Philips sluit omvangrijke medische order met Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis


Snellere en betere behandeling patiënt door innovatieve diagnostische apparatuur

juli 5, 2012

NIJMEGEN / EINDHOVEN – Koninklijke Philips Electronics (NYSE: PHG; AEX: PHI) en  het Canisius-Wilhelminia Ziekenhuis in Nijmegen hebben vandaag bekend gemaakt dat zij een omvangrijke medische order hebben getekend. Het gaat om een contract voor de levering van geavanceerde medische systemen voor diagnostisch onderzoek. Het topklinisch ziekenhuis vernieuwt daarmee haar afdeling radiologie, waardoor patiënten sneller, efficiënter en beter geholpen kunnen worden.

 

De order omvat enkele van Philips’ meest innovatieve en geavanceerde diagnostische apparatuur, waaronder een zeer sterke digitale Ingenia 3 Tesla MRI-scanner. Deze scanner levert veel scherpere beelden dan andere MRI-scanners en stelt artsen daarnaast in staat de onderzoekstijd met 30% te verkorten. Het Canisius-Wilhelmia Ziekenhuis is een van de eerste ziekenhuizen in Nederland die zal beschikken over zo’n scanner. Ook levert Philips zijn topmodel CT-scanner, twee kamers voor regulier diagnostisch röntgenonderzoek en ultrasound-systemen.

 

Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis gaat tevens de hoeveelheid röntgenstraling die wordt gebruikt tijdens patiëntenonderzoeken fors verminderen. Daarvoor is een speciale oplossing, genaamd iDose, aangekocht waarmee de hoeveelheid straling tijdens onderzoeken met een CT-scanner met 20 tot 40% wordt verminderd. Dat is veiliger en minder belastend voor patiënten.

 

“Als topklinisch ziekenhuis willen we de modernste apparatuur met de beste prijs-prestatie verhouding die er op de markt is aanbieden aan onze patiënten,” zegt manager radiologie Ton Litjes van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis. “We hadden een heel pakket van eisen en daar is Philips uiteindelijk als beste uitgekomen.”

 

Volgens Philips toont het contract met het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis opnieuw aan dat het bedrijf voorop loopt bij de ontwikkeling van vernieuwende medische oplossingen. “We willen ziekenhuizen niet alleen technologische innovaties bieden waardoor artsen hun patiënten betere en effectievere zorg kunnen bieden, maar willen ook dat die innovaties nadrukkelijk helpen om gezondheidszorg efficiënter te maken, inspelend op de maatschappelijke wens de algehele kosten van onze zorg te verminderen,” zegt Hans Bossink, General Manager van Philips Healthcare Benelux.

Gelieve voor verdere persinformatie contact op te nemen met:

Joost Maltha
Woordvoerder Philips Healthcare
Tel. +31 6 10 55 8116
E-mail: joost.maltha@philips.com

 

 

Johan Oltvoort
Woordvoerder Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis
Tel. +31 6 51 33 14 54
E-mail: j.oltvoort@cwz.nl

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips wereldwijd circa 122.000 werknemers in dienst met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. Met een omzet van EUR 22.6 miljard in 2011 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.

Over het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis

Het CWZ is een topklinisch opleidingsziekenhuis, lid van de Stichting Samenwerkende Topklinische Opleidingsziekenhuizen (STZ), en gericht op de stad Nijmegen en de regio met een capaciteit van 663 erkende bedden. Er wordt zorg verleend vanuit 31 medische specialismen met bijna 4000 medewerkers en vele vrijwilligers die hun werk doen op een professionele, gedreven, betrokken en grensverleggende manier. Naast een groot aantal bovenregionale functies en subspecialismen kent het CWZ drie topklinische functies: neurochirurgie, het uitvoeren van PCI-procedures (dotteren) en het plaatsen van ICD’s (inwendige defibrillatoren). Op het gebied van kraamzorg, kinderdiabeteszorg, grote vaatchirurgie, slokdarmchirurgie, traanwegchirurgie, minimaal invasieve chirurgie en maligne hyperthermie hoort het ziekenhuis landelijk tot de koplopers. Het karakter van opleidingsziekenhuis komt tot uiting in het grote aantal medisch-specialistische opleidingen dat in of door het CWZ wordt verzorgd. Het CWZ maakt onderdeel uit van Santeon, een samenwerkingsverband van zes ziekenhuizen die streven naar de hoogste kwaliteit van medische zorg, veiligheid en gastvrijheid.

 

.