Philips en Isala klinieken gaan langdurig partnership aan om samen te werken aan innovatieve en betaalbare zorg

september 24, 2012

Eindhoven, Zwolle – De patiëntenzorg blijvend verbeteren en betaalbaar houden door intensieve samenwerking. Dat is de inzet van de verbintenis die Philips en Isala klinieken in Zwolle vandaag aankondigen. Het ziekenhuis wil de patiëntbeleving, de kwaliteit van zorg en de patiëntveiligheid verder verbeteren en naar de toekomst toe waarborgen voor het groeiend aantal mensen dat een beroep doet op de zorg. Daarom is samen met Philips gekeken hoe Isala de komende jaren continue kan beschikken over de meest moderne medische apparatuur, waarmee aandoeningen vroegtijdig kunnen worden ontdekt en patiënten sneller, gerichter en minder ingrijpend kunnen worden behandeld.

 

Philips is in haar geschiedenis nog niet eerder over gegaan tot zo’n omvangrijke samenwerking met een ziekenhuis in Nederland. Het bedrijf zet haar kennis en mogelijkheden in om Isala te ondersteunen bij de aanschaf, het gebruik en het onderhoud van medische apparatuur en het verbeteren van de zorgprocessen. Zo wordt het ziekenhuis onder meer voorzien van de modernste MRI en CT-scanners, echografiesystemen en patiëntbewakingsmonitoren. Deze nieuwe technologieën zijn aanmerkelijk minder belastend voor zowel patiënt als medewerker. Beide organisaties investeren ook in gezamenlijk onderzoek op het gebied van medische innovaties voor diagnostiek en de behandeling van hart- en vaatziekten en kanker.

 

“Door de intensieve samenwerking en meerjarige afspraken met Philips kunnen wij elkaar versterken op die punten waar wij goed in zijn. Voor onze patiënten en medewerkers betekent dit dat wij in staat zijn om nu en in de toekomst de beste zorg te verlenen terwijl we de kosten beheersbaar houden. Als topklinisch ziekenhuis zijn wij daarom ook gebaat bij de inzet van de meest moderne technologie. Daarnaast versterken wij elkaar op het gebied van kennisontwikkeling zodat wij innovaties zo snel mogelijk kunnen inzetten voor onze patiënten,” zegt Marjanne Sint, voorzitter van de Raad van Bestuur van Isala klinieken.

 

“Met deze unieke samenwerking onderstreept Isala klinieken haar vooruitstrevende topklinische positie in Nederland,” aldus Hans Bossink, General Manager Philips Healthcare Benelux. “En, Philips onderstreept dat het niet enkel de meest innovatieve medische oplossingen biedt, maar ook ondernemerschap en maatwerk om ziekenhuizen zekerheid te bieden nu en in de toekomst. Samen laten we vandaag zien dat je de kwaliteit van zorg kan verbeteren rekening houdend met de sterke maatschappelijk wens om de kosten van de gezondheidszorg te beheersen.”

Hybride OK cardiologie

Hybride OK vasculaire chirurgie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Joost Maltha
Woordvoerder Philips Healthcare
Tel. +31 6 10558116
E-mail: joost.maltha@philips.com

 

Astrid Nauta
Persvoorlichter Isala klinieken Zwolle
Tel. + 31 38 424 75 68
E-mail: a.t.nauta@isala.nl

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2011 een omzet van EUR 22,6 miljard – wereldwijd circa 122.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming is marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op http://www.philips.nl/nieuwscentrum.

.

Over Isala klinieken

De Isala klinieken in Zwolle zijn het grootste topklinische ziekenhuis van Nederland.
Een persoonlijke benadering staat bij Isala voorop. Medewerkers en artsen van het ziekenhuis doen altijd hun best te voldoen aan de individuele behoeften van de patiënt. Isala biedt alle basisvoorzieningen die een patiënt van een ziekenhuis mag verwachten. Daarnaast heeft het ziekenhuis steeds meer hooggespecialiseerde, topklinische functies toegewezen gekregen, zoals hart- en neurochirurgie, dialyse, stamcel- en beenmergtransplantaties.
De Isala klinieken zetten zich in voor het optimaal herstellen, handhaven en versterken van de kwaliteit van leven van de mensen die aan haar zorg zijn toevertrouwd. Isala wil voor mensen van betekenis zijn op een cruciaal moment in hun leven.
Momenteel bouwt Isala een nieuw ziekenhuis aan de Dokter van Heesweg in Zwolle met een vloeroppervlakte van 104.000 vierkante meter. Het nieuwe ziekenhuis bestaat uit vier overzichtelijke, met elkaar verbonden eenheden: de zogenaamde vlinders. Medio 2013 vindt de verhuizing naar deze nieuwe locatie plaats. Meer informatie:
 www.isala.nl

.