Philips Respironics presenteert oplossingen voor betere slaap en ademhaling op ERS 2012

september 1, 2012

Wenen, Oostenrijk – Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) presenteert op het jaarlijkse congres van de European Respiratory Society (ERS) – het grootste wetenschappelijke evenement op het gebied van beademingstherapie ter wereld, dat dit jaar van 1 t/m 5 september in Wenen plaatsvindt – een aantal beademingsoplossingen gericht op de beheersing van langdurige aandoeningen als slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen en obstructieve en restrictieve longziekten.

 

“Het ERS-congres vestigt internationaal de aandacht op problemen rondom ademhaling met brede maatschappelijke en economische gevolgen, zoals een hogere morbiditeit en hoge zorgkosten”, aldus Mats Dahlquist, algemeen directeur bij Philips Home Healthcare Solutions International. “Als onderdeel van ons initiatief 'Allies in Better Sleep and Breathing' werken wij samen met artsen om geïntegreerde programma's en op wetenschap gestoelde oplossingen te bieden die inspelen op de toenemende incidentie van slaapapneu en chronisch-obstructieve longziekten bij volwassenen, en astma en neuromusculaire ziekten bij volwassenen en kinderen. Deze oplossingen zijn gericht op beter slapen, gemakkelijker ademen en gezonder leven voor mensen van alle leeftijden.”

 

Zorgverleners vertrouwen al meer dan dertig jaar op Philips Respironics vanwege het complete aanbod aan oplossingen voor een optimale behandeling, waaronder systemen voor medicatietoediening en zuurstof- en beademingstherapie. Philips Respironics is toonaangevend in het verhogen van het welzijn en de kwaliteit van leven van patiënten door hun behandeling te verbeteren met behulp van unieke en klinisch bewezen technologieën. Philips Respironics presenteert op het ERS-congres diverse bestaande en op stapel staande innovaties op beademingsgebied.

 

Onthulling nieuwe reeks beademingsproducten op ERS 2012

 

De BiPAP A40, een binnenkort te introduceren beademingssysteem op twee niveaus voor niet-invasieve en invasieve drukgeregelde beademing voor patiënten met obesitas-hypoventilatiesyndroom, COPD of neuromusculaire ziekten. Dit beademingssysteem helpt pediatrische patiënten en patiënten met een lage inademingsprikkel door technologische en comfortgerichte innovaties te combineren met gebruiksgemak, waarbij tevens de ondersteuning aan en mobiliteit van patiënten wordt versterkt.

 

De CoughAssist E70, een binnenkort te introduceren mechanisch in-exsufflatiesysteem, simuleert het echte hoesten en helpt om de slijmafscheiding bij patiënten te mobiliseren. Net als bij andere beademingssystemen van Philips is ook met dit draagbare systeem volledige toegang tot de behandelingsinformatie van patiënten mogelijk, waardoor de arts de werkzaamheid van de behandeling kan verifiëren en deze zo nodig kan aanpassen.

 

Sami the Seal, het eerste vernevelcompressorsysteem van Philips Respironics voor kinderen, bevordert de naleving van aerosolbehandelingen en stimuleert kinderen met astma om hun medicatie te gebruiken. Sami wordt gebruikt met de SideStream-vernevelaar en het 'Tucker the Turtle'-masker, waarmee ouders en zorgverleners de behandeling snel en efficiënt kunnen toedienen. Het systeem is ontwikkeld met het oog op veelvuldig gebruik in ziekenhuizen en is daarnaast een degelijke en betrouwbare optie voor thuisgebruik.

 

De SimplyGo is de eerste draagbare zuurstofconcentrator die zuurstoftherapie met een capaciteit tot 2 liter per minuut mogelijk maakt, zowel in pulsdosering als met continue toediening. Het systeem is aanpasbaar aan de behoeften van de meeste zuurstofpatiënten en weegt slechts 4,5 kg. SimplyGo maakt patiënten onafhankelijker en stelt ze in staat om langer van huis te blijven.

