Philips introduceert ActiveCare haardroger met TempPrecision™ voor optimale bescherming van het haar

juni 26, 2012

Amsterdam – Philips introduceert een nieuwe ActiveCare haardroger met TempPrecision™
technologie met als doel het haar optimaal tegen uitdroging en beschadiging te beschermen. Haardrogers kunnen wel eens de grootste vijand van het haar zijn: 6 op de 10 vrouwen gebruiken minstens één keer per week een stylingtool* om hun haar in model te brengen.¹ De nieuwe Philips ActivCare haardroger is voorzien van een TempPrecision™ functionaliteit met infraroodsensor die de warmte zo doelmatig regelt dat het consumenten een maximale bescherming biedt voor gezond haar.

 

De exclusieve TempPrecision™ infraroodsensor meet de temperatuur van het haar en past de warmte aan om het haar niet uit te drogen. Zodra het haar een temperatuur van 55 °C bereikt, schakelt de haardroger automatisch over naar een lagere temperatuur. Op die  manier wordt het haar altijd door middel van een optimale warmte gedroogd. Deze functie biedt niet alleen een extra bescherming tegen beschadiging van het haar door oververhitting, maar is ook veel milder voor de hoofdhuid.

 

De Philips ActiveCare haardroger beschermt het haar ook tegen uitdroging door middel van een keramisch element. De milde infraroodwarmte die dit element afgeeft droogt het haar van binnenuit, zonder de snelheid of de efficiëntie van het drogen te beïnvloeden. Dankzij de drie snelheidsstanden regelt de consument met één druk op de knop de hoeveelheid warmte die ze nodig hebben. De gebruiksvriendelijke verwijderbare filter zorgt er tevens voor dat het haar niet in de föhn komt vast te zitten en afbreekt.

 

Marilyn Sherlock, haarspecialiste en voorzitster van het Institute of Trichologists: “Vrouwen staan vaak niet stil bij de invloed die föhnen of stylen op hun haar heeft. Dit is zorgwekkend, te meer daar 95 % van de beschadiging door warmte optreedt wanneer het haar bijna droog is.² De Philips ActiveCare haardroger helpt vrouwen die geregeld föhnen hun haar tegen uitdroging te beschermen, voor stijlvol en gezond haar.”

 

Stylingfuncties
Ionic Care
De Ionic Care-conditioner zorgt ervoor dat het haar niet statisch wordt tijdens het drogen, maar mooi glanzend blijft en niet gaat kroezen. De negatief geladen ionen verwijderen de statische elektriciteit uit het haar, verzorgen het en sluiten de haarschubben voor een nog intensere glans.
CoolShot
De CoolShot functie biedt met één druk op de knop een intense stroom van koude lucht om het kapsel na het stylen zo lang mogelijk in model te houden.
Volumediffuser
De volumediffuser verdeelt de luchtstroom over het haar om kroezen tegen te gaan. Het geeft het haar ook meer veerkracht en volume, vooral wanneer het bij de kruin en de wortels wordt toegepast. Dit opzetstuk is dan ook met name geschikt om krullen en golven te creëren. Ook de platte stylingblaasmond draagt bij aan een mooi stylingresultaat.
3 snelheidsstanden
Met de drie snelheidsstanden kan de consument de gewenste hoeveelheid warmte met één
druk op de knop regelen, voor een precieze styling.

 

Minder beschadiging
Naast de TempPrecision™-sensor wordt de beschadiging van het haar ook tot een minimum
beperkt dankzij:

  • Het keramisch element
    Het keramisch element geeft een milde infraroodwarmte af die het haar van binnenuit droogt en het tegen uitdrogen beschermt, zonder de snelheid of de efficiëntie van het drogen te
    beïnvloeden.
  • Verwijderbare filter
    De gebruiksvriendelijke verwijderbare filter zorgt ervoor dat het haar niet in de föhn komt vast te zitten en afbreekt.

 

De Philips Active Care haardroger HP8270 heeft een marktadviesprijs van 69,99 Euro.


* Haardrogers, krultangen en ontkrullers.


¹ Source: Internationale studie van Dove rond haarverzorging. 2008.
² Source: Marlin Bressi. Helium Hair Care. Should you air dry or blow dry your hair? 2009.

Gelieve voor verdere persinformatie en beeldmateriaal contact op te nemen met:

Meja van Zelst
PR Manager Philips a.i.
meja.van.zelst@philips.com
Tel: 040-2785030


Voor consumenteninformatie: www.philips.nl/support of 0900 202 11 77 (€ 0,50/gesprek)

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips wereldwijd circa 122.000 werknemers in dienst met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. Met een omzet van EUR 22.6 miljard in 2011 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.