Philips wint 18 red dot awards voor zijn productdesigns in 2012

maart 15, 2012

Eindhoven (Nederland) – Koninklijke Philips Electronics (NYSE: PHG, AEX: PHI) ontving 18 awards in het kader van de prestigieuze ‘red dot’-wedstrijd 2012, die de beste productdesigns bekroont.

 

Een van de prijzen, de red dot ‘Best of the Best’ award die de hoogste designkwaliteit bekroont, werd toegekend aan de elektrische tandenborstel Sonicare DiamondClean van Philips, een mooi resultaat voor een product dat werd ontworpen om het beste te bieden in vorm en functie. “Tijdens het hele ontwerpproces van dit product hadden we maar één doel voor ogen: het best mogelijke product op de markt brengen,” aldus Edouard Gebski, lead designer van de elektrische tandenborstel Sonicare DiamondClean. ”We wilden de hoogste verwachtingen inzake productkwaliteit, esthetisch design, technologie en gebruikscomfort integreren. Om dit te bereiken hebben we gekozen voor een aanpak zonder concessies.” Lees hier meer over het ontwerp van de Sonicare DiamondClean en zijn unieke eigenschappen.

 

In totaal werden maar liefst 17 red dot awards voor hoge designkwaliteit toegekend aan producten uit de Philips sectoren Consumer Lifestyle, Lighting en Healthcare, naast Philips merklicentie en het programma Philanthropy by design.

 

“Deze awards vormen een erkenning voor de hoge kwaliteit van de ontwerpen die bij Philips worden ontwikkeld. Onze mensgerichte benadering van design en innovatie resulteert in zinvolle nieuwe producten die het leven van de mens gezonder, eenvoudiger en aangenamer maken”, aldus Sean Carney, chief design officer bij Philips. “De Sonicare DiamondClean verdient terecht de red dot ‘Best of the Best’ award. Dit product verlegt de grenzen in zijn categorie op het vlak van kwaliteit, eenvoud en verfijning.”

 

Klik hier om afbeeldingen in hoge resolutie van alle prijswinnende productdesigns te downloaden.

Gelieve voor verdere persinformatie en beeldmateriaal contact op te nemen met:

Saskia Maas
Senior PR Manager Philips
Saskia.maas@philips.com
Tel: 040-2785030

 

Voor consumenteninformatie kunt u contact met ons opnemen via www.philips.nl/support of via 0900 202 11 77 (€ 0,50/gesprek)

.

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips wereldwijd circa 122.000 werknemers in dienst met verkoop- en servicepunten verspreid over meer dan 100 landen. Met een omzet van EUR 22.6 miljard in 2011 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer nieuws over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.

Over de red dot design awards

Met meer dan 14.000 kandidaten uit ruim 70 landen, is de internationale ‘red dot design award’ wedstrijd een van de grootste en meest gerenommeerde designwedstrijden ter wereld. De jury bestaat uit designspecialisten die een internationale reputatie genieten en kunnen bogen op een bagage die ze in staat stelt de speciale interculturele aspecten van het design te beoordelen. Alle prijswinnende producten worden voorgesteld op een online tentoonstelling en in het red dot designmuseum in Duitsland. Klik hier voor meer informatie over de red dot awards.

.