Onderzoek naar intelligente verlichting in de openbare ruimte


Pilots met slimme verlichting in Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam

oktober 23, 2012

Eindhoven, Nederland - Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam gaan in samenwerking met Intelligent Lighting Institute (ILI) en Philips, Cisco en Alliander intelligente lichtoplossingen in de openbare ruimte ontwikkelen. De verschillende partijen hebben hiertoe vandaag in Eindhoven het convenant Smart Lights in Metropolitan Areas (SLIM) ondertekend. De komende periode vinden in de drie steden pilots plaats met intelligente verlichting in de openbare ruimte.

De afspraken zijn ondertekend door de wethouders Monique List (Eindhoven), Carolien Gehrels (Amsterdam) en Alexandra van Huffelen (Rotterdam). Namens de overige partijen tekenden Jo van Ham (ILI van de Technische Universiteit Eindhoven – TU/e), Floriaan Tasche (Philips) Joost Hermans (Cisco Nederland) en Pallas Agterberg (Alliander).

Pilots
Het gebruik van intelligente verlichting in de openbare ruimte kan worden ingezet om deze aantrekkelijker en veiliger te maken of energie te besparen. Onderdeel van het onderzoek zijn enkele pilots die in de drie steden plaatsvinden. Deze zijn uitgaansgebied Stratumseind in Eindhoven, in de Rotterdamse Haven en het ArenA gebied in Amsterdam Zuidoost.


E3 samenwerking
De drie steden vertegenwoordigen de drie belangrijkste economische regio’s in Nederland. Vorig jaar besloten de drie steden intensiever te gaan samenwerken om de economie te versterken en de internationale concurrentiekracht van Nederland te versterken. Het ontwikkelen van intelligente lichtoplossingen in de openbare ruimte is hier een concrete uitwerking van. Ook maakte Eindhoven eerder dit jaar onderdeel uit van een handelsmissie van Amsterdam naar India.  

Voor nadere persinformatie kunt u contact opnemen met:

Liesbeth De Smedt
External Communications Manager, Lighting
Philips Electronics Nederland B.V
Tel +31 6 1134 8365
liesbeth.de.smedt@philips.com 
Consumentenlijn verlichting: 0800 744 547 75 (Nederland)

 

 

Perscentrum
Gemeente Eindhoven
040-2382193
perscentrum@eindhoven.nl 

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2011 een omzet van EUR 22,6 miljard – wereldwijd circa 121,000  werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming is marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, home en portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum 

.