Joris Bokkes (Philips) wint strijd om titel Best Young Professional 2012

januari 18, 2012

Joris Bokkes (29) is uitgeroepen tot Best Young Professional van 2012. Daarmee verslaat deze medewerker van Philips de ruim 700 andere jonge toptalenten die werkzaam zijn in verschillende sectoren van het bedrijfsleven en overheid. De volledige Top 100 zal deze maand worden gepubliceerd in Memory Magazine en op Jobnet.nl.
De Memory Group organiseert deze competitie voor de tweede achtereenvolgende keer. De belangstelling om mee te mogen doen was groot.

 

Over de competitie
Om de Best Young Professional Top 100 samen te stellen zijn alle deelnemers uitgebreid geënquêteerd op verschillende disciplines waaronder behaalde studieresultaten, huidige baan en carrièreontwikkeling. De allerbeste zijn vervolgens aan een interview onderworpen door journalist Arne van der Wal (Quote 500). Het was Philips medewerker Joris Bokkes die als winnaar uit de bus rolde. De 28 jarige Ewout van Jarwaarde werkzaam bij McKinsey & Company en Mark Reijman tevens 28 jaar en werkzaam bij A.T. Kearney werden respectievelijk tweede en derde.

 

De top 10
1. Joris Bokkes – Philips
2. Ewout van Jarwaarde - McKinsey & Company
3. Mark Reijman – A.T. Kearney
4. Peter Daemen – Shell
5. Sander Winckels – NS
6. Willem Guensberg – Label A
7. Inan Aras – Google
8. Özlem Özcan – Ahold
9. Kirstin Alink – ABN Amro
10. Arjen Zijl – TNT Express

 

Over de winnaar
Joris Bokkes werkt bij Philips Innovation Services in het Industry Consulting team. Dit is een wereldwijd opererende groep die klanten binnen en buiten Philips helpt in de gebieden van innovatie en operations management. Met zijn dubbele studie in Toegepaste Natuurkunde en Biomedical Engineering en zijn ervaring bij een hi-tech start-up in de VS, bij een strategie consultant en in de lijn heeft hij de ideale combinatie voor de projecten van Philips Industry Consulting. Collega's beschrijven Joris als intelligent, gedreven, nieuwsgierig, communicatief vaardig en open voor feedback. Een ideale combinatie om Best Young Professional te worden en snel verder te groeien.

 

Onthulling & prijzen
De bekendmaking van de top 10 vond plaats tijdens een feestelijk diner in Amsterdam. Journalist Arne van der Wal sprak de finalisten toe en ‘was onder de indruk van het niveau en ambitie die deze jonge mensen uitstralen’. Met het winnen van de titel Best Young Professional heeft Joris Bokkes een Summercourse aan de Nyenrode Business University gewonnen. Wie in zijn of haar eigen branche de hoogste positionering wist te bemachtigen viel ook in de prijzen. Tevens is gisteren Erik Koster uitgeroepen tot Best Young Professional Law 2012, in de juridische editie van deze competitie.

 

Winnaars per branche
Consultancy Ewout van Jarwaarde (McKinsey & Company)
Fast Moving Consumer Goods Özlem Özcan (Ahold)
Finance Kirstin Alink (ABN Amro)
Technisch/ICT Joris Bokkes (Philips)
Transport, Logistiek en Energie Peter Daemen (Shell)

 

Over de organisatie
De Best Young Professionals Top 100 is een initiatief van Memory Group. De competitie is bedoeld voor WO afgestudeerde Young Professionals vanuit alle branches en die afgestudeerd zijn vanaf 1 januari 2006. Memory Group is gespecialiseerd in het bij elkaar brengen van toptalent en de beste werkgevers, door middel van online en offline activiteiten, zoals websites, publicaties en evenementen.

 

Noot voor de redactie: Voor meer informatie over de competitie of een van de kandidaten kunt u contact opnemen met Matéo Mol, directeur online van de Memory Group, 020- 6382146

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van “sense and simplicity”. Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips wereldwijd circa 120.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 100 landen. Met een omzet van 22.3 miljard € in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.

.