 

Philips Respironics presenteert innovaties om verstoorde ademhaling tijdens de slaap tegen te gaan

 

Philips Respironics levert baanbrekende en empirisch onderbouwde oplossingen op het gebied van slaapstoornissen. Vijf à zes procent van alle volwassenen en twee à drie procent van alle kinderen lijdt aan OSA, een van de meest voorkomende slaapstoornissen. OSA wordt gekenmerkt door vernauwing of afsluiting van de bovenste luchtweg tijdens het slapen, waardoor de ademhaling wordt geblokkeerd. Dit kan worden tegengegaan door tijdens de slaap een CPAP-systeem (Continuous Positive Airway Pressure) te dragen. Hierbij wordt via een neus- of gezichtsmasker lucht met een licht verhoogde druk toegediend, zodat de bovenste luchtweg tijdens het slapen open wordt gehouden. Onbehandelde OSA kan leiden tot een verhoogd risico op andere ernstige chronische aandoeningen, zoals diabetes en hart- en vaatziekten.

 

Het portfolio aan maskers van Philips Respironics is ontworpen met het oog op optimaal patiëntcomfort en maximale prestaties. Door goed te luisteren naar artsen en patiënten heeft Philips Respironics Amara ontwikkeld, een nieuw volgelaatsmasker dat binnenkort op de markt wordt gebracht. Amara heeft een innovatief vierdelig ontwerp, dat lichter en compacter is en met één klik in elkaar wordt gezet. Hierdoor kan het systeem gemakkelijk passend worden gemaakt en is het comfortabeler voor de patiënt.

 

Uitbreidingen van het System One-aanbod van slaaptherapiesystemen hebben geleid tot een intelligente oplossing waarmee patiënten sneller kunnen worden geholpen en het beheer efficiënter wordt. De nieuwe REMstar Pro met CPAP-controle is een slaaptherapiesysteem dat de continue positieve luchtwegdruk iedere 30 uur automatisch aanpast, met een maximale langetermijndrukaanpassing van +/- 3 cm H2O, zodat de behandeling wordt afgestemd op de conditie van de patiënt.

 

De REMstar Auto met Auto Trial titreert automatisch de therapiedruk en schakelt dan over op CPAP-controlemodus. Deze intelligente oplossingen kunnen helpen om het aantal interventies door het zorgteam in de beademingstherapie te verlagen. De nieuwe verwarmde slang, als optie leverbaar, zorgt voor een hogere luchtvochtigheid, wat het comfort voor de patiënt verhoogt. Om patiënten te helpen zich zo goed mogelijk aan hun behandeling aan te passen is het ontwerp verbeterd, waardoor het apparaat minder op een medisch product lijkt en beter in de slaapkamer van de patiënt past.

 

Voor een optimale effectiviteit van de therapie die het systeem afgeeft, is het van groot belang dat het gebruik door de patiënt en de klinische respons continu worden gecontroleerd. Philips Respironics biedt met de Encore-softwareproducten diverse opties voor gegevensoverdracht en -rapportage, waarmee artsen/specialisten het gebruik en de werkzaamheid van beademingssystemen eenvoudig en kosteneffectief kunnen controleren. De producten uit de serie System One zijn voorzien van een intern geheugen en geavanceerde draadloze M2M-technologie, waarmee het mogelijk is om patiëntgegevens te uploaden naar een van de Encore-desktopplatforms (EncorePro of EncoreBasic) of om dagelijks automatisch overzichten te sturen naar het nieuwe EncoreAnywhere, een beveiligd online platform.


Bezoek Philips Respironics op het jaarlijkse congres 2012 van de ERS, stand B7.02 in de Reed Messe Wien. Kijk voor meer informatie op www.philips.com/ers2012.

Voor persvoorlichting kunt u contact opnemen met:

Eric Drent
Senior Communicatiemanager/Woordvoerder Philips Nederland
Tel: +31 (0)6 5190 5718
Email: eric.drent@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een veelzijdige onderneming die actief is op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. De onderneming is gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties op het terrein van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips – met in 2011 een omzet van EUR 22,6 miljard – wereldwijd circa 122.000 werknemers in dienst, met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. De onderneming is marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum 

.