Nieuwe Philips Fidelio Wireless HiFi luidsprekers; een universum aan muziek moeiteloos streamen


EISA award voor high-definition geluid van smartphones, tablets, laptops of gestreamd vanaf Internet

november 6, 2012

Eindhoven, Nederland – Philips presenteert de ultieme oplossing voor high-definition draadloze muziek in huis: de Philips Fidelio Wireless HiFi range. Met als hoogtepunt de door de EISA bekroonde A9-luidsprekers (afgewerkt met massief hout en met zes HiFi-transducers) zal de fraai vormgegeven Wireless HiFi-serie zelfs de meest veeleisende muziekliefhebber aanspreken.

 

“De manier waarop we naar muziek luisteren is aan het veranderen, en daarmee ook de technologie waarmee we thuis van muziek genieten. We leven in een wereld waarin apparaten met elkaar zijn verbonden. Onze muziek is opgeslagen op smartphones, tablets en laptops, en we genieten steeds meer van een onbeperkte stroom muziek die vanuit Internet tot ons komt”, aldus Edouard Petit, marketingmanager Audio van Philips. “Voortbouwend op de indrukwekkende ervaring van Philips op het gebied van geluid, biedt de nieuwe Philips Fidelio draadloze HiFi-serie u in een handomdraai toegang tot een waar universum aan muziek”.

 

De EISA (European Imaging and Sound Association) kende onlangs de ‘European Wireless Speakers of the Year 2012-13’-award uit aan het vlaggenschip van Philips Fidelio, de draadloze HiFi-luidsprekers A9. Deze prestigieuze prijs onderstreept de kwaliteit van de nieuwe productserie.

 

Met Philips Fidelio Wireless HiFi hebt u toegang tot een ongelimiteerde hoeveelheid muziek zonder dat u daarvoor zelfs maar van uw plaats hoeft te komen. U kunt uw favoriete muziek beluisteren door deze te streamen vanaf uw smartphone of tablet, of het nu een Android- of een Apple-toestel is. Ook kunt u genieten van uw complete muziekverzameling op uw pc of Mac en van online muziekdiensten zoals Spotify naast nog eens 30.000 Internetradiozenders van TuneIn¹.

 

Met ruim 15 miljoen actieve gebruikers in 15 landen is Spotify de meest succesvolle streaming muuziekdienst. Het bekroonde muziekaanbod van Spotify biedt gebruikers de mogelijkheid om uit een database van meer dan 185 miljoen nummers te bepalen welke muziek ze willen beluisteren. Met deze unieke technologie ontdekken muziekliefhebbers steeds weer nieuwe nummers, die ze delen met vrienden. Abonnees van Spotify Premium kunnen hun muzikale horizon nu nog verder verbreden met Philips Fidelio
Wireless HiFi, waar ze zich ook in huis bevinden.

 

Kristalhelder geluid
Philips heeft inmiddels 80 jaar ervaring op het gebied van akoestiek. Geluid is een passie die in de genen zit. Fidelio, het hoogwaardige assortiment aan HiFi-audioproducten van Philips, is onze meest recente ontwikkeling op audiogebied. De Fidelio Wireless HiFi-speakers zijn voorzien van professionele HiFi-drivers, Klasse-D digitale versterkers, gold-plated connectors en Lossless Audio Support, zodat elk audiodetail kristalhelder wordt weergegeven. Dankzij de rigide constructie van de markante diamantvormige kasten is de weergave van de diepste bastonen gewaarborgd en ontstaat een uiterst brede 'sweet-spot', waardoor deze indrukwekkend compacte luidsprekers zelfs grote vertrekken vullen met muziek van topkwaliteit.

 

Eenvoudige bediening, waar u zich ook in huis bevindt
Binnen een handomdraai kunt u genieten van draadloze muziek. Voor de instelling van uw luidsprekers hoeft u slechts de gratis Philips AirStudio app voor Apple (AppStore) en Android (Google Play) te downloaden. Met deze handige app kunt u uw luidsprekers met slechts een paar handelingen aansluiten op uw thuisnetwerk. Dit doet u door middel van een eenvoudig automatisch proces, waarin u slechts uw Wifi-wachtwoord hoeft in te geven en een naam aan uw luidsprekers moet toekennen. De app kent een uiterst eenvoudige drag & drop-interface, waarmee u iedere willekeurige muziekbron in een handomdraai kunt aansluiten op de luidspreker van uw keuze.

