Philips meldt aan Autoriteit Financiële Markten dat het 10,02% van zijn eigen aandelen bezit

juni 13, 2012

Amsterdam – Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) maakt gisteren bekend dat de onderneming aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft gemeld dat het momenteel 10,02 procent bezit van de eigen aandelen. De deelneming van Philips bestaat uit aandelen die onder het huidige aandeleninkoopprogramma ter waarde van EUR 2 miljard zijn aangeschaft om te worden ingetrokken, en uit aandelen die worden aangehouden om te voldoen aan verplichtingen die voortvloeien uit bestaande langlopende bonus- en optieregelingen voor medewerkers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Steve Klink
Philips Corporate Communications:
Tel: +31 6 10888824
Email: steve.klink@philips.com

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van zinvolle innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips wereldwijd circa 122.000 werknemers in dienst met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. Met een omzet van EUR 22.6 miljard in 2011 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.

Toekomstgerichte mededeling

Dit persbericht kan toekomstgerichte mededelingen bevatten met betrekking tot de financiële staat en de bedrijfsresultaten van Philips en omvat zeker de plannen of doelstellingen van Philips daar aangaande. Van nature zijn toekomstgerichte mededelingen risicovol en onzeker, omdat ze gerelateerd zijn aan gebeurtenissen en afhankelijk zijn van omstandigheden die in de toekomst zullen plaatsvinden en er vele factoren zijn die er toe kunnen leiden dat de feitelijke resultaten en ontwikkelingen substantieel anders uitpakken dan omschreven in deze toekomstgerichte mededelingen.

.