireren over innovatie en het belang ervan voor de maatschappelijke uitdagingen van de toekomst.

 


Voor meer informatie kunt u terecht op: http://www.innovationexperience.philips.nl/

 

Hier kunt u de speech van CEO Frans van Houten lezen 

Download

 Cityfarming is nu mogelijk met Philips’ LED-verlichtingsinnovaties voor de tuinbouw

Download

 Cityfarming is nu mogelijk met Philips’ LED-verlichtingsinnovaties voor de tuinbouw

Download

 Philips ontwikkelde lichtgevende, akoestische plafonds voor de kantooromgeving om het welzijn en de concentratie te bevorderen

Download

 Philips ‘Hue’ is slimme en persoonlijke LED-verlichting die met een App op een smartphone of tablet wordt bediend

Download

 De HomeCooker - ontwikkeld in samenwerking met topchef Jamie Oliver – maakt het mogelijk om met verse ingrediënten in een handomdraai een lekkere maaltijd te bereiden

Download

 Een innovatieve OLED muurspiegel

Download

 Philips ontwikkelt samen met het UMC Utrecht MR-HIFU voor de behandeling van kanker. Dit maakt in de toekomst wellicht opereren zonder snijden mogelijk

Download

 VisaPure, een reinigingsapparaat voor de huid en wordt in het voorjaar van 2013 op de markt gebracht

Voor persvoorlichting kunt u contact opnemen met:

Eric Drent
Senior Communicatiemanager/Woordvoerder Philips Nederland
Tel: +31 (0)6 5190 5718
Email: eric.drent@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2011 een omzet van EUR 22,6 miljard – wereldwijd circa 121.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming heeft leiderschapsposities op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op http://www.philips.nl/nieuwscentrum.

.