BALANZA verlichtingsreeks van LIRIO by Philips wint prestigieuze Gold iF Award

februari 10, 2012

Eindhoven, Nederland – Vandaag is bekendgemaakt dat de BALANZA verlichtingsreeks voor consumenten van LIRIO by Philips één van de felbegeerde Gold awards heeft gewonnen op de uitreiking van de iF Awards in München, Duitsland. De iF Awards geven een internationale design erkenning aan de vormgeving van producten, materialen, verpakking en communicatie.

 

Slechts 100 van de beste ontwerpen die de iF Award winnen, worden geëerd met de Gold Award. De iF-jury legde uit waarom de BALANZA-reeks zich onderscheidde: “In plaats van zich voor te doen als een ‘diva’ maakt dit armatuur een diepe indruk doordat hij schittert met eenvoudige, heldere en minimalistische vormen. De vormgeving is zo eenvoudig en onopvallend dat zij in tegenspraak is met de experimentele trend en daardoor scoort zij dubbele punten.”

 

De BALANZA-reeks omvat een vloerlamp en een tafellamp. De materiaalkeuze, de vormen en proporties zijn hedendaags, maar weerspiegelen tevens een iconische vorm. Het ontwerp balanceert de extra matte afwerking en de gezandstraalde glasplaten die een warm, diffuus licht produceren.

“Binnen het hele LIRIO-assortiment gaan we met onze ontwerpen uit van het lichteffect dat een armatuur creëert in plaats van te beginnen met de vormgeving van de armatuur zelf. We concentreren ons op de beleving die het licht teweegbrengt in een woning”, zegt Heleen Engelen, Senior Design Director voor consumentenarmaturen van Philips Lighting. “Deze prijs erkent de waarde van onze benadering. We zijn heel blij dat we hem gewonnen hebben.”

 

“We hebben materialen van hoge kwaliteit en onze mensgerichte benadering van vormgeving ingezet om uitstekende resultaten te boeken op het gebied van consumentenverlichting”, zegt Sean Carney, Chief Design Officer van Philips Design. “LIRIO by Philips is een reeks design-LED-armaturen. Het winnen van deze Gold iF Award voor de BALANZA is een belangrijke prestatie die weerspiegelt hoe belangrijk de rol van vormgeving is voor de hoge specificaties van onze woningverlichting.”

 

Naast deze Gold Award brak Philips records met het winnen van 31 iF Awards over de verschillende vormgevingscategorieën, waarvan er 9 voor consumentenarmaturen waren. Zie het $(GEO{'country_code'})"};