 

Vul meer kamers met geluid
Met het uitgebreide productaanbod van Fidelio Wireless HiFi brengt u geluid van topkwaliteit naar iedere kamer in huis. Of u nu uitkijkt naar een heel nieuw audiosysteem of een upgrade van uw bestaande installatie overweegt, met Fidelio hebt u de keus uit uiteenlopende audio-oplossingen, van all-in-one luidsprekersystemen als de Fidelio A9, A5 of A3, tot aan ontvangers als de Fidelio A2 of A1, waarmee u verbinding maakt met uw huidige luidsprekers en/of versterker. Met Philips AirStudio kunt u zelfs verschillende luidsprekers aansturen, zodat u in ieder kamer van andere muziek kunt genieten. Completer kan een home-audiosysteem niet zijn.

 

Het Philips Fidelio Wireless HiFi-aanbod
Het topproduct van de serie is de Philips Fidelio Wireless HiFi-luidsprekers A9. Deze voor de ware fijnproever ontwikkelde luidsprekers onderscheiden zich door een unieke vormgeving, waardoor ze een ongekende stereobeleving in het gehele vertrek teweegbrengen. De set van twee luidsprekers – vervaardigd met massief hout en met zes HiFi-transducers – zal zelfs de meest veeleisende muziekliefhebber aanspreken dankzij de brede, heldere en indrukwekkend diepe weergave van elk genre. Digitale en analoge ingangen zorgen voor uitgebreide aansluitingsmogelijkheden op uw TV/AV-apparatuur.


De Philips Fidelio Wireless HiFi-luidspreker A5 is een stereosysteem met twee hoogwaardige soft-dome tweeters en twee mid-woofers van 4,25 inch in een basreflexbehuizing. De grote woofers en de indrukwekkende output van de A5 zorgen zelfs in grote vertrekken voor een krachtig en meeslepend geluid dankzij een akoestisch volume van maar liefst 5,5 liter. Een universeel systeem voor de bevestiging van de luidspreker zorgt voor extra flexibiliteit.


De Philips Fidelio Wireless HiFi-luidspreker A3 is een compacte luidspreker die een krachtig en gedetailleerd geluid produceert. Deze stereoluidspreker is opgebouwd rond een tweewegsysteem met een soft-dome tweeter en een krachtige maar compacte woofer voor elk kanaal, die wordt geladen door een passieve radiator. De A3 is ook geschikt voor wandmontage en is net als alle Fidelio-producten voorzien van vijf subtiele toetsen voor directe toegang tot uw favoriete Internetradiozenders.


Wanneer u tevreden bent met uw huidige luidsprekers is de Philips Fidelio Wireless HiFi-ontvanger A2 voor u ideaal: deze verbindt uw bestaande luidsprekerset met uw complete digitale muziekcollectie. De HiFi-grade versterker levert een vermogen van 2 x 50W RMS en een Klasse-D digitale versterker zorgt voor verbeterde geluidskwaliteit. Met de A2 kunt u al uw muziek met een simpele druk op de knop draadloos streamen.

 

Met de Philips Fidelio Wireless HiFi-link A1 kunt u uw huidige stereo- of home cinema-systeem upgraden naar een draadloos HiFi-systeem.

 

De AirStudio app van Philips is gratis verkrijgbaar in de App store op iPhone, iPad en iPod touch of op www.iTunes.com/appstore. Gebruikers van Android™ kunnen de AirStudio app downloaden via de Google Play store.

 

Adviesprijzen:
Philips Fidelio Wireless HiFi-link A1: € 149,99
Philips Fidelio Wireless HiFi ontvanger A2: € 299,99
Philips Fidelio Wireless HiFi luidsprekers A3: € 249,99
Philips Fidelio Wireless HiFi luidsprekers A5: € 349,99
Philips Fidelio Wireless HiFi luidsprekers A9: € 549,99

Verkrijgbaar vanaf 1 november.

 

¹ Afhankelijk van de lokale beschikbaarheid van muziekdiensten.

Philips Fidelio HiFi-luidspreker A3

Philips Fidelio HiFi-luidspreker A3

Philips Fidelio HiFi-luidspreker A5

Philips Fidelio HiFi-luidspreker A5

Philips Fidelio HiFi-luidspreker A9

Philips Fidelio HiFi-luidspreker A9

Philips Fidelio HiFi-luidspreker A9

Philips Fidelio HiFi-luidspreker A9

Gelieve voor verdere persinformatie en beeldmateriaal contact op te nemen met:

Saskia Maas
Senior PR Manager Philips
Saskia.maas@philips.com
Tel: 040-2785030

 

Voor consumenteninformatie kunt u contact met ons opnemen via www.philips.nl/support of via 0900 908 01 19 (€ 0,50/gesprek)


.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2011 een omzet van EUR 22,6 miljard – wereldwijd circa 121.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming is marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op http://www.philips.nl/nieuwscentrum.

.